'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos            september 2004

1 september, woensdag  Om 6:40 uur zijn Jurre en Roos klaar om naar het kinderdagverblijf te gaan. Nou ja, klaar?? Ze liggen (na hun ontbijtje) uitgeteld op het kleed van de keukenvloer. En dat terwijl de dag nog moet beginnen... Ze zijn, na 3 weken, nog niet echt gewend aan vier dagen kinderdagverblijf.
3 september, vrijdag Mama is vandaag 'ingestort'. Halverwege haar werk is ze ziek naar huis gegaan en haar bed in gedoken. Griep! En dat terwijl het buiten 25 graden is. Oma Wilma is aan het eind van de middag gekomen om Roos & Jurre van het kdv op te halen.

 

10 september, vrijdag  Sinds dinsdag 7 september loopt Roos apetrots de hele kamer door. Hieperdepiep hoera!!!

 

11 september, zaterdag 'Ik heb een boekje en dat maakt me zo blij, blij, blij!', lacht Jurre. Wil je weten waar mijn boek over gaat? Ik zal het laten zien.

'Kijk hier, een 'bussssssss'', wijst hij met zijn linkerwijsvinger terwijl hij aan een worteltje knabbelt en weer verder bladert in zijn lievelingsboek.

Roos heeft een soortgelijk boek en houdt ook best van boekjes lezen. Ze heeft alleen beduidend minder zitvlees, waardoor ze nogal ingewikkelde leesposities inneemt.

PS: Jurre loopt aan de hand! (Weliswaar als houten klaas met stijve beentjes, maar wel zo trots als een pauw. Hij straalt van oor tot oor.)

 

Afgelopen zondag is (overgroot)oma Agaath overleden. Wij zijn heel verdrietig dat we haar moeten missen. Maar tegelijkertijd een beetje opgelucht dat een verdere strijd niet nodig is, want zo goed ging het de laatste tijd niet. Gelukkig hebben wij lang van haar kunnen genieten en heeft ze Jurre en Roos ook meegemaakt, al was het maar van korte duur. Morgen is haar crematie, maar Jurre en Roos gaan niet mee. Zij gaan 'gewoon' naar het kinderdagverblijf.

16 september, donderdag Mama gaat naar fysiotherapie. Opa en oma uit Hilversum passen op Jurre en Roos. Supertrots laat Roos zien hoe haar nieuw herrie-muziek-ding werkt.

Jurre geeft Poeh-beer een demonstratie 'telefoneren'.

 

18 september, zaterdag Gisteren op het kinderdagverblijf wilde Jurre niet slapen! 'Ojee', dachten wij, 'dan is hij zaterdag vast niet te genieten.' Maar hij was vandaag erg vrolijk. Vanmorgen kwam oma Wilma even langs met haar vriendin Ria. Oma Maartje was er de hele middag en bleef ook eten. Jurre heeft laten zien dat hij aan de hand kan lopen. In de kinderstoel gaven Jurre en Roos een optreden van 'in de maneschijn' met bijpassende bewegingen.

Mama deed vandaag een poging om Roos lopend op de foto te krijgen, want ze stapt de hele kamer door. Een makkie dus, zou je denken... maar het lukt niet. Elke keer gaat ze net weer zitten óf ze is bij de tafel aangekomen waar ze stil blijft staan óf ze loopt zo hard dat 't fototoestel het niet bij kan houden met scherp stellen.

 

Zie hier onze voorraad pampers (18 pakken!!). Er was een aanbieding bij de Makro en Annemarie was zo aardig om ook voor ons een lading mee te nemen. Ruim 700 pampers rijker, maar wel 150 euro armer en we kunnen weer even vooruit.

23 september, donderdag Vanmorgen hebben Roos & Jurre fysiotherapie gehad. Jurre heeft laten zien hoe hij aan de hand de kamer de kamer door stapt. Het tempo waarin hij nu in beweging is, is verbazingwekkend (zeker wanneer je bedenkt dat hij pas met ruim 14 maanden zelf kon gaan zitten). Roos loopt zelf los door de kamer, maar had niet zo'n zin om dit aan de fysiotherapeute te laten zien. Binnenkort maar weer op (herhaalde) schoenenjacht. Donderdag 30 september heeft Roos een afspraak bij de logopediste.

 

Kijk ons eens netjes aan tafel werken! Allebei een eigen schrift, alleen de potloden moeten we delen! (en dat is niet altijd even makkelijk)

 

25 september, zaterdag Goed nieuws! Vandaag is eindelijk de schoenenmissie van Roos volbracht. Met oma, mama en Jurre ging Roos vanmiddag op stap in Hilversum. Veel keuze is er nog niet in maatje 20. Toch is het gelukt om stoere rode halfhoge leren Elefanten stappers te vinden. Roos hield haar schoenen meteen aan en heeft al een stuk buiten gelopen in de motregen.

(foto hieronder) 's Avonds eten Roos en Jurre nog snel een hapje bij oma en opa. Eenmaal thuis is Roos toch wel erg moe van al dat 'lopen'. Met speen en al ploft ze op de loopauto neer, want dat is toch wat minder vermoeiend als 'staan'.

'He, he... ik zit', denkt Roos.

'Maar ze zijn wel stoer he?'

 

27 september, maandag

Ojee wij zijn wat baldadig als we terug komen van het kinderdagverblijf. Jurre weet opeens niet meer hoe hij moet tekenen en wil alleen maar met het potlodenbakje op zijn hoofd aan tafel zitten. Alle potloden worden er 100x in gestopt én er weer uit gehaald.