'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   maart 2009 

3 maart, woensdag

EEN NIEUWE LETTER

'Mama, we hebben een nieuwe letter voor de lettermuur!', roept Jurre enthousiast als hij uit school komt.  

'Oh leuk, heb je een nieuwe letter geleerd? Hoe heet die letter?', vraag ik.

'Ehhh... dat weet ik niet meer', antwoordt Jurre. ‘Ik zal ‘m even schrijven’. Hij pakt papier en een viltstift (om één of andere reden schrijft Jurre nooit met pen of potlood maar altijd met viltstift?)  

'Kijk, deze! Van ridder’, zegt hij terwijl hij een mooie r schrijft. 

'Oh leuk, de r’, zeg ik enthousiast.

'Ja, de r', kwebbelt Jurre verder, 'want we gaan werken over ridders en jonkvrouwen. Mag ik mijn kasteel meenemen naar school?'

'Prima hoor', zeg ik. En dan bedenken Jurre, Roos en ik allemaal woorden met een r en op internet zoeken we er afbeeldingen bij: rits – rood – roze – roos – ridder – rok – rond – ring – raket – rups – raceauto – ruit – raam…

Pfff dat valt nog niet mee hoor. Op commando woorden bedenken met één bepaalde letter (zonder woordenboek ;-)) en het liefst ook nog dusdanig van aard dat ze meegenomen kunnen worden voor de lettermuur!

 

 8 maart, zondag

EEN SLOKJE BELLENBLAAS

De zon schijnt, het is heerlijk buiten. Jurre, Roos en Stijn krijgen de lentekriebels en willen graag in de tuin bellenblazen.

Vanuit de kamer zie ik Jurre een "alsof slokje" van zijn bellenblaas nemen. ‘Hmmm heerlijk’, roept hij.

Dat brengt Stijn op een idee. Hij neemt ECHT een grote slok bellenblaas en slikt het door…

Het smaakt vies, zijn gezicht vertrekt. Snel komt hij naar binnen toe. Met Jurre en Roos in zijn kielzog. 'Mam, Stijn heeft bellenblaas gedronken', gillen Roos en Jurre.

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Water drinken kan geen kwaad. Denk ik. En dus geef ik hem een groot glas water. Het helpt niet. Hij wordt erg wit en geeft over.

Een kwartier later -het glas water is inmiddels leeg- ziet hij nog steeds lijkbleek. 'Ik ben zo misselijk', klaagt hij.

Ik bel even met de dienstdoende arts. En wat blijkt. Ik heb gedaan wat je - in deze situatie - juist NIET moet doen. Water drinken zorgt ervoor dat de bellenblaas gaat schuimen. En van dat schuim wordt je super misselijk. Bij het inslikken van bellenblaas geldt: géén water drinken, maar eten. VET ETEN!!! Vet gaat schuimvorming tegen.

Verrek, dat had ik kunnen weten! In een ver vaatwasserloos verleden heb ik bij het te water laten van een vette koekenpan dikwijls mogen aanschouwen hoe het schuim verdwijnt of verminderd. DOM DOM!

Oké Stijn, wil je een chocolade paasei? 'Ja', roept StijnSnoepKonijn enthousiast. Hij heeft het amper achter zijn kiezen of ik geef hem een zakje paprikachips. En nog één. En nog één (jee, het lijkt wel feest, dat moet ik vaker doen: bellenblaas drinken;-))

En Stijn krijgt gelukkig steeds meer kleur op z'n wangen!

 

 11 maart, woensdag

FEEST

Myron 6 jaar!!

 

KLEUTERPRAAT

Jan eet een broodje met rollade. Jurre kijkt er naar en vraagt: 'Papa, is dit mensenvlees?'

 

 

14 maart, zondag

HILVERSUM

Lekker voetballen in de tuin bij opa en oma én daarna nog spelen op het plein van de Fabritiusschool.

Kom maar op de LENTE!!!

 

 

18 maart, woensdag

19:00 UUR: BEDTIJD...

'Mama? Ga je niet weg?' vraagt Stijn. Onzeker kijkt hij me aan met zijn grote bruine ogen. Een punt van zijn apendekbed houdt hij in zijn vuist geklemd. Ik maak zijn hand zachtjes los en streel zijn vingers, die langzaam ontspannen.

'Nee hoor. Waarom zou ik weggaan? Ik laat jou toch nooit alleen.’ antwoord ik.

Hij schudt zijn hoofd. 'Nee he mama? Je bent gewoon weneejen (= beneden) he? En straks ga je sjapen, net als ik. En dan wordt je weer wakker en ik ook.'

Hij fronst zijn voorhoofd en wrijft er even over met zijn andere hand. Oh, god, denk ik ineens, als ik morgen maar wel gewoon wakker word. Waarom is er geen belofte ter wereld die je 100% gegarandeerd na kan komen?

'En wanneer komt papa dan? In de nacht? ..... 'Ik mis papa.'

De laatste zin komt er met een zucht uit. Ik zie zijn lijfje ontspannen. Blijkbaar moest dit eruit.

'Papa komt vanavond laat thuis. En morgenochtend brengt papa jou naar juf Louise en dan kun je aan haar vertellen dat je vanmiddag met opa en oma een ijsje hebt gegeten. En dat je met oma en Jurre en Roos hebt gevoetbald in de tuin. En dat jij de scheidsrechter mét fluit was. En dat opa voor jou van hout een mooie palmpaasstok heeft gemaakt.'

Zijn ogen beginnen te glinsteren en zijn neus krult. Hij is zijn angst alweer vergeten. In het moment leven is een groot talent dat kinderen hebben.

Ik knuffel Stijn. Hij installeert zijn poes aan de ene kant en Kika, de beer, aan de andere kant. Ik knuffel hem nog een keer en wens hem welterusten.

'Weltejuste mama. Tot mo-ju-geh.'

 

 

20 maart, vrijdag

De tuin is een prima plek voor Jurre, Roos en Stijn om een frisse neus te halen. Want met het steeds mooier wordende weer staat buitenspelen op dit moment met stip op nummer één! Stijn staat te pas en te onpas bij de kapstok om zijn jas te pakken en Jurre grijpt ieder vrij moment aan om te voetballen.

Foto links: Roos speelt met vriendje Ingmar in de tuin.

Foto rechts: Jurre heeft alweer feest! Menno is 6 jaar.

 

 

 

 

25 maart, woensdag

TENNISLES

In de regen..... de eerste les van het seizoen (bij meester Paul).