'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   maart 2008 

2 maart, zondag

VOORJAARSVAKANTIE

Vandaag is voor mij de laatste dag van de voorjaarsvakantie. Jurre en Roos hebben nog 1 week vakantie. Met mooi weer wordt er buiten gespeeld. Helaas is 't deze vakantie niet zo erg veel mooi weer. Dus er wordt vooral veel binnen gespeeld. Roos knutselt wat af... 

 

 

14 maart, vrijdag

PALMPASEN

 

In de voorjaarsvakantie hebben we ook geregen: gewone rozijnen afgewisseld met yoghurtrozijnen. En Opa Harry maakte van vier oude latjes twee mooie palmpaasstokken.

Gisteren bakten Jurre en Roos broodhaantjes en vandaag worden de stokken versierd. Aan het eind van de middag lopen alle kinderen met hun versierde stok een rondje op het schoolplein. 

Opa Harry, die Roos en Jur uit school heeft gehaald, heeft gelukkig wat foto's kunnen maken. Want dit jaar is broodhaantjes bakken, stokken versieren en palmpaaslopen, helaas aan mij voorbijgegaan. Sinds de operatie van afgelopen maandag lig ik van enkel tot lies in 't drukverband. En ik kan je vertellen: dan kom je niet ver...

De enige die uiterst tevreden is met deze situatie is Boemel. Buiten waait het hard, maar hij ligt, luid spinnend, knus opgekruld bij mijn voeten! 

"Het politiebureau mét gevangenis"

Tekening gemaakt door Jurre (5 jr, 3 mnd).

 

18 maart, dinsdag

TEKENEN

Er wordt hier wat afgetekend. Gelukkig. Want tekenen bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Naarmate kinderen groter worden, zijn hun tekeningen een steeds betere afspiegeling van de werkelijkheid. De ontwikkeling gaat stapsgewijs, en het frappante is dat 't voor elke kind (waar ook ter wereld!!!!) hetzelfde verloopt.

 

Het begint met een krabbelperiode waarin in eerste instantie, vanuit de schouder, willekeurige krabbels worden neergezet op én misschien nog wel vaker naast het papier ;-).

Vervolgens worden de krabbels gerichter (meer vanuit de elleboog en de pols) op papier gezet.

Dan leert een kind 'omsluiten'. Een ronde of vierkante vorm is het hoofd en daarin teken je dingen die je het meest gebruikt: de ogen en de mond (en vaak iets later de neus).

Een 'koppoter' want de romp wordt niet getekend. De benen zitten als een lijn of meerdere kraslijnen direct onder het hoofd getekend.

 

 

"Mevrouw met oorbellen"

Tekening gemaakt door Roos (5 jr, 3 mnd).

Dat een volwassene, gezien door de ogen van een peuter, bestaat uit een hoofd met benen is best logisch. Op ooghoogte zien peuters de benen van volwassenen en wanneer de volwassene zich naar het kind buigt om te praten, zien ze het gezicht. Ze letten niet op de romp. Het maakt niet uit of je dik of dun bent. Kinderen letten op de blik in je ogen en je pratende mond en het geluid wat daar uitkomt.

Meestal ontstaan 'koppoters' ergens tussen het derde en vierde levensjaar. Jurre en Roos waren nét vier jaar toen de koppoters verschenen. Stijn (3 jr, 2 mnd.) tekent ook nog geen koppoters. Hij zit in de (gerichte) krabbelfase.

Jurre tekent erg graag. Sinds zijn eerste koppoter (ruim 1 jaar geleden) op papier is verschenen, gaat hij regelmatig met een blaadje, potloden of stiften ergens zitten om te tekenen. Al snel kwam de romp erbij. En dat betekende het einde van de koppoter. Maar toen kwamen er dieren, heel veel dieren (slakken, schildpadden, haaien en paarden).

Momenteel is Jur bezig met 'piraten', 'politie', 'dinosaurussen', 'vuur', 'draken' en met het natekenen van autootjes uit zijn autoverzameling. Ja, hij werkt aan echte jongensthema's ;-)

 

"Piraat mét 1 oorbel, ooglapje, stoppelbaard" Handen heeft ie nog niet, maar wel een zwaard - Tekening gemaakt door Jurre (5 jr, 3 mnd).

 

17 maart, maandag

CYBERSHOT T300

Twee jaar geleden, in februari 2006, heb ik mijn nieuwe kameraadje voorgesteld in de vorm van: 'Cybershot T9 van Sony' (foto links)

Het was het perfecte cadeau - voor mijn verjaardag gekregen van Jan - want ik heb er, getuige deze website, heel veel plezier van gehad. 

Sindsdien volgt mijn toestel mij overal. Waar ik ga, gaat hij ook. Twee jaar lang. Dag in dag uit. Helaas is er nu een eind gekomen aan onze hechte vriendschap. Wel erg snel als je weet dat het toestel 2 jaar geleden gekocht is voor 450 euro. Maar eigenlijk valt 't wel mee, als je weet hoe intensief het is gebruikt en hoe onvoorzichtig ik er doorgaans mee omging.

Hij doet 't dus niet meer goed. Af en toe wel en af en toe niet.... maar daar kan ik dus niet van op aan.

Snik. 

Maar niet getreurd. Een opvolger (Deze maand uitgekomen! Echt, het heeft zo moeten zijn....) is snel gevonden. De Sony Cybershot T300 (zie foto's hieronder) een 10 megapixels camera met Carl Zeiss 5x optische zoom.

Mijn overleden exemplaar (de T9) had een fijn groot 2,5 inch LCD-scherm, maar mijn nieuwe opvolger (de T300) is met 3,5 inch toch nog weer een stukje groter en reageert op aanraking (touchscreen, zie foto rechts).

De BIONZ-processor (zit ook in de Sony Alpha spiegelreflexcamera’s) garandeert een goede beeldkwaliteit en snelle reactie. Vooral dat laatste is belangrijk. Met jonge kinderen wil je dat een druk op de knop ook betekent dat er daadwerkelijk een foto genomen wordt. Door de zeer hoge ISO waarde van 3200 kun je met de T300 zelfs in slecht belichte omstandigheden goede foto’s zonder flits maken.

Mijn nieuwe kameraadje heeft veel extra's, kan véél meer en is vergeleken met de vorige camera toch ruim 100 euro goedkoper in de aanschaf. Wat wil een mens nog meer ;-)

Ik ben er blij mee en hoop op een prettige samenwerking

 

23 maart, zondag

In Hilversum zoeken Jurre, Roos en Stijn eieren in de tuin van opa en oma.

 
PAASBRUNCH  

 

PAASEI...

Jurre en Roos hebben een fietshelm van de paashaas gekregen. Nu het voorjaar écht in zicht komt, is het de hoogste tijd om te gaan oefenen met "fietsen zonder zijwieltjes".

'Een helm! Stoer. Net als op een motor', vinden Jurre en Roos en dus lopen ze de halve dag met een helm op hun hoofd. Ehhmmm stoer? Ze lijken wel een paasei.... (de foto hierboven heb ik "opgeblazen", maar geloof me.... ook als ik de foto niet bewerk ziet het er niet uit ;-))