'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   september 2008

1 september, maandag

AFSCHEID VAN DE ZOMER?

Zaterdag 31 augustus is de laatste dag waarop het bosbad is geopend. Vandaag is het heerlijk zwemweer. Met zijn vijven gaan we naar Baarn.

 

1 september, maandag

SCHIP AHOY!!!

Foto's van het kinderpiratenfeest.

Hierboven: Jurre aan het roer van de aak.

Aan het eind van dag gaan we weer naar huis. Jurre, Roos n Stijn hebben een heus Piratendiploma.

 

Roos schiet met houten geweer (geladen met een elastiekje in de knijper!) playmobil poppen om ver....

 

      

2 september, dinsdag

TWEE NIEUWE LOGEERKITTENS

De telefoon gaat. Het is een medewerker van het asiel. Of wij twee kittens kunnen opvangen. Het gaat om een broer en zus van ongeveer 2 maanden oud.

Afgelopen weken zijn de twee minizwervers geplaatst bij een stel zonder kinderen. Daar verbleven ze op een aparte  kittenkamer en dat heeft dus niet gewerkt, want broer en zus zijn nog steeds niet te benaderen. Wanneer ze mensen zien, kruipen ze weg en krijg je ze niet meer te pakken, tenzij je een net gebruikt. En als het al lukt om ze te benaderen (met nog meer dan anderhalve meter afstand) dan is het enige dat ze doen heel hard blazen!!

Het asiel hoopt dat het bij ons wl lukt om de kittens te socialiseren. Zo niet, dan zijn ze helaas niet plaatsbaar....

Bij ons 'wonen' broer en zus in de woonkamer in een bench. Over de bench ligt een kleed. En zo kunnen ze, vanuit een voor hun relatief veilige omgeving, wennen aan ons en aan het lawaai dat wij hier in huis produceren. Het doel is: dusdanig veel prikkels geven dat er eigenlijk geen ontkomen aan is.

Ik had hiervoor nog  heb nog nooit zulke schuwe kittens gezien! Zelfs nu de deur van de bench gewoon open staat, komen ze er niet uit. En als ze toevallig mijn gezicht zien, dan zetten ze 't op een blazen. Wordt vervolgd....

Update 12 september

Het heeft een paar dagen geduurd voordat Gijs en Lot (hun 'tijdelijke' namen) genoeg moed hadden verzameld om door de kamer te lopen. Ze zijn nog erg schichtig maar het gaat al veel beter n er wordt bijna niet meer 'geblazen'.

 

 

9 september, dinsdag

FLIP DE BEER

Wanneer ik Stijn ophaal uit het kinderdagverblijf, blijkt dat we vijf dagen een logeetje krijgen: FLIP DE BEER!!!! (Stijn noemt 'm 'Fip de beer')

Hij heeft een rugzakje met eigen spulletjes: een tandenborstel, haarborstel, pyjama en dergelijke. En natuurlijk een logeerschrift waarin wij al zijn avonturen kunnen opschrijven, want Flip maakt wat mee! Meteen de eerste dag worden Stijn en Flip opgehaald door opa Harry. Fijn een nachtje logeren bij opa en oma in Hilversum!!!!

 

 

 

6 september, zaterdag

MUIDERSLOT

 

 

Foto's hierboven: Roos gaat de appel van het hoofd af schieten met de pijlen van een kruisboog. Jan helpt Roos bij het richten van de kruisboog. Flip kijkt tussen de benen door van 'de man met de appel op z'n hoofd'. Hij vindt het erg spannend.

(foto hieronder) Roos en Stijn volgen een les zwaardvechten bij de ridder. Jurre en Flip kijken liever toe vanaf de kant.

 

FLIP

ALS

HOFNAR

(foto hieronder)

 

7 september, zondag

Stijn leest Flip en Roos voor uit 'De grote reis'.

Flip blijft nog n nachtje slapen, morgen gaat hij weer mee naar het kinderdagverblijf. Dag Flip, het was leuk met jou!

   

Foto hiernaast: rupsje gemaakt door Jurre (sept '08)

 

11 september, donderdag

JUF MANDARIJN

In tegenstelling tot Roos, heeft Jurre zijn 'hele kleuterschoolleven' slechts n juf gehad. Juf Willeke. Maar sinds begin dit schooljaar is juf Willeke een dagje minder gaan werken. Dat betekent dat Jurre nu ook twee juffen heeft, want elke dinsdag komt juf Marjolein! Best een lastige naam, blijkt elke keer wanneer ik Jurre vraag: 'Jur, hoe heet de nieuwe juf?'. Zijn antwoord luidt steevast: JUF MANDARIJN !!!!! 

En zo verzint Jurre voor veel 'moeilijke woorden' een eigen variant.

Wat te denken van een PEKJOETER (= computer).

Of een ZAK-KRANTJE (= croissantje).

 

 

13 september, zaterdag

CAKEJES BAKKEN...

 

19 september, vrijdag

RIJMBOEKJE

Jurre komt uit school met een zelfgemaakt rijmboekje. Dat hij kn rijmen, is niets niets, want dat heeft hij al een jaar onder de knie. Wat er dan wel zo bijzonder aan is? Nou, dit is een heus "bewaar-voor-later-exemplaar" geworden. 

Een leuk boekje waarin hij rijmwoordjes heeft gestempeld n vervolgens heeft verduidelijkt met een tekening. 

Want POP rijmt op... KOP

En dan de volgende, daar moest ik toch wel om lachen:

KAST rijmt op... juist: PLAST

Die tekening! Het is een ware waterval geworden, ha ha.

 

En 

PS: 

Dat Jurre de a in 'plast' per ongeluk heeft verwisseld met een een c dat is hem vergeven. De tekening maakt voor 200% duidelijk wat er had moeten staan!!

 ;-)

       

20 september, zaterdag

HILVERSUM

Vandaag gaan we naar Hilversum: even opa gedag zeggen want hij gaat (al weer) met zijn vroegere studiegenoten zeilen in Turkije.

Het is prachtig weer! Roos, Jurre en Stijn spelen in de tuin. Roos bouwt een mooi huis van K'nex.

Omdat het zulk mooi weer is, moet er ook nog even een raampje geschilderd worden. Wanneer opa zijn ladder tevoorschijn haalt, heeft Stijn het niet meer!  (z'n mond valt er gewoon van open! Zo mooi vindt hij 't).

 

Roos pakt een bezem en doet auditie voor "Hetty de Heks"

 

21 september, zondag

AFRIKA DAG

 

OLIFANTSLURFGOOIEN

Eerst even kijken naar 'de grote jongens' en dan: zlf proberen.

 

 

FIETS

Jurre, Roos en Stijn maken fietsen van kosteloos materiaal: oude doppen en ijzerdraad!

 

24 september, woensdag

JUDO

Judo is een ideale sport voor een kleuter. Je kunt en mag je bij de judoschool inschrijven vanaf VIER jaar. En dat is een probleem, want Stijn is DRIE!

Alleen Jurre en Roos op judo doen, vind ik geen optie. Tijdens de zwemles van Jurre en Roos zit Stijn ook al vanachter glas toe te kijken hoe zijn broer en zus zich lekker uitleven in het water. En nu zou hij bij judo weer achter glas moeten toekijken?

Dus heb ik het aangekaart bij de judoleraar. Met resultaat. Stijn mag - als driejarige - een proefles meedoen!!! Meester Dirk beslist na afloop van de proefles of Stijn zich ook daadwerkelijk mag inschrijven.

Oeps.... spannend. Zou hij door z'n proefles heen komen? Fysiek gezien maak ik mij geen zorgen. Hij beweegt veel n graag. Waar ik mij wl zorgen over maak, is zijn 'luistervaardigheid'. Is Stijn in staat om naar de opdrachten/oefeningen te luisteren en serieus mee te doen? Daar ben ik niet zo zeker van.

Van te voren leg ik Stijn uit dat hij het n keer mag proberen en dat Meester Dirk kijkt of hij goed luistert. Maar ja.... ik zeg thuis ook zo vaak iets en dat komt hem ook niet altijd ter ore.

Dus of hij nu zal luisteren?

In ieder geval weet ik zeker dat ik de proefles nog veel spannender vind dan Stijn zelf.

Mijn zorgen blijken ongegrond. Stijn doet z goed zijn best om precies te doen wat hij moet doen! (hoe krijg ik dat thuis voor elkaar???)

Zijn wangen kleuren van rood, naar nog roder en roodst. En na afloop loopt het zweet in straaltjes van zijn hoofd. En hij GENIET...

Dus je raadt het al: STIJN MAG BLIJVEN van Meester Dirk! En sinds drie weken zitten Jurre, Roos en Stijn op judo. In dezelfde groep!!!

 

26 september, vrijdag

KERMIS

Ik hou persoonlijk niet zo van kermissen. Vroeger wel hoor! Maar nu niet meer. Die takkeherrie die op mijn hersenpan inbeukt. De trieste aanblik van kinderen die de gokverslaving met de paplepel ingegoten krijgen omdat vader, tegen beter weten in, muntjes in de gleuf blijft werpen.

Wat een droefenis. Waarom doe ik ons dit aan?

Nou, dat is simpel. Omdat ik geen keus heb. Want ik ben dol op de pretlichtjes in de ogen van Jurre, Roos en Stijn wanneer ze met touwtrekken en eendjes hengelen twee prijzen "winnen". (Weten zij veel dat het 'altijd prijs is ' en dat je altijd iets mag uitzoeken omdat je daar tenslotte ook flink voor betaalt...) 

Dolgelukkig zijn ze met hun goedkope plastic speelgoed troep. 

  

 

27 september, zaterdag

ZOMERSE DAG

Oma Maartje komt vandaag. De zon schijnt vol op. Het is de een na laatste nazomerse dag, als ik het weerbericht moet geloven. 

We gaan met z'n zessen naar het strand en genieten van het prachtige weer!