'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos  november 2003

Herfst, herfst wat heb je te koop?
Duizend kilo blaadjes op een hoop...

 

 

 

 

1 november, zaterdag Vorige week hebben we van familie uit Maastricht mooi speelgoed gehad. Op het blauwe kleed kunnen we lekker spelen met onze nieuwe spullen: een trein en een boerderij met bouwblokjes, dieren, poppetjes en... het maakt ook nog *muziek*. Gelukkig (voor papa en mama) zit er ook een UIT-knop op en hebben Jurre en Roos nog niet door hoe het geluid dan weer aan moet.

 :-))

 

 

Jurre haalt alle blokjes en dieren één voor één uit de boerderij en stopt ze in zijn mond. Die koe smaakt heerlijk, kijk maar...

 

2 november, zondag

Gezellig met papa folders bekijken. Jong geleerd, oud gedaan zal ik maar zeggen. Een beetje prijsbewust zijn kan geen kwaad toch? Nee even zonder gekheid. Het kreukelen, vouwen en slaan van foldertjes is voor Jurre en Roos één groot feest.

 

 

Ha, ha... kijk ons nou! Fijne Halloween

 

 

5 november, woensdag Wij hebben super warme Snoopy wanten. Dus de winter kan beginnen!!  

Vanochtend hebben zowel Roos als Jurre fysio gehad. Roos gaat goed, Jurre iets minder. Zijn fijne motoriek is perfect: hij pakt goed aan (met z'n duimpje naar buiten) & hij laat ook de schaargreep zien. Zijn grove motoriek blijft achter. Niet grof in de zin van *slaan* en *trappelen* want dat kan hij als de beste. Maar grof in de zin van *vrijwillig omrollen naar de buik*, *terug naar rug*, *opdrukken* etc. Nu hebben we opdrachten gekregen om met hem te oefenen.

 

 

 

7 november, vrijdag

Jan & ik hebben een *rustig* weekend voor de boeg. Roos is uit logeren in Hilversum en komt pas zondag weer terug.

Zij geniet (dit weekend) van alle extra aandacht van opa en oma. En Jurre is eventjes enig kind bij papa en mama en krijgt dus ook extra aandacht.

 

 

 

 

 

8 november, zaterdag

Het kleine babybad is Jurre wel bekend. En de douche inmiddels ook. Het grote bad is nieuw voor hem! Papa gaat met hem in bad en aangezien we dit weekend maar één kind hebben, nemen we uitgebreid de tijd. Terwijl het bad volloopt zit Jurre vol spanning in zijn badstoel te wachten op wat komt. Leuk en eng tegelijk. Hij zoekt steun bij zijn vertrouwde badeendjes (van OmeTon) en knijpt ze fijn alsof zijn leven ervan afhangt. Hoe voller het bad, hoe meer Jurre gewend is en eindelijk kan genieten. Het wordt pas echt feest als papa erbij komt zitten en hij uit het badstoeltje mag.

 

 

 

16 november, zondag

Vrijdag met Roos en Jurre naar de OKZ. Roos kreeg ook haar vierde inenting. Die van Jurre is nog even uitgesteld omdat hij niet helemaal lekker was. Over twee weken is hij aan de beurt voor zijn prik en aanstaande vrijdag mag hij voor zijn herkansing van de gehoortest.

Roos is nu 70 cm en weegt 7970 gram (bij elf maanden). Jurre is 71,5 cm en weegt 9020 gram. Voor allebei geldt dat ze de afgelopen twee maanden bijna niet gegroeid zijn in kilo's & in lengte. Verbazingwekkend want ze eten als bouwvakkertjes, maar het is wel zo dat ze veel minder slapen en 'actiever' zijn dan een paar maanden geleden. Bij de laatste voeding krijgen ze vanaf nu een aantal eetlepels bambix door de fles.

Roos in actie! (foto hiernaast)

 

 

18 november, dinsdag

Onze eerste klassenfoto is klaar (groepsfoto van het kinderdagverblijf). Er zitten ook foto's bij van Jurre en Roos alleen.

Roos had het erg naar haar zin in het mandje met muis. Aan de rode dikke huiloogjes te zien vond Jurre het minder leuk. Alleen lijkt Roos d'r haar hier wel heeeeeeeeeel erg peentjesrood??
 

 

19 november, woensdag

Hoera, we mogen vandaag met oma en mama mee de stad in. Kijk ons eens zitten in de kinderstoelen van La Place.

'Mmm lekker, een broodje brie en een gebakje', denkt Jurre. 'Nee Jur', zegt Roos 'wij mogen dat nog niet. Voor ons is de fles'. 'Oh, jammer' denkt Jurre sip.
 

 

We hadden al wel schoenen & sloffen, maar nog geen echte gympies. Maar sinds vandaag zitten onze voeten verpakt in adidas-stappers. En ik hoef niet uit te leggen welke van wie zijn toch ;-))
 

 

21 november, vrijdag

Jippie!! Jurre is vandaag ook geslaagd voor zijn gehoortest. 

Daarna zijn we naar Hilversum gegaan. Mama kon even naar de kapper en wat boodschappen doen, terwijl oma Wilma op Jurre & Roos past. Jurre vindt het prachtig in de keuken. Vanuit de 33 jaar oude kinderstoel geeft hij een gratis drumsessie op de uitschuifbare broodplank: *boem boem*.

 

 

 

'Oh Roos, wat heb je toch een mooie haren', verzucht Jurre.
'Ja Jur', antwoordt Roos, 'maar ik vind jouw schoenen ook zooo prachtig.'
'Weet je Roos', zegt Jurre. 'Wij zijn gewoon natural beauty's ha ha.'
 

 

26 november, woensdag

Daar zitten we dan met onze benen gehuld in 'Gooise kaksokjes' & een velours joggingbroek. 

Klaar voor de fysiotherapeute.

 

Ik ben ziek en heb iedereen in huis 'besmet'. Vanmiddag naar de huisarts om te vragen of Roos en Jurre (naast de Flixotide) nu ook Ventolin moeten *puffen*. En van de fysio moet de huisarts checken of Jurre vocht in zijn oren heeft.