'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos           maart 2004

3 maart, woensdag Jurre in de box tussen zijn favoriete ballen. Het is 't slimst om hem ermee in de box te zetten. Hij pakt een bal en gooit 'm weg... maar omdat de bal binnen de box blijft, kan hij 'm altijd weer pakken. En dus vindt hij het een leuk spel.

Buiten de box vindt hij er niets aan. Hij gooit de bal... en kan er vervolgens niet meer bij. Tenzij we met zijn tween gaan ballen. Dan is mama degene die er steeds achteraan gaat!

Yes... alweer gevangen!!!

 Roos kijkt naar de kunstjes van Jurre

 

5 maart, vrijdag Eergisteren hebben Roos & Jurre fysiotherapie gehad. Roos is weer lekker vooruit gegaan de afgelopen weken en Jurre komt ook steeds meer in beweging. Hoewel hij nog steeds niet kan kruipen. Wel heeft hij ook ontdekt dat hij zittend-op-zijn-billen een paar hopjes kan doen. En... als je een cdtje (of de radio) aanzet dan gaat hij swingen! Hij schommelt met zijn bovenlijf van voor naar achter, wiegt zijn heupen van voor naar achter en van links naar rechts. Kortom hij danst!

 

Hoera, de zolder begint al ergens op te lijken... (een stukje van mijn werkplek [linkerfoto} en Jan z'n stekkie [rechterfoto]. De lengte van ons beide bureautjes komt zo op 4,80 meter (nou ja, bureautjes?)
6 maart, zaterdag

Naast de bureaus hebben we er ook een logeerbed, een televisie, video en stereo neergezet en... tadaaaaaaaaa: mijn nieuwe ezel. Ik wil er nog graag wieltjes onder zetten want hij steekt met kop en schouders boven mij uit.

Doek heb ik al gekocht en inspiratie heb ik genoeg. Het ontbreekt me vooral nog aan het schaarse goed *vrije tijd*.

Binnenkort nog het dakterras behandelen met spul dat ervoor zorgt dat de groene aanslag weggaat. En dan kunnen we weer even voort.

 

 

7 maart, zondag

In Hilversum bij opa Harry & oma Wilma op de fiets!

Jurre geniet zichtbaar. En Roos die zich eigenlijk niet zo lekker voelt (verkouden & twee ontstoken ogen!), vergeet dat ze zich ellendig voelt. Ze houdt wel van een beetje actie.

Overigens kan ze sinds deze week staan als ze zich ergens aan vasthoudt!

 

12 maart, vrijdag  Hoera, wat is het toch fijn om een tweeling te zijn!! (Ja, ja ook Jurre heeft inmiddels twee ontstoken ogen...)

 

13 maart, zaterdag

Jurre is de laatste dagen erg *in de actie*. Gisteren ontdekte hij hoe hij zelf van zit naar lig-op-de-buik kan komen. Vandaag had oma Maartje (die op bezoek was) een primeur. Jurre heeft door hoe hij zijn benen (knien) onder zijn billen kan schuiven. Vervolgens ontdekte hij ook nog dat ie in dit standje van voor naar achter kan schommelen (zie foto). Hij weet zelf niet wat hem overkomt, maar ondanks dat heeft hij grote pret.

 

16 maart, dinsdag

Met een hanenkam (zie foto) zat Jurre vanmiddag te spelen op het kinderdagverblijf. Zijn zus kan mooie staartjes in en dan wil je als stoere jongen natuurlijk ook wel eens van kapsel veranderen. Hoewel stoer... hij heeft ook wel iets weg van een kaketoe! En als je hoort wat voor *uh's*, *ah's* en *oh's* hij erbij uitstoot dan begin je helemaal te denken dat je in de dierentuin terecht gekomen bent.

Roos krijgt ook steeds meer praatjes. Op dit moment zijn allerlei *slisklanken* (tsch, slsls, tsja) favoriet waarbij ze met haar tong duizenden belletjes spuug produceert. Hoe charmant dit eruit ziet kun je je wel voorstellen...

 

17 maart, woensdag Roos & Jurre genieten van het heerlijke zonnetje, terwijl ze ontdekken dat ze warempel buiten zijn. Driftig plukken ze met hun handjes en trappen ze met hun voeten tegen de buxusjes. Tja, zo moet je alles 'ontdekken' he?

Het is Jurre vandaag gelukt om vanuit lig-op-de-buik zelf tot zitstand te komen. 

 

20 maart, zaterdag

Ra, ra waar zitten wij?? (hint: let op de slabjes) Juist bij de Ikea!

Thuis hebben we houten kinderstoelen, maar we willen extra stoeltjes voor bij opa & oma en voor in de vakantie.
'Jeetje Jur', zegt Roos als ze van de glijbaan afgaat. 'Wist jij dat winkelen zo leuk kon zijn?'

Aan de (open) mond van Jurre kun je aflezen hoe spannend hij de glijbaan vindt!

De stoeltjes zijn goedgekeurd. Bij het uitproberen van de stoelen drummen Roos & Jurre er vrolijk op los. En omdat ze toch maar voor 'erbij' zijn, kopen we maar n tafelblad. Samen delen is toch gezelliger dan elk een eigen blad.

 

24 maart, woensdag

'Mijn broer is afgelopen week zo actief, laat ik ook weer eens iets ondernemen. Stel je voor dat hij me inhaalt', denkt Roos in de vroege ochtend. En hopla, daar staat madame. Trots als een pauw!

Vervolgens ontdekt ze nog wat interessants: er zitten schroefjes aan de buitenkant van het bed. 'Wauw, mijn dag kan niet meer stuk!'

 

27 maart, zaterdag 

Gisteren naar de OKZ. Beide kregen ze n prik in hun bovenarm en een tweede prik in hun bovenbeen. Dat was dus even flink stereo brullen. Jurre is nu 77 cm en weegt 9650 gram, Roos is 75 cm en 8515 gram.

Ook moeten we vanaf vandaag weer dagelijks gaan puffen: 1x Ventolin en 1x Flixotide, want de longen (met name van Jurre) klonken niet goed.

Roos staat inmiddels niet meer alleen in haar bed. Ook op andere plekken laat ze haar *ik sta kunsten* zien: apetrots. Minder trots is mama op haar eetkunsten: zie hiernaast het resultaat na 1 broodje kaas, 1 broodje stroop en 1 broodje jam (Ja, ja drie boterhammen verorbert Roos tijdens haar lunch met gemak!)