'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   mei 2009 

MEIVAKANTIE

Slechts 2 ˝ uur rijden en we zijn weer in Cadzand- Bad.

Het uiterste zuiden - aan de Belgische grens - van de Nederlandse kust.

Onze favoriete plek is een heerlijk breed zandstrand bij strandpaviljoen 'de Piraat'.

 

 

 

 

  Foto boven: Dubbelspel: Opa Harry en Roos tegen Stijn en Jurre.

In de tuin van het huisje dat wij huren, ligt een tennisbaan en een zwembad. Daar maken wij 's avonds, na het avondeten, veelvuldig gebruik van...

Elke ochtend én avond brengt de ooievaar een bezoekje aan 'onze tuin'. Deze slimme vogel komt uit natuurpark Het Zwin en heeft heel goed door dat er bij ons wat lekkers te halen valt!

Foto hiernaast: Roos-in-pyjama brengt (meneer of mevrouw??) ooievaar een broodkorst.

 

   

 

 

 

 

LAND VAN SAEFTINGHE

Wij brengen mijn vader vandaag weg. Hij heeft met oud-studiegenoten afgesproken om onder leiding van een ervaren gids te gaan 'wadlopen' in het Verdronken Land van Saeftinghe: een prachtig getijdengebied aan de uiterste oostkant van Zeeuws-Vlaanderen op de grens met België. We zetten hem daar af, drinken met alle "opa's" nog wat op het terras en rijden dan weer terug naar Cadzand-Bad.

Morgen, op Koninginnedag, ontmoeten we opa Harry weer op de vrijmarkt in Terneuzen!

 

 

REDDINGSBRIGADE

'Wauw, cooool', roept Stijn als hij ziet hoe 's ochtends vroeg een tractor-bootwagen combinatie de reddingboot van Cadzand naar zee rijdt en lanceert.

De bestuurder van de tractor zit tijdens de rit en lancering letterlijk hoog en droog. De cabine bevindt zich boven de motorruimte, die volkomen waterdicht is afgesloten. De combinatie rijdt (tot 1.50 meter diep!!!) de zee in.

'MOGEN WIJ OOK MEE???'

 

 

 

 

Van de reddingsbrigade krijgen Jurre, Roos, Stijn en ik een reddingsvest te leen.

Stoere jongens tillen Roos, Jurre en Stijn aan boord. En met een snelheid van 30 knopen, ruim 50 km, vliegen we over de Noordzee.

Pffff... ik ben blij als ik 10 minuten later weer vaste wal onder mijn voeten voel ;-)

 

Hiernaast: Roos voor het kusthulpverleningsvoertuig van de Reddingsbrigade Cadzand.

De achteropbouw is geschikt gemaakt voor personenvervoer en ambulancetaken op het strand. In de bak van de truck zijn aan beide zijden banken aangebracht die dienen als zitplaats voor de walploeg of als ligplaats voor een eventuele brancard.

Foto hiernaast: Stijn klimt op de truck en gluurt door het raam.

 

1, 2, 3....  SPRINGEN MAAR!!!

 

 

 

 

 

 

 

Foto hieronder: In het centrum van Terneuzen wordt als snel duidelijk dat de politie er duidelijke regels op na houdt...

Foto hiernaast: Stijn en Roos overleggen of ze een roze toverstafje mét geluid (voor 0,50 cent) zullen kopen van een meisje. Inmiddels is Roos de trotse eigenaresse van het stafje.

KONINGINNEDAG 2009

Eigenlijk is alles al gezegd en geschreven over 30 april. Het is een bezoedelde Koninginnedag. Afschuwelijk: doden op de mooiste familiefeestdag van het jaar!!!

Maar hier, het was aan het einde van de ochtend, genoten we nog volop van het mooie weer en de gezelligheid van de vrijmarkt in het centrum van Terneuzen.

 

 

 

   

11 mei, zondag    MOEDERDAG

'Mamamamama!'. Super opgewonden kwam Stijn een paar dagen geleden uit school. 'Ik heb een heel mooi cadeautje voor je gemaakt maar het moet wel geheim blijven!' riep hij met hoogrode wangen.

Even later in de auto: 'Mama... je mag nu wel je cadeau uitpakken hoor. Dat mag wel van mij'.

'Nee, dat is toch niet leuk', antwoordde ik. 'Het is toch voor moederdag en dat is zondag! Weet je wat? Ga het thuis maar verstoppen op je kamer, dat hebben Jurre en Roos ook gedaan.'

'Oké', zei Stijn. 'Dan ga ik het onder mijn bed verstoppen'. En zo geschiedde.

Vanmorgen vroeg. Heel vroeg. 'Mamma, mamma? Mamma! Mammaaaaaaaa!' (mamma had wat moeite met wakker worden.....) 'Mamma, het is moederdag vandaag, ik heb een cadeautje voor je!'  En dat dus keer DRIE.

Drie zelfgemaakte cadeautjes. Van Jurre krijg ik een sleutelhanger (zelf getekend) met een zilveren hartje er aan. Van Roos een beschilderde bloempot. En van Stijn een in klei gehulde pen om boodschappenlijstjes mee te schrijven ;-)

En zo genoot ik van moederdag 2009.

 

Stijn aait Mathijs en op de achtergrond het huis van opa en oma.

PARFUM MAKEN

We zijn in Hilversum bij opa en oma. Pascal en Maarten komen ook. Het is prachtig weer en we zitten in de tuin. Jurre, Roos en Stijn zijn in geen velden of wegen te bekennen. Ze spelen bij de overburen van opa en oma. Daar wonen Thomas, Emma en Marit. Ze storten zich vanmiddag op het maken van parfum. In jampotten. Ze gebruiken water en een juiste mix van bloemblaadjes....

En dan maar roeren en roeren. En wachten. Tot er voorbijgangers langs komen die 1 euro over hebben voor een jampotje rotte eierenreukwater parfum.

Ze zijn er de hele middag zoet mee.

Marit rekent zich een bult en zorgt ervoor dat de opbrengst eerlijk verdeeld wordt over de zes kinderen.

En ik moet zeggen, het blijkt een gat in de markt. Want de opbrengst, na één middagje, bedraagt 2 euro per kind! En dat vind ik, met in mijn achterhoofd nog de geur van de inhoud, niet slecht!!  ;-)

 

Maarten en Jan met hun twee potjes parfum

 

17 mei, zondag

APENLOOP

Vandaag lopen we de apenloop, een leuke wandeltocht van 5 km. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting AAP. Onderweg staan verschillende spelletjes en doe-dingen uitgezet en zo vliegt de 5 km voorbij. Na afloop krijgen Jurre, Roos en Stijn een medaille.

APETROTS zijn ze ;-)

 

20 mei, woensdag

SCHOOLREIS

Foto hiernaast: Martine, mijn duo op school, met een groepje jongste kleuters!

 

Het is een super dag! We zien de zeehondenshow, de dolfijnenshow en niet te vergeten de SNORshow met de walrussen. Voor we het door hebben is het 16:00 uur en rijden onze bussen (met 600 leerlingen!!!) weer naar huis...

               

Foto hieronder:

Wie geeft wie nu kopjes?

 

22 mei, vrijdag

HILVERSUM

 

 

Foto hierboven: Opa Harry heeft een prachtig nestje in zijn tuin ontdekt. Met drie eitjes!

Foto rechts: Als we even later een ijsje gaan halen, ligt er op straat een dood jong vogeltje: een ekster. We maken een kruisje en zetten de datum van vandaag erop.

          

23 mei, zaterdag

HUT BOUWEN

Vandaag wordt, na de verplichte zwemles (x2) en logopedie, een 'lekker-buitenspelen-dag'.

Achter in de tuin bouwen Jurre, Roos en Stijn een hut. Ik help door het spannen van touwen waar de kleden en handdoeken makkelijk overheen kunnen hangen.

In de hut is het reuze gezellig. We eten chips, drinken limonade en Tess komt ook nog even op bezoek.

's Avonds willen Jurre, Roos en Stijn in de hut blijven slapen, maar daar wachten we nog maar even mee...

 

 

Foto hiernaast: Jurre, Stijn en Roos kijken naar het 'schapen drijven'.

 

24 mei, zondag

SCHAAPSCHEERDERSFEEST

Vandaag gaan we naar het jaarlijkse schaapscheerdersfeest op Kinderboerderij De Stek.

Er zijn veel leuke demonstraties zoals wol spinnen, honing maken, schapen scheren, demonstratie politiehonden en schapen drijven. Ook kun je paardrijden, schminken, op het springkussen of rondjes in de ponykar rijden.

En het is ook nog eens prachtig weer!