'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos          oktober 2004

1 oktober, vrijdag 'Ik mag nog geen echte schoenen, maar ik heb wel nieuw donkerblauwe slof/schoenen!', roept Jurre blij.

Roos heeft gistermorgen een extra bezoekje gebracht aan de OKZ en aan de arts. Ze weegt nu precies 10 kilo en is 81 cm lang. In december (wanneer ze twee jaar is) moet ze weer langs komen.

In de namiddag had Roos (ja, ze had een drukke dag!) een intake bij logopedie. Vanaf nu moeten zij en mama wekelijks naar de logopediste en dan krijgen we oefeningen (spelletjes, liedjes) mee als 'huiswerk'.

Gisteren heeft mama weer fysiotherapie gehad. Haar bekken doet de laatste tijd vervelend pijn. Soms lukt het door de pijn 's nachts niet eens om te slapen. Natuurlijk is het voor een goed doel :-) maar leuk is anders. 

 

Hoera!  Jan is 2 oktober jarig en dat vieren we met een 'rustig' weekendje (zonder kinderen) in Hilversum. Voor Jurre & Roos is het ook feest, omdat opa en oma komen oppassen.

 

6 oktober, woensdag  Tafelmanieren kent Jurre nog steeds niet (evenmin als Roos). Vandaag eet hij (als toetje) kwark met druifjes. Zorgvuldig (want hij is verzot op druifjes) schept hij de groene vruchten met zijn lepel uit de kwark (met zijn linkerhand). Vervolgens laat hij de druiven vallen op het dekseltje. Dan pakt hij met zijn (rechter)hand de druiven uit de deksel en stopt ze in zijn mond. De kwark kan hem gestolen worden: hij schiet 't met zijn lepel tegen de ramen!
Na het eten... is het de hoogste tijd voor een douche! Roos speelt met haar nieuwe bootjes in het water.

Gisteren is Jurre gevallen. Boven zijn rechteroog zit een bult & een blauwe plek (kleurt prachtig bij zijn ogen).

 

7 oktober, donderdag  Roos was al voorzien van een muts en handschoentjes. Jurre is sinds vandaag ook klaar voor de winter. Hij wil alleen niks van handschoenen & mutsen weten. Roos wel en ze grijpt gretig naar Jurre zijn nieuwe spullen. De sjaal doet ze zelf om, de muts zet ze (schots en scheef) op haar hoofd. De handschoenen zijn iets lastiger. Daar moet mama bij helpen. Wanneer alles 'aan' is, is ze supertrots. Zie hier het lachwekkende resultaat.

Vanmiddag is mama met Roos naar logopedie geweest, terwijl oma bij Jurre bleef. Van de logopediste kregen we tips en formulieren. Nu gaan we vastleggen hoe Roos op dit moment communiceert. En van daaruit gaan we verder, want het is wel duidelijk dat Roos wat stimulans nodig heeft om verder te komen.

 

10 oktober, zondag 

Dit weekend was het prachtig weer. Zaterdag hebben we een stukje gewandeld. Vanmorgen eventjes gefietst en bij een speeltuintje gespeeld. Nu is het alweer zondagavond en morgen begint er weer een nieuwe week van vier dagen kinderdagverblijf. 

Onze haren zijn hier nog nat. We zijn net met papa onder de douche geweest en mama heeft ons weer aangekleed. Keurig nette pyjama's hebben we, is het niet? (van oma & opa gehad)

Eenmaal aangekleed, mogen we nog even dolletjes doen op het grote bed met papa en mama. Pret voor vier (of eigenlijk voor vijf ha, ha). We worden er hongerig van. Papa heeft een ovenschotel gemaakt. Na het avondeten nog even spelen, dan wat melk en... hup naar bed. Morgen weer vroeg op!

 

13 oktober, woensdag Als ik Jurre & Roos ophaal van het kinderdagverblijf, zit Jurre er zo bij! De laatste weken weet hij heel goed duidelijk te maken wat en hoe hij iets wil. Vandaag zag hij dat Roos nieuwe staartjes kreeg na haar middagslaapje. Nou dat wilde hij ook. Met handen, voeten, gebaren en woorden heeft hij de juffen van het kinderdagverblijf duidelijk gemaakt hoe hij het wilde hebben. En zie hier het resultaat waarmee hij de hele middag & avond heeft geshowd.

 

16 oktober, zaterdag Ja, ja om 6:00 uur is Jurre al wakker. Maar hij heeft dan ook een leuk vooruitzicht: we gaan vandaag een paard kopen! Roos liet zich door al deze plannen niet van de wijs brengen en sliep keurig tot 9:15 uur. En vanaf vanochtend woont hij bij ons: een houten hobbelpaardje. En sjeeminee een ruzie dat we maken. Over wie er het eerst op mag 'zitte' (zoals Jurre zo mooi kan zeggen)...

 

Laarsjes gekocht, klaar voor de herfstvakantie!

 

23 oktober, zaterdag Al de hele week is Jurre aan het kwakkelen. Maandag kwam de fotograaf (pas)foto's maken op het kinderdagverblijf, maar hij moest er (net als vorig jaar) helemaal niets van weten. Dat zijn dus geen vrolijke foto's geworden. Roos had er wel zin in.

Ook heeft Jurre last van 'slapeloosheid'. We hebben hem neusdruppels, hoestdrank & extra pufjes (flixotide & ventolin) gegeven, want hij heeft een nare verkoudheid. Als gevolg daarvan eet hij (overdag) bijna niets en wordt dan midden in de nacht wakker. Staand vanuit zijn ledikant roept hij 'happen' en dan wil meneertje twee boterhammen eten. Of hij roept 'jas uit' waarmee hij aangeeft dat zijn slaapzak open moet. Vervolgens wil hij spelletjes doen met papa en mamma (midden in de nacht....). Hopelijk gaat dit snel voorbij.

Foto links: Roos speelt met haar haarspeldjes en elastiekjes. Alles moet worden vastgemaakt aan haar broek! Tot Jurre opeens een andere plek bedenkt voor alle haarspullen van z'n zus: de schoenen van papa!

Tja, de schoenen van papa zijn inderdaad ideaal om van alles in te stoppen. Roos helpt Jurre mee, maar bedenkt dan ineens dat haar speldjes toch écht in het speldenbakje horen. Ze pakt het bakje erbij, loopt naar de schoenen en haalt alles weer uit de schoenen. Zo, nu klopt alles weer!

Zelf ben ik steeds beperkter in mijn 'doen en laten'. Niet alleen omdat er al 22 kilo aan zit (terwijl ik nog maar net in de 7e maand zit), maar ook omdat mijn bekken nu wel heel erg opspeelt. Gelukkig heb ik donderdag weer fysiotherapie. Afgelopen maandag ben ik bij de verloskundige geweest en de baby doet het verder prima. Mijn bloeddruk (100/65) is ook keurig laag. Dus dat zijn de positieve nieuwtjes.

Maandag begint voor mij een pittig weekje. Jan moet naar cursus (lange dagen!) in Veenendaal en logeert donderdag op vrijdag in een hotel omdat vrijdag zijn examen is.

 

24 oktober, zondag  Roos heeft even al het speelgoed voor zichzelf want Jan is met Jurre tanken. De hele plak-boerderijfiguren-familie wordt te voorschijn gehaald en op het raam geplakt. Het is nog best lastig (om de figuren van het raam te peuteren of om het van elkaar te halen als ze dubbel klappen) en van een horizon heeft Roos nog nooit gehoord. Maar ik help gewoon een beetje en Roos vindt het wel erg leuk.

 

25 oktober, maandag  'Tas, Poeh', roept Jurre 's ochtends verrast, terwijl hij al bijna klaar is om naar het kinderdagverblijf te gaan. Hij bekijkt 't van dichtbij, pakt zijn tas erbij (alsof hij 'm voor het eerst ziet?), gaat er eens goed voor zitten en wijst alles aan: 'Neus, oor.'

Roos denkt 'Allemaal leuk en aardig zo'n tas, maar als ik de rits niet open kan krijgen dan ga ik er wel mee stoeien!'

 

'Hallo, niet schrikken!'

27 oktober, woensdag

De foto's van het kinderdagverblijf... De groepsfoto is nog wel leuk, maar de individuele pasfoto's zijn niet zo'n succes. Jeeminee, wat een slome koppies!!

 

'Joepie', lacht Jurre blij 'ik kan stereo bellen, kijk maar!'

Papa en mama hebben nieuwe telefoontjes, want de oude waren overspannen en vertoonden hele rare kuren. Nu mogen Roos en ik spelen met de  drie oude toestellen. Aangezien Jurre iets sterker is, is de verdeling Jurre : Roos =  2 : 1 toestellen.