'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn    maart 2005

 
1 maart, dinsdag  

De ECG van gisteren ziet er prima uit. Voorlopig gaan ze door met het geven van Prepulsid (en uiteraard Losec). 's Ochtends doe ik Stijn in bad en daarna zit hij rozig na te dommelen op mijn schoot.

Sinds vannacht hangen er clowntjes boven zijn bed. Dat heeft de verpleging gedaan.

 

2 maart, woensdag  Het sneeuwt!! 's Ochtends ga ik naar het ziekenhuis. Gelukkig heeft Opa Harry vrij kunnen maken om op Jurre & Roos te passen.

Opa is niet alleen gekomen. Hij heeft het ruim 30-jaar oude sleetje van zolder meegebracht. En zo maken Jurre & Roos voor het eerst van hun leven kennis met 'sleeën'. Het sleetje doet 't nog prima, maar het 30-jaar oude touwtje breekt al bij de eerste de beste millimeter dat het sleetje vooruit wil gaan. Gelukkig heeft opa toevallig in de auto nog een ander touw liggen!
Even later leert opa hoe je een sneeuwpop (of is dit een sneeuwbeer?) maakt. Roos helpt mee, maar Jurre maakt zijn handen niet 'vuil' aan de sneeuw. Hij kijkt liever hoe de anderen het werk doen.

Tot slot nog een bloempot als hoed, twee doppen als ogen en een knijper voor de neus én een voor z'n mond en... klaar!

 

3 maart, donderdag 

Ojéé!! Wanneer 's morgens de gordijnen open gaan, zijn Jurre & Roos helemaal verontwaardigd. Jurre omdat z'n slee bedekt is met een nieuwe sneeuwlaag en Roos omdat haar 'fiets' bijna is verdwenen.

 

Gisteren is de fysio bij Stijn geweest. Ze heeft gekeken naar zijn spierkracht en spierspanning en dat ziet er normaal uit. Fysiotherapie wordt stop gezet. Hoera!

We hebben wat boodschapjes nodig, maar om nu met de auto te gaan zie ik niet zo zitten. Dus dan maar lopen. Jurre & Roos lachen zich een breuk omdat ik vreselijk hard moet duwen om ook maar een beetje vooruit te komen.

Judith en Max komen even op bezoek. Stijn krijgt een vrolijke leeuw (met magneetpoten) die om de stang van zijn maxi-cosi kan.

 

5 maart, zaterdag 

Stijn is weer thuis! Beter is hij nog niet. Hij krijgt vijf keer per dag medicijnen. Om 6:00, 12:00, 18:00 en 24:00 uur krijgt hij een spuitje met 1 ml Prepulsid. En om 8:00 uur krijgt hij een een pilletje (5 mg) Losec.

 

Jurre, 5 maanden oud (17-05-03)

Roos, 5 maanden oud (17-05-03)

Stijn, 2 maanden oud (05-03-05)

Ook al trek ik Stijn een ex-trui van Jurre aan, hij blijft toch meer op Roos lijken. Kijk maar! Met zijn 2 maandjes heeft Stijn dezelfde kledingmaat als Jurre & Roos toen zij 5 maanden waren!

Hij begint al veel interesse te tonen voor de wereld om hem heen. 'Prins op de zwaan' is weer te voorschijn gehaald. Nu hangt hij in de box. Even afwachten of hij het leuk vindt. Roos was er destijds helemaal verliefd op.

Donderdag 10 maart moet Stijn terug naar het ziekenhuis om een hartfilmpje te maken. Omdat hij nog steeds Prepulsid krijgt moet hij regelmatig voor controle naar de kinderarts.

 

Jurre heeft afgelopen week de 'aas-ei-tjes' ontdekt. Hij vindt het geweldig. Zorgvuldig peutert hij de eitjes uit het papiertje om daarna lekker van de chocola te genieten. Roos vindt de chocolade eitjes te hard. Ze peutert wel het papier eraf, maar geeft de chocola aan haar broer (tot grote vreugde van Jurre). 

7 maart, maandag  

Nadat ik vanmorgen Jurre & Roos naar het kinderdagverblijf heb gebracht, ga ik met Stijn naar de OKZ. Hij krijgt zijn eerste inenting en wordt gemeten en gewogen. Al bijna 5,5 kilo (en 56 cm).

 

8 maart, dinsdag 

'Kijk,' roepen Jurre & Roos, 'dit is Stijn'! Vandaag gaat Stijn even kort kijken/wennen op het kinderdagverblijf. Stijn komt bij Jurre en Roos in de groep (max. 12 kinderen). Het aandeel 'wintertjes' is met 25% goed vertegenwoordigd.

Sommige groepsgenootjes komen nieuwsgierig kijken. Er wordt gekeken, gevoeld en geaaid. Tot ze ontdekken dat Stijn z'n sokje is verloren. De sok ligt los in de maxi cosi. Met man en macht wordt geprobeerd de sok weer aan z'n voet te krijgen (zie onderste foto's). Dat klusje valt niet mee! En Stijn? Die lijkt te denken: 'Jullie doen maar, ik vind het allemaal wel best'.

21 en 22 maart gaat Stijn weer wennen.

 

9 maart, woensdag  

Vandaag gaat Jurre weer naar Joke, de kinderfysiotherapeut. In de wachtkamer vermaakt hij zich prima, maar even later (in de oefenzaal van Joke) brult hij alles bij elkaar. Joke wil allemaal dingen oefenen die hij 'eng' vindt of waar hij vandaag geen zin in heeft. De volgende keer gaat Roos ook mee. Misschien durft hij meer te proberen met zijn zus erbij.

Morgenmiddag krijgt Stijn een ECG in het ziekenhuis en gaat hij voor controle naar de kinderarts.

10 maart, donderdag  Vanmiddag is Stijn naar het ziekenhuis geweest. De medicatie (Losec & Prepulsid) blijft gewoon staan zoals het nu is. De kinderarts wil nu dat we op video opnemen hoe Stijn zijn flesjes drinkt. Aanstaande maandag moet hij terug komen bij de kinderarts.

 

11 maart, vrijdag  

Totaal niet verantwoord deze buikslaaphouding van Stijn, maar hij vindt het zalig. Met twee buikslapers als ouder misschien ook wel logisch?

's Middags vraagt Jurre of ik mee kom spelen met de auto's en de garage. 'Ja, dat is goed,' antwoord ik, 'maar ik geef eerst even Stijn zijn medicijntje én daarna kom ik met je spelen.' Jurre kijkt even bedenkelijk, kruipt dan razendsnel naar de 'snoepkast' en roept luid: 'Ook meecijntje, ook meecijntje!' Hij verwart *medicijntjes* met *rozijntjes*.

De deur naar het halletje staat even open en dus grijpt Roos haar kans om mamma d'r handschoenen te pakken. Ik heb niet in de gaten dat ze haar broek en sokken uittrekt om vervolgens de handschoenen aan te doen (aan haar voeten!!). Als ik haar in de smiezen krijg, zie ik dit! Tjonge, (r)jozefien friemeleend.

 
12 maart, zaterdag  Ome Kees & tante Laura (uit Italië!) komen langs om kennis te maken met Stijn. Ook zij vinden 'm al flink kereltje. Jurre & Roos genieten volop van alle extra aandacht die ze vandaag krijgen: puzzelen met Laura, boekje lezen met oma, tekenen en plakken met Laura etc.

's Avonds bestellen we Chinees en pizza's. Als de deurbel gaat schreeuwt Jurre: 'Post-pizza, post-pizza'. (Pizza's komen blijkbaar met de post...) 

Als even later de bel weer gaat (Chinees) roept Jurre nogmaals 'Post, post!'.

 
15 maart, dinsdag  'Tentje bouwen', roept Jurre wanneer hij na het avondeten in zijn pyjama zit. Hij wil dan dat iemand het fleece denkentje over de tafel of over stoelen hangt. Vervolgens pakt hij zijn garage en autootjes (z'n dierbaarste speelgoed van dit moment) en sleept alles mee in z'n tent om daar te gaan spelen.

Morgenavond heeft Stijn om 17:30 uur een afspraak bij de osteopaat! Dit om uit te sluiten dat de reflux veroorzaakt wordt door het Kiss-syndroom (= nekwervelprobleem).

Vanavond is het weer 'spits' in de badkamer. Jan staat met Stijn onder de douche, iets waar de kleine man écht van kan genieten. Terwijl ik Jurre ondertussen in zijn pyjama hijs, zit Roos in d'r blote billen op haar potje en doet maar liefst twee plasje. Apetrots is ze, wanneer ze de plasjes 'uitzwaait' in de wc en doorspoelt. We hebben geen ieniemini badkamer, maar met z'n vijfjes is het toch wel wat krap (en warm, want voor Stijn draai ik de verwarming helemaal open...).

 
16 maart, woensdag  

'Kijk mij eens mooi zijn', zegt Stijn. Deze kleertjes heeft hij gekregen van mijn collega's van De Optimist (hoe toevallig dat er een zeilbootje op z'n trui staat!!).

De ogen van Stijn, bij de geboorte donkerblauw, krijgen langzaam een bruin waasje!

 
17 maart, donderdag 

Het drinken van Stijn gaat de laatste 36 uur hard achteruit. Elke fles lijkt wel een gevecht. Hij heeft honger, wil drinken maar zodra hij (door)slikt begint hij hard te huilen. Omdat hij goed ingesteld staat (prepulsid, losec) op reflux zou hij wat dat betreft geen pijn meer mogen hebben. Er klopt dus iets niet. De afgelopen 24 uur heeft hij amper 450 ml binnen gekregen in plaats van de gebruikelijke 800 - 1000 ml. Vanmorgen gebeld met het ziekenhuis. De kinderarts kent Stijn inmiddels wel en heeft hem er om 16:30 uur vanmiddag tussen gezet. 

Stijn wordt bij de kinderarts gewogen en wat blijkt: hij is te hard (kan dat??) gegroeid afgelopen week! Binnen 1 week is hij zo'n 350 gram aangekomen en dat is veel te veel. De hoeveelheid voeding moet omlaag en verder blijft zijn medicatie gelijk. Stijn krijgt een nieuwe afspraak over 7 dagen (donderdag 24 maart). Dit weekend even aanzien hoe het gaat. Als het niet gaat, moeten we uiteraard maandag bellen.

 
19 maart, zaterdag  

Papa moet vandaag een hele dag werken. Roos, Jurre en Stijn gaan op stap in Hilversum; met twee wagens (foto rechts) en met oma & mama. 

In de H&M spelen Jurre & Roos op de auto's, maar al snel ontdekken ze dat 'in de winkel spelen' nog veel leuker is. Roos verstopt zich achter en onder de rekken kleding en haalt van alles overhoop. 

Ojeeee, de zoveelste winkel. In en uit... we worden er melig van!

Terwijl Jurre en Roos lunchen bij La Place, wacht Stijn naast de tafel geduldig op zijn flesje terwijl hij heel even in de tweelingwagen zit. Hij kijkt zijn ogen uit.   Na het winkelen is het tijd voor spelletjes. Roos 'vliegt' met opa en gilt het uit.
'Huh, wat is dit?' denkt Roos als ze het kattenluikje in de schuurdeur van opa en oma ziet.
's Middags gaat opa fietsen. Zodra Roos het fietsstoeltje ziet, laat ze opa niet meer met rust. Zo graag wil ze met opa op pad. Dus gaat Roos als eerste op zoek naar 'de witte koeien die over de hei lopen'. 

Een half uur later is Jurre aan de beurt. Hij is van het kaliber 'held op sokken' en tuurt de hei af op zoek naar honden. Wanneer ze zijn aangelijnd, vindt hij honden nog enigszins acceptabel. Hij roept dan luid 'vast' en knikt tevreden. Wanneer opa en Jurre een wandelende mevrouw passeren roept Jurre weer luidkeels 'vast'. Opa moet even goed kijken en ziet dan dat deze mevrouw een schouderhandtas bij zich draagt. De tas zit met een riem aan de mevrouw vast. Blijkbaar vindt Jurre dat mevrouwen op de hei ook keurig aangelijnd horen te zijn.

Terwijl Jurre met opa over de hei fietst, bakt Roos met oma pannenkoeken. Op een stoel en met een keukenschort staat Roos met de pollepel te roeren in het beslag. Wanneer Jurre en opa terug komen is het tijd om te smullen.

 
22 maart, dinsdag  

De drie tasjes voor het kinderdagverblijf staan klaar! Vandaag gaat Stijn voor de 3e en laatste keer wennen. Vanaf volgende week gaat hij, net als Jurre en Roos, elke maandag en dinsdag mee.

Niet alle afspraken staan op de kalender, maar het is wel handig dat iedereen z'n eigen vakje heeft op de 'familyplanner'! Zo heeft Roos morgen logopedie. En overmorgen heeft Jurre fysiotherapie & Stijn heeft een afspraak met de kinderarts in het ziekenhuis!

 
23 maart, woensdag  Het is één grote bende in huis. De hoogste tijd voor een poetsbeurt. Iedereen helpt op z'n eigen manier. Roos pakt de veger en Jurre de stofzuiger...

Logopedie wordt voorlopig voortgezet. Alle klanken die Roos maakt, haalt ze naar 'achteren'. Het voorste gedeelte van haar mond gebruikt ze niet. Zelfs als ze klanken/woordjes uit, staat haar mond gewoon open. We hebben nieuwe oefeningen gehad en moeten een lijst invullen (N-CDI/woorden en zinnen).

25 maart, vrijdag  'Tentjes bouwen' is een favoriete bezigheid van Roos & Jurre. Wanneer de tent af is, wordt zoveel mogelijk speelgoed in en om de tent verzameld. Mama vindt alles best, zolang ze alles ook zelf opruimen. Dat opruimen heeft wel enige stimulans nodig. Want als het aan Jurre en Roos zou liggen, dan zou de huiskamer meer weg hebben van een camping...

Gistermiddag heeft Jurre fysiotherapie gehad. Roos was mee en dat maakte dat hij zich zo veilig voelde dat het super goed ging!

 

27 maart, zondag  

'Jeetje, paasbordjes en -bekers!' Jurre en Roos kijken hun ogen uit wanneer ze op zondagochtend bij opa en oma komen voor een Paasbrunch.

Het feest wordt nog groter, als blijkt dat 'opa paashaas' langs is geweest en eieren in de tuin heeft verstopt. Roos rent en vliegt van ei naar ei, terwijl Jurre voorzichtig met oma aan de hand loopt.

De buit is binnen en Roos begint meteen met het pellen van een ei.

 

Ook mogen Roos en Jurre nog even op de grote skelter zitten, maar daarvoor moeten ze toch echt nog een beetje groeien! Jurre gaat (al lopend aan de hand met mama) 'foefballen' met Maarten. Hoe harder er geschopt wordt hoe beter.

Maar het aller allerleukst is fietsen met opa. Als opa vraagt: 'Gaan we terug naar huis, naar pappa en mamma?' dan is het antwoord steevast 'NEE!'.

Er zijn veel lekkere broodjes over van de Paasbrunch. Daarom wandelt oma 's middags met Jurre en Roos naar de Laapersvijver. Zo hebben de eendjes en de ganzen ook een Paasfeestje.

Aan het eind van de middag heeft Stijn opeens verhoging (38,5) en 's nachts koorts (39,5).

Stijn denkt: 'Laat ik mijn haardos eens aanpassen aan de tijd van het jaar'. Ooit geboren met een weelderige haardos, lijkt zijn hoofd nu meer op een glad paaseitje. Zijn haar valt met bossen uit. Aan de voor- en zijkanten en bovenop zit niets meer. Daarentegen heeft zijn achterhoofd meer weg van een grasveld dat nodig gemaaid moet worden!

Ik ben Stijn, mooi kapsel heb ik hè?

Ik lijk wel een paasei! Van bovenop bekeken ziet het er zo uit...

En van achter zo... een weelderig tapijtje!

 
30 maart, woensdag  

We hebben opruiming gehouden. Want jeeminee, wat groeien Jurre, Roos & Stijn hard. Zo zit Stijn al in Pampertje 3, Roos in 4 en Jurre in 5!! Kleding die niet meer past, hebben we eruit gehaald. Nu past alles weer.

Foto links: Jurre en Roos hebben ieder een stang. Ik hoef er niet bij te zetten welke van wie is. Dat is (aan de kleur) wel duidelijk.

Jurre en Roos lopen vandaag aan de hand van oma Wilma naar het speelpleintje!! De glijbaan is favoriet bij Jurre, hij krijgt er geen genoeg van. Roos vindt de schommel het leukst.

Stijn moet morgen (donderdag) voor de tweede keer naar de osteopaat. Vrijdag heeft hij weer een afspraak bij de kinderarts in het ziekenhuis. Waarschijnlijk wordt zijn medicatie iets verhoogd.