'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn  maart 2010

1 maart, zondag

JURRE DE VERZAMELAAR...

 

1 maart, zondag

KAMER VAN JURRE

Jurre is een geboren verzamelaar.

Hij is begonnen als straatjutter: met steentjes. Sindsdien neemt zijn verzamelwoede in rap tempo toe. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij verzamelt.

Steentjes, kastanjes, schroefdopjes, lipjes van blikjes, plasticjes, elastiekjes, moertjes/boutjes/ringetjes, boodschappenbonnetjes, stokjes, snoeppapier, bierdopjes, veertjes en bladeren. Kortom, alles wat hij op straat ziet liggen, raapt hij van de grond op en wordt in zijn broekzak gekoesterd als een waardevolle schat en belandt thuis in bakjes/doosjes (of soms in de wasmachine… als ik zijn broekzakken vergeet te controleren voordat ik ga wassen).

Foto hierboven: Jurre z'n nieuwe dekbed van KidsLab (2 kanten)

Sinds drie jaar is de verzameling van Jur uitgebreid met dingen die niet ‘van de straat’ afkomstig zijn.

Hij heeft een trommel vol Pokémonkaarten, een bak met oude (bank)pasjes, een doos gevuld met Albert Heijn smurfen, een bakje met flippo's, oud buitenlands geld gekregen van Opa Harry en buurvrouw Astrid, een schatkistje met glazen ‘edelstenen’, 'n grote schoenendoos knikkers, go-go’s, een doosje schelpen, voetbalkaarten en een kistje met oude sleutels...

(en nu vergeet ik vast nog wel een "belangrijke" verzameling, *zucht*)

Het is méér dan een eenvoudige hobby!

In zijn ogen zijn het zeer bijzondere en uiterst kostbare exemplaren. Dat verklaart misschien ook 't feit dat ik zo'n verzameling (of een gedeelte ervan) dikwijls bij hem in bed onder z'n dekbed of onder zijn kussen terug vind als ik hem 's ochtends vroeg wakker maak om naar school te gaan. Dan ligt hij bovenop een stapeltje Pokemonkaarten of op een aantal bierdopjes!

'Jur, als je zo door gaat, mag je wat mij betreft binnenkort op jezelf gaan wonen. Ik groei het huis uit…’ riep ik al dikwijls.

Gelukkig heeft Jurre sinds kort ruim 20 m2 tot zijn beschikking. Op zijn kamer is dus behoorlijk wat ruimte voor zijn 'verzamelwoede'.

Drie muren van zijn kamer zijn wit. De vierde muur schilder ik 'raar groen'. Het is een kleur die past bij de overige spullen (KidsLab) die ik voor zijn kamer koop: fotolijstjes, opbergbakken, een dekbed, een muursticker voor boven zijn bed, een kapstok (zie foto hiernaast).

En dat allemaal in dezelfde stijl. Erg leuk!

Een grote eettafel (2.20 m lang en 1 m breed) met drie in hoogte verstelbare grote-mensen-stoelen dient als bureau.

 

21 maart, zondag

SPORTIEF WEEKEND..

Gisteren heeft Jan zich uit de naad gefietst voor Spin for Life 2010 (spinningmarathon). En misschien nog belangrijker: het is Jan en zijn fietspartner gelukt om het hoogste bedrag voor Villa Joep binnen te halen.

Roos is al 7 weken in het bezit van haar B-diploma. Op mijn vraag of ze nu wil stoppen met zwemles of door gaat voor C antwoordde ze: 'Doorgaan voor C. Ik ga het gewoon proberen'.

En ja hoor.... vandaag haalt Roos haar C-diploma!!

En dan ikzelf....

Na een zomer van tennisles heb ik de afgelopen wintermaanden voor het eerst van mijn leven meegedaan aan de winter enkelcompetitie tennis. Omdat er gewoon buiten gespeeld wordt, heb ik - vanwege de lange periode van vorst, ijs en sneeuw - niet alle wedstrijden kunnen spelen. Maar met slechts vijf (van de zeven) wedstrijden gespeeld, sta ik toch op de eerste plaats en dus moet ik vanochtend om 11:00 uur de FINALE spelen.

Om 9:00 uur ga ik douchen en bij het afdrogen... schiet het links in mijn rug. En niet zo'n beetje ook. Het doet PIJN! Achteraf weet ik niet eens meer hoe ik mij heb kunnen aankleden. Maar goed, het is gelukt!

Strompelend loop ik naar mijn auto om er voorzichtig in te kruipen. Op de tennisbaan vertel ik Kyra wat er is gebeurd. Zij voelt aan mijn rug, voelt hoe verkrampt de linkerkant nu is en denkt aan acute spit. Ik kan niet spelen! Balen!! Beland ik op mijn veertigste ;-) in de finale, krijg ik dit....

Ik moet de wedstrijd opgeven en ga naar huis met de tweede prijs!

22 maart, maandag

CHIROPRACTOR

De volgende ochtend bel ik met de chiropractor. Gelukkig kan ik diezelfde middag meteen terecht. Hij maakt een mooie plaatje van mijn rug. Links een plaatje in het groen (zoals het hoort!), rechts een plaatje van 'mijn rug'. De rode pijl aan de linker(midden)zijde met spanning van elfhonderdtien procent is het gevolg van gisteren. Tja....

 

maart 2010

OP EEN MOOIE LENTEDAG...

Het is een prachtige lentedag. Stijn en Roos spelen al uren samen buiten. Heel lief samen.

'Roos, ik wil ook leren fietsen', hoor ik Stijn zeggen.

'Gewoon proberen Stijn. Dat heb ik ook gedaan. Op de kleine fiets. Weet je wat? Ik ga jou inpakken en dan kan jij niet vallen', zegt Roos. En ze haalt een fietshelm en skeelerknie en elleboogbescherming uit de schuur.

Zorgvuldig doet ze alles bij Stijn om en daar verdwijnt het tweetal weer richting de straat.

Een half uur later komt Roos binnen rennen: 'Mááám, Stijn kan fietsen!!'.

'Nee? Echt? Ik kom eraan', roep ik. Ik laat alles uit mijn handen vallen ren naar buiten.

En daar... op de stoep langs het water fietst Stijn ZONDER zijwielen. Trots trots. Op de eerste lentedag heeft Draakkie, met behulp van zijn grote zus, zichzelf leren fietsen!!!

 

27 maart, zaterdag

HILVERSUM

 

 

ZEG EENS TIEN

'Mamma zeg eens 10', zegt Jurre als wij aan tafel zitten.

Dus ik zeg 'TIEN'.

'Lik de ballen van Mr.Bean', roept Jurre terwijl hij het uitgilt van het lachen.

'Huhhh', zeg ik terwijl ik mij bijna verslik in de nasi… want ik neem net een hapje. Dan herstel ik mij en vraag 'Weet je wel war de ballen van Mr.Bean zitten Jur?'

'Ja, hier', antwoordt Jurre triomfantelijk terwijl hij met beide wijsvingers op borsthoogte wijst.

'Eh nee', zeg ik en ik besluit er een lesje biologie aan vast te knopen...