'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   september 2005

 
1 september, donderdag
 

3 september, zaterdag

Uitje Linnaeushof

Gisteren is Stijn met mijn ouders mee gegaan: hij gaat een nachtje in Hilversum logeren.

Met zijn viertjes zijn wij vandaag naar 'Europa's grootste speeltuin' geweest in Bennebroek. Groot was het inderdaad. Bij binnenkomst wist je van gekkigheid niet welke kant je op moest gaan.

Gelukkig kreeg je bij de ingang een plattegrondje en daarop stond keurig een 'peuter- en kleuterspeeltuin' aangegeven. Daar zijn we dan ook gestart.

 

 

In het verkeersdorp klimt Jurre op een skelter. De skelter (zie foto) heeft trappers. Maar hij verdomt het om te fietsen. Eigenwijs als hij is, gebruikt hij de trapskelter als loopauto. Het kost hem super veel inspanning om met zijn voeten op de skelter vooruit te komen. Centimeter voor centimeter schuifelt hij over de weg. Als je de trappers gebruikt, zou het zo veel gemakkelijker gaan Jur!

 

BROEM BROEM BROEM!

Roos vindt de schommels, glijbanen, klim- en klautertoestellen het leukst. Jurre gaat helemaal uit zijn bol bij alles wat ook maar iets weg heeft van een trein, auto, motor of fiets. Vooral het treintje vond hij super. Twee keer zijn we erin geweest. Terwijl we bij het station instappen klinkt er vanuit de luidsprekers een liedje: 'Broem, broem, broem. Wij wachten, wij wachten. Broem, broem, broem. Wij wachten op de trein'. De tweede keer op het station zingt Jurre het liedje al mee. En Roos doet er een dansje bij.

Roos geniet van 'schommels' in allerlei soorten en maten!

 

In de overdekte speeltuin is een parcours met botsauto's. Jurre en Roos mogen nog niet alleen. Dus ga ik zelf in een autootje zitten en neem ik Jurre & Roos om de beurt op schoot.

 

 

'Daaag, tot ziens. Goede reis', roept Jurre terwijl hij enthousiast vanuit 't vliegtuig zwaait.

 

 

 

4 september, zondag

SEPTEMBER ZONNETJE

Terwijl Jurre en Roos met water spelen, ligt Stijn in het gras te 'zonnen'. Hij luistert naar Jurre en Roos hun gebabbel. Met stip op nummer 1 staat bij Jurre het zinnetje: 'Wat doe jij?' en het losse woordje 'pardon'. 'Pardon' roept hij elke keer als er iemand (hijzelf, Roos, Stijn, Jan of ik) een boer laat.

Roos heeft aanstaande woensdag weer logopedie. Vorige week heeft ze voor het eerst een driewoordzin gebruikt. 'Roos ook appel!', riep ze toen ze zag dat Jurre een appel kreeg. Goed he!

 

'DE BUURTGEKKEN'

Jurre draagt vanmiddag een zwembroek. Zijn luier komt er bovenuit. De pet en bril pakt hij zelf en moet ik opzetten. Heel charmant hoor! Vervolgens vraagt hij of we een stukje langs het water gaan wandelen. Dus trek ik zijn sandalen aan.

Voordat ik de poortdeur open doe, pakt hij nog even snel een bezem en een karretje. Het karretje hebben we vanmorgen bij de vuilnis gevonden (en daarna schoongemaakt). Dan gaan we op pad.

Roos (in badpak mÚt luier, hoedje en sandalen) gaat op haar fietsje mee.

Raar he, dat Jurre en Roos vanmiddag zoveel bekijks hadden op straat...

 

5 september, maandag

Kijk eens! Het aantal bezoekers van Wintersweb.

Wintersweb is pas 10 maanden oud (nov '04) en dan toch al gisteren de 12.000e bezoeker. Dat komt neer op ruim 1000 bezoekers per maand. Gezellig hoor! De drukste dag tot nu toe was 8 januari met 154 bezoekers. Logisch, dat was de dag dat het geboortekaartje van Stijn bij iedereen op de mat viel.

PS: Stijn is vanmorgen naar de OKZ (consultatiebureau) geweest: 8,5 kilo, 72,5 cm.

'Kijk stoer he!'

'Wel lastig. Als ik omval, valt m'n bril van mijn hoofd'

 

8 september, donderdag

BOODSCHAPPEN DOEN

'Kom Roos, boodschappen doen!', roept Jurre. Met een rode rugzak en een handtas klimt hij achter het stuur van de Pukyloopauto. Roos pakt ook een handtas en gaat bij Jurre achterop zitten. Andersom gaat niet want Jurre durft niet achterop bij Roos. Samen rijden ze door de kamer en de tuin. Alles moet mee: autosleutels, portemonnee met geld! Net als in het echt.

 

 

10 september, zaterdag

Stijn heeft een nieuw eetschema:
      6:00/7:00 uur: fles (180 ml)
      10:00 uur: fruithap met liga, diksap
      12:00 uur: boterham met smeerkaas, diksap
      14:30 uur: fles (180 ml)
      17:00 uur: warme maaltijd & toetje & diksap
      19:00/19:30 uur: fles (240 ml)

 

Stijn in een ex-spijkerjurkje van Roos, een haarspeld in zijn piekhaar, een armband in zijn mond Ún fraaie muggenbultjes op zijn wang.

We noemen hem: Stijnita.

 

 

11 september, zondag

TOILET PRET

'Jur, al moeten we een half uur wachten op een paar druppeltjes plas. Dat maakt ons niets uit he? We zitten hier prima'.

'Ja Roos, gezellig. Elk op een eigen pohhotje! Eigenlijk zou iedereen een tweelingbroer of -zus moeten hebben. Wij hebben geen boekje nodig op de pot, wij hebben elkaar.'

Keuvel de keuvel. Wat een toiletpret...

 

 

15 september, donderdag

DUPLO

Van alle lego speelt Jurre het liefst met de motor. Samen met Roos bouw ik een schuurtje voor een lego-autootje. 

''Wat gebeurt hier nou weer?', vraagt Jurre. Ik leg uit dat we een schuurtje maken. Vervolgens wil hij zijn motor ook in de schuur parkeren maar dat past niet meer.

Omdat het 's middags zulk ellendig regenachtig weer is, gaan we even naar het (overdekte) winkelcentrum. Voor de lego kopen we een 'groene grondplaat'. Zo zijn Jurre, Roos & Stijn er toch even uit. En eenmaal thuis... bouwen we gewoon weer verder.

 

 

17 september, zaterdag

Jurre & Roos (sept 2003)

 Stijn (sept 2005)

 

18 september, zondag

KONIJN = POES

Vanmiddag gaan Jurre, Roos & Stijn naar de kinderboerderij. Na twee wat herfstachtige dagen was het prachtig nazomerweer.

Roos en Jurre hebben elk een bakje met gedroogde grasbolletjes voor de geitjes, schapen en koeien. Jurre stuurt mij of Roos erop af, want zelf durft hij niet zo dicht (hij behoudt een afstand van ca. 60 cm) bij het hek te komen.

'Lijkt op poes', roept Jurre terwijl hij samen met Roos enthousiast een konijntje aait. Voor wie is dat nu een belediging? Nou ja, ik begrijp hem wel. Het zijn allebei diertjes: lief & lekker zacht!

 

22 september, donderdag

TWEE OORWURMEN

Wat betreft *gemoedstoestand* ontwikkelen Jurre en Roos zich in een golfbeweging. Een aantal weken zijn ze vrolijk en dat wordt dan weer afgewisseld met een aantal weken waarin ze ronduit slecht gehumeurd zijn. Soms zit ÚÚn kind in het dal Ún een op de top, maar het gebeurt ook, zoals de laatste tijd, dat het gelijk op gaat!

Net wanneer ik besef: 'Wat spelen ze lief en wat zijn ze gehoorzaam' slaat 't om en gaat het mis. Er volgt een periode van huilen, boos zijn en jengelen om niets. Ik doe meestal net alsof ik 't niet hoor en vervolgens verandert het in een hardnekkig gedrein, waarbij Jurre of Roos zich soms vastklampt aan mijn broekspijp of tshirt.

Voor negeren verdien ik een medaille. Zonder problemen ga ik verder met een huishoudelijk klusje of met waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik til mijn emmertje sop of de stofzuiger over het spartelende verdrietige/boze peuter heen. Maar wanneer er dan grote ronde tranen gaan biggelen, wordt het lastiger.. . Ze hebben last van zichzelf, van hun communicatieprobleem en misschien ook wel van mij. 

Afgelopen dagen is het hier 'feest': Jurre en Roos hebben beide het humeur van een chagrijnige oorwurm. Dit humeur (maal twee!!) kleurde ook het gewinkel van mijn moeder en mij. Uitgezonderd het taart-eet-moment. Dat vinden Roos & Jurre zelf veel te lekker om door hun gemoedstoestand te laten verpesten.

Het hoogte- of eigenlijk dieptepunt van vandaag was het ritje in de wandelwagen toen we uitgewinkeld waren. Ik liep terug naar de auto met in de kinderwagen drie kinderen, waarvan er maar liefst twee het geluid van een sirene nabootsten omdat ze ooooohhh zo verdrietig waren (ik weet de aanleiding niet eens meer). 

De omstanders keken naar de wakkere, vrolijke Stijn en de brullende Roos en Jurre alsof ze in Artis bij de apen stonden. 'Gezellig he?', riep ik met een sto´cijnse glimlach op mijn gezicht naar al mijn omstanders die vervolgens niet  zo goed wisten wat ze moesten antwoorden.

En toch... was het een geslaagde dag: ik heb een nieuwe winterjas en andere leuke dingen! ;-)

 

 23 september, vrijdag

SUPERMARKT

Met Roos voorop in de "drielingwagen" haal ik 's ochtends een paar boodschappen bij de supermarkt. Een vrachtauto brengt een lading zuivel. Jurre denkt dat er koeien in de vrachtauto zitten en wil graag kijken. Niet eens zo gek bedacht wanneer je het woord 'campina' nog niet kunt lezen.

Bij de kassa staat een lange rij, maar Jurre en Roos vermaken zich wel. Ze kruipen in de lege dozen kar. 'Mama kijk', roept Roos. 'Wij zitten in de trein', roept Jurre. Ze springen op neer in hun trein! Jurre en Roos zijn blij met de supermarkt. Maar of de supermarkt ook zo blij is met Jurre & Roos?

 

 

25 september, zondag

KERMIS

Jurre, Roos & Stijn kijken hun ogen uit: wat een lichtjes, wat een lawaai! Is dit nou kermis?

 

Stijn drinkt zijn sapje en kijkt toe hoe Jurre en Roos, in de rode auto, rondjes rijden in de draaimolen. 

Zodra Jur de snoepkar ziet, rent hij erop af. Gelukkig staat al het lekkers hoog, zodat grijpgraag er zelf niet bij kan. Roos kiest een flesje met manna en Jurre wil hetzelfde.

Jurre en Roos denken dat 'de kermis' net zo werkt als 'de speeltuin in de buurt'. Zo van: je gaat gewoon zitten waar je wilt zitten en wacht tot de draaimolen draait. Wanneer het afgelopen is, dan kies je wat anders. Dat ik ervoor moet betalen begrijpen ze niet (of willen ze niet begrijpen...). Gelukkig krijg ik korting wanneer ik de kaartjes per 5 of 10 tegelijk koop, hi hi.

Met 'touwtje trekken' wint Jurre een auto met aanhanger + boot. Vervolgens heeft hij alleen nog maar oog voor zijn nieuwe speelgoed. De kermis kan 'm gestolen worden.

 

28 september, donderdag

GEZONDHEIDSCENTRUM PARKWIJK

Stijn is al ruim een week erg benauwd. Puffen met Ventolin helpt niet veel. 's Nachts slapen is er helaas ook niet bij. Maar verder... hij heeft geen koorts en gedraagt zich niet super ziek. Omdat er geen verbetering in zit, gaan we vanmorgen toch even langs het gezondheidscentrum, naar de huisarts.

De oude tweelingbuggy heb ik maar weer uit de schuur gehaald want Roos vindt het heerlijk om naast Stijn te 'titten' (= zittten). Bij de lift drukt Jurre op het knopje.

Stijn heeft een longontsteking en krijgt 3x per dag antibiotica.

Jan heeft morgen vrij genomen. We gaan een weekend weg en nemen Stijn mee. Heerlijk! Eerst nog even vanmiddag langs de fysiotherapeute (voor Jurre) en vanavond werken (informatieavond voor de ouders van school). Zondag komen we weer thuis. Mijn ouders passen op Jurre & Roos.