'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   september 2009 

DAG ZOMER!!

 

1 september, dinsdag 

ZONDAGAVOND

Zondagavond -voor ik naar bed ga- maak ik altijd nog een rondje door het huis. Ik plavei zorgvuldig de dag van morgen. 

Uit de vriezer haal ik brood voor het ontbijt van de volgende ochtend. En niet te vergeten… ik zet alvast alle broodtrommeltjes (ZES in totaal!!) gevuld met fruit/koek, drinken, brood in de koelkast. Ik zoek (gym)tassen en leg alles voor ’t grijpen in de woonkamer. Ik check op internet wat het weer wordt.

 

Dan vervolg ik mijn ronde langs alle kinderkamers en leg de kleren voor de volgende dag klaar. Ik draai een was of ik zet de droger aan en pas als ik zeker weet dat er geen obstakels meer zijn voor een "rustige" start van de maandagmorgen, ga ik met een lekker boek in bed liggen lezen of gewoon nog even nagenieten van het weekend.

Genoten, dat hebben we afgelopen weekend! Van de zee en het strand van Bloemendaal. Een echte zomerse dag. Op de valreep want ondertussen zijn we vandaag in september beland.

De wekker brengt mij in één tel bij de maandagmorgen. De ochtend waarvan ik dacht dat ik alle hindernissen van te voren had weggehaald.

Dacht ja, want je hebt natuurlijk altijd nog Jurre, Roos en Stijn die er 's ochtends vroeg zelf voor kunnen zorgen dat het allemaal toch niet zo gladjes verloopt als je gehoopt had. Met name DrakenStijn kan er wat van.

Bijna dagelijks gaat hij om 6:45 uur de strijd aan omdat hij absoluut niet dat en dat wil aantrekken. Een kwartier later wil hij niet dat en dat op zijn boterham. En als iedereen op het punt staat om de deur uit te gaan wil meneer absoluut niet die stomme schoenen aan en al helemaal niet die lelijke jas.

 

En om het allemaal nog ingewikkelder te maken kan Stijn de volgende dag een scene schoppen omdat hij perse de broek aan wil die hij gisteren aan had (waar hij toen tranen met tuiten om gehuild heeft omdat hij 'm stom vond) maar die de dag er op opeens favoriet is (maar helaas in de wasmand zit.....).

 

 

 

 

Foto hiernaast: voordat de eerste zwemles begint nog even stoer doen in de kleedkamer.

6 september, zondag 

ZWEMLES STIJN

Nu Stijn de leeftijd van ruim-vier-en-een-half jaar heeft bereikt, verwacht ik na de zomervakantie elk moment het telefoontje van Zwemschool Aquayara met de mededeling dat hij op zwemles mag. Een jaar eerder dan zijn broer en zus, want bij Jurre en Roos heb ik gewacht tot ze 5½ jaar waren. Maar Stijn is een makkelijke beweger en absoluut niet bang voor water.

In afwachting van het telefoontje van Aquayara doe ik alvast allerlei logistieke berekeningen om te bepalen wat de meest gunstige dag en het gunstigste tijdstip is voor Stijn z'n zwemles. Ik heb hem destijds opgegeven voor de zondag, maar omdat Roos inmiddels gebruik maakt van de vrijdagmiddagzwemles en Jurre van de zaterdagochtendzwemles, is dat niet meer zo handig. Ik word niet bepaald vrolijk van de gedachte dat zo meteen de vrijdagmiddag én de zaterdagochtend én de zondag in het teken staan van 'zwemles'.

Maar welke dag zou ons dan beter uitkomen?

Na veel gepieker kom ik tot de conclusie dat zwemles NOOIT goed uitkomt ;-)

Ha, een bevrijdende wetenschap. Nu hoef ik me niet meer druk te maken.

Net als ik dit besluit, krijg ik bericht. Het is zover. Voortaan heeft Stijn elke zondag zwemles bij meester Youri en meester Bas. Samen met nog acht andere kinderen.

De opdracht van meester Bas luidt: Leg het plankje op je hoofd en loop naar de overkant. Je mag het plankje niet vasthouden met je handen!!!

Stijn (op de foto, de tweede van links) is de enige uit het groepje die het lukt!!

 

Stijn heeft nog nooit door een hoepel gedoken, maar is best bereid om eens iets nieuws te proberen.

Wanneer meester Bas zegt: ‘Toe maar Stijn, duik maar door de hoepel?’ dan kijkt Stijn eerst even naar meester Bas om te kijken of het echt geen grapje is (zie foto hiernaast).

‘Echt?’, vraagt Stijn, ‘Moet ik door de hoepel duiken?’.

Ja toe maar’, zegt meester Bas.

En Stijn denkt: Oké, meester Bas maakt geen grapje, dus dan zal ik maar gewoon doen wat hij zegt.

Stijn in opperste concentratie.

1,2,3....

en duiken maar!

Na twee zwemlessen heeft Stijn al zes van de acht onderdelen gehaald die bij niveau 1 horen! Hij gaat als een speer.

Kijk daar word ik nou blij van!

Hoe sneller deze 'vrijdag-zaterdag-zondag-kwelling ehh.... zwemlessen' voorbij zijn, hoe beter ;-) 

 

 

9 september, woensdag 

TENNISLES

 

 12 september, maandag  STUDIETWEEDAAGSE

 

Ik zit twee dagen én een nachtje in een hotel in Garderen. Jan staat er alleen voor én is superblij als ik dinsdagavond weer gewoon thuis ben.

Moeten we vaker doen bij De Optimist, zo'n studietweedaagse ;-)

 

Foto hiernaast: Stijn op de skelter voor het huis van mijn ouders.

17  september, donderdag 

HILVERSUM

 

Gisteren is mijn moeder geopereerd aan een agressieve kwaadaardige tumor. Dit is de tweede operatie. De vorige keer, drie weken geleden, werd de wond gehecht. Dit keer kan dat niet omdat de wond te groot is. Er moet dus ook meteen een huidtransplantatie gedaan worden.

De operatie is goed gegaan. Helaas zegt dat in dit geval nog niet zo veel. Als er cellen van de oorspronkelijke tumor losgeraakt zijn, dan kunnen die in de loop van de tijd op andere plaatsen in het lichaam (bijvoorbeeld in lymfeklieren of organen) een nieuwe tumor gaan vormen. Deze ‘micro’-uitzaaiingen zijn in het begin niet op te sporen. Ze zijn niet te zien in bloed- of labonderzoek of op te sporen met röntgenfoto's of scans.

Het is dus "gewoon" afwachten... En nu eerst herstellen. Voorlopig mag er absoluut niet gelopen worden! En dat is lastig, heel erg lastig.

 

18  september, vrijdag 

HILVERSUM

Vandaag zijn we weer in Hilversum.

Jurre, Roos en Stijn zijn vrij. Zij vermaken zich in de tuin: ze zoeken beestjes.

Maarten komt ook nog even langs!

 

 

27  september, zondag 

PEER

De voorstelling 'Peer' werd in 2001 gecreëerd door Laika en Blauwe Engel. Op verzoek van velen is deze prijswinnende, humoristische theaterhit voor kleuters terug tot eind november.

Vanmiddag gaan wij met z'n vijfjes naar de schouwburg. Het decor is erg mooi gemaakt. Het huisje waarin alles zich afspeelt staat op een draaiplateau.

Roos zit met haar neus vooraan, want de kinderen mogen op het witte kleed zitten. Jurre en Stijn zitten liever op een stoel in de zaal.

Het is een bijna tekstloze voorstelling. Het gaat over Peer, een man alleen. Zijn leven is op orde. Tot een indringster, Rosa, stiekem in zijn kast komt wonen. In Peer z'n kleine huisje moet zoiets wel uitkomen. Rosa komt uit een ander land en zoekt een nieuw thuis.

Peer is een spannende kleutervoorstelling. Het huisje dat tot in detail levensecht is uitgevoerd en op een snel draaitoneel staat, zorgt samen met het fysieke acteren en de wervelende muziek voor pure slapstick.

Verwondering, spanning en hilariteit wisselen elkaar razendsnel af, maar tegelijkertijd is Peer ook een ontroerende vertelling over 'vreemd' en 'anders' zijn.

 

 

Jeugdtheatergezelschap BonteHond uit Almere reist de komende twee maanden door Nederland met de succesvolle kleutervoorstelling 'Peer'.