'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

 

Jurre, Roos & Stijn    mei 2005

 

 

1 mei, zondag   Een nieuwe maand! Over vier dagen is Stijn vier maanden.

Om 7:30 uur 's ochtends ligt Jurre op de grond voor het nieuwe fornuis. Hij is met de oven bezig, maar niet om er taartjes of pizza in te bakken. Nee, hij heeft andere plannen. Hij parkeert er alle nieuwe autootjes (zie foto hierboven).

 

Twee uur later is het erg lekker in de tuin. De hoogste tijd om een sopje te maken en de tuinstoelen te poetsen. Zodra Jurre en Roos mij een emmer met sop zien maken, zijn ze niet meer bij me weg te slaan. Mama meehelpen, dat willen ze! Vandaar dat ik oude sponsjes en afwasborstels (ja, ja alles natuurlijk in tweevoud) bewaard heb. Een kwartiertje later zijn alle stoelen weer schoon. Jurre en Roos zijn nog lang niet klaar met poetsen en storten zich ijverig op de tegeltjes!!!
 

 

3 mei, dinsdag 

GEDULD...

Wanneer ik Jurre, Roos en Stijn vanmiddag ophaal van het kinderdagverblijf sleep ik me een breuk. Behalve de drie kinderen, de drie tasjes en de drie schriften, neem ik ook drie cadeautjes mee... voor moederdag!!

 

 

4 mei, woensdag 

Jurre, Roos & Stijn; alledrie 4 maanden oud. Wie lijkt er nu op wie?

 

Bij de geboorte leek Stijn (onderste twee foto's) het meest op Roos. Nu begint de vorm van zijn gezicht (voorhoofd) erg op die van Jurre te lijken. Toch heeft Stijn ook een 'heel eigen koppie'.

 

 

 

SCHONE STENEN

5 mei, donderdag

Jan heeft gisteren 21 uur achter elkaar gewerkt. Maar ik heb ook mijn steentje (letterlijk hi hi) bijgedragen. Met de hoge drukspuit heb ik alle steentjes en de teakhouten tuinmeubels schoongemaakt. In de regen, maar dat maakte niets uit want ik was toch al nat ;-))

De voortuin en het dakterras moeten nog, maar alles in één keer is iets teveel van het goede.

 

 Nu nog plantjes in de potten zetten en dan mag de zomer beginnen!

Vandaag helpen Jurre & Roos met het opvullen van de spleten en gaatjes. Alles wat weggespoten is, moet weer met zand worden opgevuld. Best een leuk werkje!

 

 

7 mei, zaterdag

Stijn heeft (eindelijk) een jas. Zijn babyjas past hij niet meer en een los dekentje is ook niet alles. Er kan ook een capuchon met drukkers aan: maat 74 al weer. Op de achterkant staat een grote Snoopy-sailor. 

MISSIE MISLUKT

Vandaag ben ik met mijn moeder, Jurre, Roos en Stijn naar de markt geweest om tuinplantjes te kopen. Vol goede moed vertrokken we met maar liefst twee auto's: voor het geval we de hele plantjesvoorraad wilden opkopen hi hi. Het viel helaas wat tegen. Zo zagen de vlijtige liesjes er niet bepaald vrolijk uit volgens mijn moeder. En dus kwamen we weer thuis zonder plantjes maar met een zandbak én een paar honderd kilo 'speelzand'. Gisteren hebben we ook al een wip gehaald. Nu nog even wachten tot het ophoudt met regenen (en hagelen!!). Dan maken we helemaal achterin de tuin, bij het schuurtje, een leuke speelplek voor Jurre, Roos & Stijn. De zandbak heeft 3 zitjes en op de wip (hobbelding) kunnen ook drie kindjes. Volgende week vrijdag is er hier in de buurt een andere plantenmarkt. Misschien dat we het dan nog eens proberen? Hoewel, dan is het vrijdag de 13e...

 

 

8 mei, zondag                                                              MOEDERDAG 

Zeg mama, het is een fijne dag.
Vooral voor jou: het is moederdag.
Jij bent de liefste mama die we kennen.
Dus gaan we jou eens goed verwennen.
Je hoeft vandaag haast niets te doen.
En je krijgt een heeeele dikke zoen.
Ik heb ook een mooi cadeau voor jou.
Dus kijk maar gauw.
 
Roos

 

Van Roos krijg ik een fraai beschilderde watjeshouder. Van Jurre een beschilderde/beplakte krat. Hij heeft 'm zelf al in beslag genomen; voor zijn autootjes. Stijn z'n magneetvoetjes hangen al op de koelkast. Fraai hoor. En dat allemaal met een gedichtje! Ik ben weer goed verwend.

 
Mama is heel lief. Ik hou van haar.
Wij blijven altijd bij elkaar.
Ik kan niet zonder mamalief,
want ik ben haar eigen hartendief.
Ze is de liefste in mijn leven.
Mag ik je een cadeau geven.
Want het is moederdag voor jou en mij.
Mijn mama is heel lief.
 
Stijn
 
 
Liefste mama, is het waar?
Heb ik in je buik gezeten?
Ik ben het helemaal vergeten.
Want toen was ik nog zóóó klein.
Je wist niet eens hoe ik zou zijn.
Nu ben ik twee jaar en al zo groot,
Maar toch zit ik graag bij je op schoot.
 
Jurre

's Ochtends regent en regent het maar. Daarom mogen Jurre en Roos eventjes achter de laptop zitten. Roos zit achter mijn laptop en beluistert op www.studio100.be Kabouter Plop-liedjes. Jurre bekijkt op de laptop van Jan Plop-verhaaltjes. Jurre zijn mond valt ervan open en hij roept minutenlang achter elkaar: 'Kijk, twee Ploppies'. Gelukkig klaart het weer snel op en dan gaan we alsnog naar buiten.

 

 

EINDE MEIVAKANTIE (9-05-05)

De vakantie is afgelopen en dat betekent dat ik weer ga werken. Voorlopig nog rustig aan én nog niet op dinsdag. Ik heb er erg veel zin in. Over Jurre, Roos & Stijn maak ik me geen zorgen. Zij vermaken zich prima op het kinderdagverblijf.

 

 

11 mei, woensdag

Gisteren kwam Roos trots uit het kinderdagverblijf: ze heeft de hele dag zonder luier rond gelopen, hoera!! Elke 30 minuten werd ze op het potje gezet. Ze geeft dus nog niet zelf aan wanneer ze moet plassen, maar ze kan het wel al ophouden. Vandaag laat Roos haar diploma aan opa en oma zien.

 

De 'woensdag' is al een tijd opa-en-oma-dag, maar vanaf vandaag officieel. Terwijl ik ga werken spelen Jurre, Roos en Stijn (thuis) met opa en oma. 

s Ochtends vertel ik Jurre dat ik zo weg ga om te werken op school. Jurre zegt: 'Ik ook werken'. Nadat ik hem uitleg dat hij vandaag mag spelen met oma Wilma & opa Harry, vraag ik toch nog even waar hij dan wil gaan werken. 'Sanja (= Sandra) & Maaike' is zijn antwoord. Hij bedoelt zijn kinderdagverblijfgroep!

Morgenochtend gaat Stijn weer naar de OKZ. Ik ben reuze benieuwd hoe hij gegroeid is (lengte, gewicht). 's Nachts slaapt Stijn nog niet door. Niet omdat hij een voeding wil hebben (hij kan makkelijk 13 uur!! zonder) maar puur omdat hij dan nog zeer onrustig is. Vooral tussen 2:00 en 5:00 uur is hij erg 'actief'.

 

12 mei, donderdag

Stijn is 62 cm en weegt 6980 gram. Dus bijna 7 kilo. Bij de inenting in zijn bovenbeen gaf hij de kinderarts een lachje!

 

 

 

(EERSTE KEER) TANDARTSBEZOEK (12-05-05)

's Middags ga ik naar de tandarts. Jurre & Roos gaan (voor het eerst!) mee. Hun mond valt wijd open wanneer ik in de stoel omhoog ga. Ademloos kijken ze naar alles wat de tandarts met mama doet. Na afloop vraagt de tandarts of ze ook even in stoel willen zitten. Maar het antwoord is twee keer een angstig: 'nee'. En Jurre voegt er nog aan toe 'hoef nie'.

Van de assistente krijgen Roos en Jurre elk een mooie tandenborstel én een kleurplaat. Thuis gaan Jurre en Roos meteen met de viltstiften aan de slag.

 

 

HET WORTELTJES INCIDENT (11-05-05)

Sinds een aantal weken eet Jurre amper van zijn avondmaaltijd. Goed of slecht eten gaat bij Jurre & Roos meestal in periodes en trekt altijd wel weer bij. Eigenlijk maak ik me er nooit druk om. Wil je niet eten, nou dan eet je niet! Wil je vervolgens wel een toetje? Nou dan krijg je je toetje. Maar de laatste weken maakt Jurre er echt een potje van. Soms eet hij nul hapjes!

Vanavond laat hij al zijn groente (onder andere worteltjes) liggen, maar hij eet wel met smaak anderhalve visstick. Ik besluit het vandaag eens over een andere boeg te gooien. Jurre roept 'klaar' terwijl hij zijn bord naar voren schuift. 'Nee, je bent nog niet klaar', zeg ik quasi-streng. 'Je moet ook één worteltje eten'. Ik haal wel zijn bord weg en leg het ene worteltje op tafel voor zijn neus. (Jan waarschuwt nog lachend 'dit ga je verliezen!')

'Toetje', roept Jurre vervolgens. 'Nee Jur, eerst even je worteltje opeten en dan krijg je je toetje'. 'Hoef nie wortel', is zijn antwoord. Maar ik geef niet op en doe alsof ik niets gehoord heb. Ik stop alvast wat afwas in de vaatwasser, terwijl ik om de zoveel minuten naar Jurre kijk. Het oranje stompje ligt onaangeroerd op zijn tafelblad. Wanneer ik weer kijk is het weg! Ik controleer snel de vloer (binnen een omtrek van 5 meter om zijn stoel) op iets oranjes. Hij heeft er een handje van om alles wat hij niet hoeft op de grond te gooien. Maar op de grond ligt geen worteltje!

'Jur, is je worteltje opgegeten?', vraag ik aan hem, terwijl ik hem even optil om onder zijn billen te kijken. Hij is namelijk slim en gek genoeg om erop te gaan zitten. 'Ja', antwoordt Jurre trots en ondeugend tegelijk. 'Toetje', roept hij dan. Ik vertrouw het voor geen meter. En dus vraag ik nogmaals: 'Jur, heb je écht je worteltje opgegeten?'. Nog voordat hij antwoord kan geven, wijst Roos op zichzelf en zegt ondeugend: 'Sjoos'. Oftewel Roos, die dol op worteltjes is, heeft het voor Jurre opgegeten...

Mijn mond valt open. Dit is een knap staaltje 'samenwerken/samenspannen'. Hoe verzinnen ze het. Hun stoelen staan zo'n 60 cm uit elkaar omdat ze anders elkaar te lijf gaan met het bestek. Dus om dit voor elkaar te krijgen, moesten ze heel wat moeite doen. Ik kan het bijna niet geloven, maar Jan moet alleen maar lachen en zegt: 'Ik zei toch dat je dit zou gaan verliezen'. Zucht....

 

 

ZIEKENBOEG (15-05-05)

Vrijdagavond wordt Jurre opeens ziek: hangerig, overgeven, pusoogjes. 's Nachts heb ik vier keer zijn bedje kunnen verschonen. Wat een feest. Zaterdagochtend gaat het gelukkig weer beter met hem, maar dan begint Roos om 8:30 uur met exact dezelfde klachten. En 's avonds ben ik de pineut...

Vanmorgen regende het pijpenstelen, maar 's middags klaart het prachtig op. Stijn kijkt vanuit z'n cosi toe hoe Jurre & Roos zich vermaken in de tuin en genieten van een Plop-ijsje. De zandbak is inmiddels gedeeltelijk gevuld en wanneer het écht mooi weer wordt dan vullen we de deksel met water.
 

 

16 mei, maandag

 

TUINAVONTUREN 

'Beestje', roept Jurre. In eerste instantie is hij wat angstig, maar na een tijdje is hij gewend.

Waarschijnlijk vindt hij de slakjes niet eng meer omdat hij ontdekt hoe langzaam ze bewegen! 

 

Hij schakelt mij in om nieuwe te zoeken. Hij wil een papa, een mama, twee baby's, een oma en natuurlijk een opa. De hele familie slak wordt bij elkaar gezet en hij vindt het prachtig.

's Ochtends gaan we met zijn vijfjes naar het tuincentrum om plantjes te halen. Roos en Jurre helpen mij alle plantjes in de potten te zetten. Helaas belandt er meer potaarde naast de potten dan erin. Maar ja, ze doen hun uiterste best.

Bij het tuincentrum hebben we ook twee kinderbezems gekocht. Roos weet wel hoe dat moet. Vegen, zo doe je dat!

Plotseling begint Jurre, in het tuincentrum, enthousiast te zwaaien. Wanneer ik omkijk om te zien naar wie, zie ik een rek met reusachtige tuinkabouters staan. 'Kijk Ploppies, mooi!', roept Jurre terwijl hij vol overgave met twee handen tegelijk zwaait (dat doet hij ook bij de intro van Kabouter Plop op de televisie). Als het aan Jurre ligt dan stond er nu een verzameling anderhalve meter hoge tuinkabouters in de tuin...
 

 

17 mei, dinsdag

Jurre, Roos en Stijn zijn naar het kinderdagverblijf. Boven kom ik de letters S-T-I-J-N tegen en dan bedenk ik dat die van R-O-O-S en J-U-R-R-E ook al ruim twee jaar ergens in de kast liggen. Eindelijk plakken ze nu op de slaapkamerdeuren (voordat ze 12 jaar zijn en het te kinderachtig vinden...).

Jan heeft vandaag vrij genomen. Nou ja 'vrij'. Hij stort zich op het dakterras.

Gewapend met de hogedrukspuit wordt alles weer mooi schoon: even de spuit erop en je ziet meteen resultaat!

 

 

19 mei, donderdag

Stijn is al z'n oude haar verloren, maar heeft inmiddels een dun laagje nieuw haar. Het stelt nog niet veel voor maar het begin is er!

 

Vandaag weer voor controle naar het ziekenhuis. In de wachtkamer gaat Roos helemaal uit haar dak! Er is zoveel speelgoed dat ze bijna niet kan kiezen. De loopauto & de Lego loopbrug zijn toch wel favoriet.

 

De medicatie van Stijn, de prepulsid, wordt verhoogd. De losec blijft gelijk. De komende twee maanden blijft hij in ieder geval deze medicijnen gebruiken. Verder heeft hij een zwaardere hormoonzalf gekregen omdat de eczeem niet helemaal weg is. Over zes dagen moet Stijn terugkomen in het ziekenhuis.

 

 

22 mei, zondag

BABYDAG 

Jurre & Roos zitten al te wachten bij de deur. 'De baby's komen vandaag'.

Roos haar baby(pop) heeft honger. Jurre bakt een eitje op zijn speelgoedfornuis, terwijl Roos de pop sust met een speentje. Daarna spelen Roos & Jurre dat ze zelf een baby zijn. Ze kruipen samen onder de baby-activity van Stijn. Laat nu de baby's maar komen! En hoor daar: de bel gaat en Lennon staat met zijn mama voor de deur.

Jurre & Roos vinden het erg interessant: de bel gaat en dan komt er steeds een baby binnen (en een mama maar dat vinden zij eigenlijk maar bijzaak).

Alle mama's hebben met elkaar op de pufclub (zwangerschapsgym) gezeten. Nu is de gym al maanden geleden afgelopen maar het was altijd zo gezellig dat we gewoon maar zelf hebben afgesproken.

Nick (28-12-04), Romée (23-01-05), Lennon (16-01-05) & Stijn (05-01-05) zitten als de vier musketiers op de bank. Tim (09-02-05), Shreyah (29-12-04), Noah (11-01-05) & Niels zijn er vandaag helaas niet bij. Eén pufclubje met als resultaat: twee meiden & zes jongens!!

 

 

Daan, de grote broer van Nick, is ook mee.

 

 

'Al gaan jullie op je kop staan, wij trappen er niet in: we gaan heus niet lachen voor een foto' lijken Lennon & Stijn (foto links) te denken

 

 

 

25 mei, woensdag

 

GROENE VINGERS 

Het is woensdag en dat betekent dat opa Harry & oma Wilma op Jurre, Roos & Stijn  passen. Jurre & Roos gaan met oma naar de speeltuin (de glijbaan is momenteel favoriet!!).

Opa blijft bij Stijn. Het is het lekker weer en dus werkt opa in de tuin. Hij maait het gras en verwijdert hier en daar wat onkruid.

Na het middagdutje gaan Jurre & Roos helpen in de tuin. Aangezien Jurre nog niet loopt, gebruikt oma zijn bezem om de blaadjes bij elkaar te vegen. Roos pakt haar eigen bezem en helpt ook mee. Jong geleerd, oud gedaan. Jurre zit op zijn 'buitenloopauto' en wijst aan waar oma en Roos nog moeten vegen! 

Ondertussen telt Stijn telt de blaadjes aan de bomen. Daar wordt hij zo moe van dat hij heerlijk wegdommelt in z'n wipstoel.

 

Wanneer Jurre in de tuin de buurhonden hoort blaffen, wijst hij met zijn vinger de kant op waar het geblaf vandaan komt. Daarbij roept hij luidt: 'Woefie, doet niets', 'lief', 'niets hand' of 'hek tussen'. Dit herhaalt hij dan twintig keer om zichzelf ervan te overtuigen dat er écht niets aan de hand is. Maar met opa erbij durft hij wel naar de buurhonden te gluren. 'Woefie, ben je nou?', zegt Jurre terwijl hij héél voorzichtig (en uiteraard gesteund door de aanwezigheid van zijn zus) vanaf opa zijn schouder over de schutting gluurt.

 

 

 


26 mei, donderdag

BLOEMEN LUSTEN GEEN ZEEP

Oma Maartje komt zaterdag. Vandaar dat Roos & Jurre een klusje hebben: de tuinstoelen wassen. Ze poetsen, wel 30 minuten lang, alsof hun leven ervan afhangt. Om de zoveel minuutjes kijk ik even wat ze doen. Glimlachend constateer ik dat ze toch wel heel erg lief bezig zijn. Dan zie ik tot mijn grote schrik dat ze met hun afwasborstel en dreftsopje de bloemetjes (ja juist, de bloemetjes die ik met veel zorg vorige week in de potten heb gezet!) aan het poetsen zijn. De margrieten, vlijtige liesjes, begonia's zijn bedekt met een dikke schuimlaag.

'Kijk, poetsen!', roept Jurre blij terwijl hij zijn borstel met zeepsop nog eens over de bloemetjes veegt.

Ojee, arme bloemetjes. Vervolgens houd ik een heel betoog over bloemetjes & planten die alleen water (uit een gieter) lusten en echt niet van zeep houden. Zeep is voor de stoelen. 'Niet lekker', zegt Jurre terwijl hij met zijn vinger op de bloemen wijst. 'Bloemetjes lusten alleen water, geen zeep', vat ik mijn betoog kort samen. Roos en Jurre knikken instemmend.

Ja, ja, vandaag hebben Roos & Jurre weer iets geleerd..

Stijn is vanmiddag naar de kinderarts in het ziekenhuis geweest. De eczeem op zijn armen is (dankzij de zwaardere hormoonzalf) weg! Alleen bovenop zijn hoofd heeft hij nog last.

 

Morgen heeft Roos een afspraak in het ziekenhuis voor het eerste gedeelte van een ontwikkelingsonderzoek. Dat duurt wel een paar uurtjes. 

 

 

27 mei, vrijdag

SIËSTA

Onder de parasol spelen Jurre, Roos & Stijn op de oude tuinstoelkussens. Jurre speelt met zijn auto's en Roos rust uit. 's Ochtends heeft zij in het ziekenhuis allerlei testjes gedaan: blokjes stapelen, boekjes lezen, dieren aanwijzen, cirkels en strepen tekenen, gekleurde cirkels en rondjes bij elkaar zoeken, puzzeltjes maken, treintjes nabouwen, een ketting in in een smal kokertje stoppen etc. Logisch dat Roos er moe van is geworden!! Gelukkig vond ze het erg leuk om te doen. Over vijf dagen heeft Roos het tweede gedeelte van dit onderzoek.

 

 

WATERRATJES

Het is 31 graden en in het zwembadje zit verfrissend koud water. Jurre is erg gehecht aan zijn buitenloopauto: het ding wordt keurig geparkeerd in het bad.

De twee naaktlopertjes gillen het elke keer uit van de pret als ze Jan met twee emmers koud water op hun af zien lopen. Wanneer de emmers leeg zijn dan roepen Jurre & Roos: 'Meer, meer'.

Leuk hoor, tropische temperaturen!

 

'Owjee', roept Roos. 'Komt ie weer', zegt Jurre.

'Ieeehh koud', gillen Jurre en Roos.

 

 

 

TENTJE BOUWEN (29-05-05)

'Mag tentje bouwen', vraagt Jurre. In de tuin op het gras bouwen Jurre, Roos en ik een tent. Alle én dan ook werkelijk alle auto's worden van binnen naar buiten gesleept en in de tent geparkeerd.

Roos neemt een plastic wortelt uit haar keukentje mee de tent in. Wanneer Jurre het worteltje ziet, roept hij: 'Mama, hoort niet in tent. In keuken.' En hij houdt het plastic worteltje uit het 'raam' van de tent.

 

Roos en Jurre lunchen in de tent.

'Kijk', zegt Stijn 'Ik drink zelf mijn diksapje.'

'Help, ik voel een kriebeltje in mijn neus.'

'Hatsjie!!', niest Stijn.

 'Oeps, waar is mijn sapje nou?'