'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos        mei 2004

6 mei, donderdag

We zijn terug uit Turkije en het was heerlijk. Voor een zeer korte impressie kun je kijken onder 'april 2004'. We zijn amper 48 uur thuis en we hebben al een afspraak staan bij de huisarts. Roos heeft namelijk een schimmelachtige uitslag aan de binnenkant van haar lippen zitten. 

Papa gaat met Roos naar de dokter, terwijl mama thuis op Jurre let. Nou ja... mama kleedt zich boven om en bedenkt dan dat het beneden 'verdacht' stil is. Beneden aangekomen ziet ze in het halletje dit... (foto links)

Het duurde een seconde voor ik door had wat hier nu gaande is. Zie ik het goed? Een open wc-deur, een handje, een zak aardappels? Tja inderdaad. Voordat ik naar boven ging om me aan te kleden, heb ik een zak aardappels (verschrompeld, uitgelopen en oneetbaar omdat ze al die tijd dat wij op vakantie waren in de kast lagen) op de grond in het halletje gegooid om ze later die dag in de GFT-bak te gooien. Jurre, ons aardappelmannetje, had er echter hele andere plannen mee:
'Wc-deur achter mijn billen dichtdoen. Kruipen naar de verrotte aardappeltjes.' 'Met 1 aardappeltje in mijn hand rechtop gaan zitten. Wc-deur open doen...' 'Aardappeltje op de grond neerleggen. Wc-deur weer dicht en de volgende halen... etc, etc.'

Bovenstaand spelletje herhaalt ons aardappelmannetje net zo lang tot ALLE aardappeltjes van de zak naar de wc zijn verplaatst. En dan... begint een  nieuw spel (namelijk de omgekeerde volgorde!!): haal de aardappeltjes één voor één uit de wc en leg ze weer op de zak! Ga door tot alle aardappeltjes weer op de zak liggen.

Mama lag op de grond van het lachen, toen ze bemerkte met wat voor precisie Jurre zijn zelfbedachte spel uitvoerde. Vijf minuten later drong het tot haar door ze ooit ergens vernomen had dat die dingen (uitlopers en de bloemen, bladeren van de aardappelplant) errug giftig zijn. Oeps!! Het aardappelmannetje kreeg een potje met vier grote stenen en de aardappels verdwenen onmiddellijk in de afvalbak. (en mama was vandaag de hele dag alert of onze aardappelJurre zich wel goed voelde... )

 

Als papa met Roos terug is van de huisarts (de schimmel in haar mond komt door de Flixotide) gaan we met de kleine buggy op pad. Het is mooi weer en dus de hoogste tijd om kennis te maken met softijs (uit een bekertje). Roos lust er wel pap van! Daarna nog even in het gras bij de haven gespeeld.

 

7 mei, vrijdag

Na een bezoek aan overgrootoma Agaath, die helaas nog steeds in het ziekenhuis ligt, gaan we naar papa's werk.

Roos voelt zich een echte prinses met de hoed van Alex. Van hem krijgt ze vervolgens haar eerste computerles. Geweldig vindt ze het! Eindelijk mag ze overal aan zitten. Driftig drukt ze op alle toetsen. De muis lijkt volgens Roos op een telefoon en dus houdt ze die steeds aan haar oor (dat doet ze thuis ook met de afstandsbediening van de televisie). Zou ze later net zo kunnen kletsen als haar mama? 

Jurre komt ook in actie, maar hij heeft niet zo veel oog voor de computers. Wel houdt hij Alex en Pascal van het werk door ze in te schakelen bij zijn spelletje: 'ik gooi ballen maar ik loop nog- niet dusjij moet 'm halen'.

De bal in de prullenbak gooien is ook leuk! En als Pascal een grote stuiterbal uit zijn bureau te voorschijn haalt, is het helemaal feest.

Op de terugweg naar huis zijn Roos en Jurre zo moe van alle indrukken dat ze lekker een tukkie doen.

En Alex & Pascal? Die lopen nu waarschijnlijk zo achter met hun werk, dat het vanavond overwerken wordt! ;-)

 

 

9 mei, zondag 'moederdag'

Voor mama, van Jurre en Roos...

En zie hier. Een mooie handbeschilderde sieradendoos (ex-pamperdoekjesdoos). Nou, je kunt wel zien dat ze er hard hun best op hebben gedaan.

 

Roos belt zich helemaal suf. Met de telefoon (zoals hierboven), maar ook met de muis van de computer en met de afstandsbediening van de televisie, dvd, video etc. Jurre ziet zijn zus steeds bellen en wil het ook leren. De telefoon goed vasthouden is nog een hele kunst, maar... het begint er toch al op te lijken he?

 

12 mei, woensdag  Ja, jullie zien het goed. Ik, Jurre, heb vandaag een metamorfose ondergaan. Roos slaapt vandaag uit tot 11:00 uur en ik ben al sinds 6:00 uur op. Mijn zus heeft van die mooie kleren en die wilde ik ook wel eens even proberen. Mama heeft me geholpen ze aan te trekken. Op de foto rechts probeer ik met een roze Snoopyborstel zelf mijn lange (uhum) lokken te fatsoeneren. Dat zie ik Roos namelijk ook altijd doen.  Natural beauty ben ik he?

 

16 mei, zondag

Wat een prachtig weertje. Papa en mama zijn vanmorgen druk bezig geweest: schoonmaken en in de olie zetten van de teakhouten tuinmeubels, schuren van een kozijntje. Het was echter zulk lekker weer dat we 's middags naar het strandje zijn gegaan. Gevolg? U raadt het al. Het kozijntje wacht nog steeds op z'n eerste laagjes beits. Dat zal nog wel een paar dagen duren want morgen begint al weer een nieuwe werkweek!

 

23 mei, zondag  Eventjes naar Hilversum. Het is prachtig weer. Roos zit op haar fiets. Zelf fietsen lukt nog niet, maar opa Harry wordt ingeschakeld en moet de stang duwen. Zo sjeest Roos door de tuin. Jurre kruipt liever de keuken in om oma Wilma te vergezellen bij haar wasje. Mooi ding he, zo'n wasmasjien!

 

28 mei, vrijdag Vandaag met mama en oma op stap in Laren. Eerst naar de Timberlandwinkel op zoek naar nieuwe schoenen voor Roos en Jurre. Helaas... niet geslaagd.

Vervolgens alle andere schoenenwinkels van Laren afgelopen.  Veel keuze is er nog niet binnen hun mogelijkheden (geen harde of zware zool omdat ze nog niet echt kunnen lopen). Jurre past bijna alles (maatje 20), maar Roos (maat 19) heeft een extreem smal voetje en steeds te veel ruimte aan de zijkant van haar voet. Dan maar geen schoenen. We wachten wel tot na de zomer. Van de marktman krijgen Jurre en Roos een lekker koekje (foto rechts). Oma en mama rusten even uit op een terrasje. 

In de winkel ziet oma voor Jurre een leuke blauwe broek hangen. Die moet worden gekocht en dus hangt ze 'm aan de duwstang van de wagen. De winkel heeft nog meer mooie spullen. Voordat we afrekenen, kijken we eerst nog even rond.

Eenmaal buiten en tien winkels verder, zie ik opeens het niet afgerekende blauwe broekje aan de kinderwagen hangen. Ik schiet in een lachstuip om oma die een broek voor haar kleinzoon 'steelt'.

Oma schrikt zich een hoedje en roept dat ze het écht niet expres heeft gedaan. Tja, dat weet ik wel! Toch kan ik niet nalaten te vragen waarom ze de twee leuke shirtjes er niet ook bij heeft gehangen. Oma kan er niet om lachen en loopt met een rood hoofd verder.

De wagen is volgeladen met boodschappen, een Nijntje-emmer-zeef-schep-setje voor Roos, Winnie-emmer-zeef-schep-set voor Jurre en een opblaas smiley. 

Dat het hier (foto boven) vijf uur later is, kun je wel zien aan de ietwat verveelde en vermoeide hoofdjes van Jurre en Roos. We krijgen veel aandacht van iedereen, maar als er opmerkingen gemaakt worden als 'Mevrouw, u heeft een bloementerras op het dak' of 'Het lijkt wel een praalwagen' dan is het de hoogste tijd om snel naar huis te gaan.

 

31 mei, maandag Vandaag 'even' langs opa en oma in Hilversum. We hebben een ringsleuteltje nodig om de nieuwe fietsstoeltjes vast te zetten. Na de middagbroodjes gaan Roos en Jurre naar bed en kunnen papa en mama de auto wassen. Dat was echt eens nodig.

's Middags gaan we naar het speelplein van de vroegere basisschool van mama: de Fabritiusschool. Het plein is omgetoverd tot superspeelplein voor kinderen van 1 tot 12 jaar! Tijd voor Jurre en Roos om kennis te maken met het fenomeen zandbak. Oud emmertje en pollepel mee en hup, scheppen maar.

Voordat we weer naar huis kunnen moeten Roos & Jurre wel nog even bij oma in bad. Met name Jurre heeft zichzelf omgetoverd tot zandmannetje. Weer thuis blijkt dat we ringsleuteltje nummer 13, waarvoor we naar Hilversum gingen, vergeten zijn. Zo gaat het nou altijd bij ons... Nou ja, we hebben een leuke dag gehad en daar gaat het om.

Foto links: Roos helpt opa met het verplaatsen van de hanglobelia naar de blauwe pot.