'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos  september 2003

2 september, dinsdag

Wanneer ik Roos en Jurre 's middags uit het kinderdagverblijf ophaal, zit Jurre pontificaal in de box. Daarbij maakt hij luidkeels allerlei oergeluiden. Ik moet eerlijk zeggen dat dit meer de associatie opwekt van een gorilla achter de tralies bij Artis dan van een baby achter de spijltjes van een box.

 

 

3 september, woensdag

Jurre krijgt een tweede renogram vandaag in het AMC en dus ga ik met hem (en met oma & Roos) op weg naar Amsterdam.

In de wachtkamer op de dagverpleging kan Jurre nog lachen. Zeker als hij twee soortgenootjes ontmoet ;-)

 

Dan worden we gehaald door de dokter. Eerst moet hij naar de dagverpleging om een slotje (infuus) te laten zetten. Jeminee... dat is lastig bij een baby. In zijn handen is het onmogelijk en dus gebeurt de eerste poging in zijn voet. Brullen natuurlijk. Helaas mislukt het plaatsen van het slotje, hoewel het wel flink bloedt. Dan zit er niets anders op dan hem in zijn hoofd te prikken.

Ze denken een geschikte ader te zien hoog op zijn  voorhoofd, maar weer lukt het niet. De derde poging (zijkant van zijn hoofd) gaat wel goed. Eindelijk zit het infuus erin, maar het heeft de nodige waterlanders gekost. Tot slot nog veel pleisters erom heen (zodat het stevig blijft zitten) en voor de zekerheid ook nog een haarnet. En zie hiernaast het resultaat!

Vervolgens moeten we naar een andere afdeling (nucleaire geneeskunde) voor het renogram. Dit onderzoek duurt een half uur en het is essentieel dat Jurre stil ligt. Dat kun je moeilijk verlangen van een baby. Gelukkig hebben ze een mooi pak voor hem. Dat blazen ze net zo lang op tot hij klem ligt. En dan is het wachten. Terwijl de computers de activiteit van zijn linker- en rechternier en van zijn blaas registreren, valt Jurre (dood- en doodmoe van al het huilen) zelfs even in slaap. De uitslag is over een week.
Op de terugreis valt Jurre meteen in zijn autostoel in slaap. Met als aandenken aan zijn avontuur nog een grote pleister op z'n bol.

Oja!! Door alle *drukte*  van vandaag vergeet ik bijna te melden dat Roos sinds vandaag een ondertandje heeft. Het is nog niet volledig zichtbaar, maar al wel een heel stuk.

En morgen... morgen staat er fysiotherapie voor Roos op het programma.

 

 

4 september, donderdag

Jurre laat zien hoe behendig hij is in 't uittrekken van de sokken van Roos.

Wat een boefjes he?

 

 

De fysiotherapeute was erg te spreken over Roos. Mama heeft alleen wat tips gekregen om het zitten wat extra te oefenen. Ook gaan we op zoek naar een nieuw speelkleed (stevigere ondergrond). En wat Jurre betreft... we moeten proberen te voorkomen dat hij een billenschuiver wordt.

5 september, vrijdag

Jippie!! Wij zijn vandaag zo vrolijk. Anne komt op bezoek met Rogier.

Kiekeboe, kijk eens hoe goed wij op onze buik kunnen liggen!

Oké eerlijk is eerlijk, Rogier steekt er (met opdrukken) letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit. Vanaf nu gaan wij heel hard oefenen zodat we snel ook zo handig zijn!

Als Rogier weer weg is, zijn we volledig uitgeblust. Werkelijk doodmoe... we kunnen niet eens meer lachen.

Mama trekt ons de kleren uit. We eten nog snel een fruithap en duiken ons bed in voor een lekker slaapje.

Roos heeft inmiddels 2 tanden. Jurre staat nog steeds op nul. 

 

 

12 september, vrijdag

Vanmorgen naar de OKZ geweest. Roos weegt 7620 gram en is 69 cm en Jurre is 71 cm en weegt 8825 gram. Keurige getallen gezien hun persoonlijke groeicurve. Daarna naar de kinderarts en... ook Jurre heeft een verwijsbrief voor fysiotherapie. Ook gaan we vanaf vandaag maar écht met de boterhammetjes beginnen.

Hmm, ik kijk wel erg trots he? (foto rechts)

14 september, zondag

Wat een heerlijk weer. We zijn alweer in Hilversum vandaag. Oma neemt ons mee. Lekker in de wagen een blokje om.

 

 

16 september, dinsdag

Vanmiddag belde de kinderarts van het AMC. De uitslag van het renogram van Jurre was prima. HOERA, voorlopig geen renogram voor Jurre meer.

Ook kan Roos zich sinds vandaag weer terugdraaien (dus van buik terug naar haar rug). Ze heeft haar broer dus ingehaald. Jurre rolt al 4 maanden van rug naar buik. Eenmaal daar beland komt hij echter nog niet zelf terug. Maar ja, hij houdt ook niet zo van oefenen op zijn buik. Liever kijkt hij aandachtig naar de capriolen die z'n zus uithaalt.

 

 

17 september, woensdag

Het zitten gaat Jurre steeds makkelijker af. Zijn grootste hobby is (sinds hij z'n voeten heeft ontdekt) het uittrekken van zijn sokken. Wat een boef he?

Over twee weken (1 oktober) krijgt Jurre voor het eerst fysiotherapie. Dat duurt nog even.

Aanstaande vrijdag krijgt hij een gehoortest. Roos heeft deze test al gehad toen zij nog in het AMC lag. Zij was toen een paar weken oud en is met vlag en wimpel geslaagd!!

 

 

 

18 september, donderdag

Heerlijk met de 'blote pootjes' in de tuin blaadjes & bomen kijken en lekker dagdromen...

  

 

19 september, vrijdag

Arme Jurre... vandaag was zijn eerste test (gehoortest) en hij is gezakt. Hij scoorde zwaar onvoldoende. Heerlijk op schoot keek hij vol verwondering naar de mevrouw die de test deed. De geluiden konden hem geen snars schelen. Hij keek niet op of om en staarde alleen maar recht vooruit. Over een maand krijgt hij een herkansing!

Daarna boodschappen doen. Voor het eerst in een appieheijn-stoel.

De karren vol en snel naar huis. Daar krijgen ze ieder een fles. Roos is nog niet moe, maar Jurre...

zijn fles is nog half vol. Maar tijdens het drinken valt hij gewoon in slaap. Zo moe is hij van het boodschappen doen. En dan heeft hij nog niet eens zelf door de supermarkt moeten LOPEN!!

 

 

21 september, zondag

Roos test het nieuwe speelkleed. Wel erg groot zo in d'r uppie.

Met z'n tweetjes is het gezelliger!

 

 

 

26 september, vrijdag

In de box hangt een nieuwe activity. Van oma gekregen.

Mama legt ons een stuk uit elkaar (als we samen in de box liggen), want we pakken steeds elkaars speelgoed af. Ook ontdekken we hoe leuk het is om de ander vast te grijpen (of te schoppen).