'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   juni 2010

Opa Harry maakt samen met Jurre een pijl en boog!

 

7 juni, maandag 

AVONDVIERDAAGSE

Jan loopt vier avonden met Jurre en Roos de avondvierdaagse. De laatste avond loopt Stijn ook een stukje mee. Lekker in de regen!

 

12 juni, zaterdag 

ZEEPKISTENRACE

Net als elk jaar in juni is er bij mijn ouders in Hilversum een zeepkistenrace. Precies in de laan van opa en oma! Lekker dichtbij. Een stuk Fabritiuslaan is afgezet.

's Ochtends wordt het parcours op gezet en de startbaan opgebouwd. Jurre, Roos en Stijn halen de skelter en de fiets uit de garage en gaan alvast oefenen voordat de echte wedstrijd gaat beginnen.

Vandaag speelt Nederland (WK). Voordat de zeepkistenrace van start gaat, kijken we in een grote tent op straat naar de wedstrijd. Jurre, Roos en Stijn hebben een grote oranje emmer vol popcorn.

Foto hierboven: Elke keer als de tractor een zeepkist omhoog sleept, fietst Stijn er achteraan.

 

 

HUP

NEDERLAND

 

13 juni, zondag 

OLYMPISCH STADION AMSTERDAM

Het is mooi weer en vandaag is er een hardloopwedstrijd  in Amsterdam. De start is in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bij aanvang van de wedstrijd sta ik te veel vooraan waardoor ik geen eigen tempo loop, maar te hard van start ga. Daar houd ik 5 km lang last van en als ik ben dolblij als ik de finish zie! Maar het is een leuke loop, gezellige sfeer en niet zo massaal!

In eindig als 5e in de categorie 40-44 jaar en finish met een netto tijd van 26:48 minuten! Een persoonlijk record!

 

20 juni, zondag 

VADERDAG

Jan wordt erg verwend vanmorgen. Van Stijn krijgt hij een monstermeetlat. Een schilderij van Roos en een fotolijstje met foto van Jurre!

SUUS DE KEUKENPRINSES

Ik geef toe, ik ben geen keukenprinses.
Sterker nog, ik denk dat het gros van de mannelijke variant des mensch in mijn omgeving beter met potten en pannen overweg kan dan ik. In wezen kan ik wel heel goed koken hoor. Net zoals dat ik de sterren van de hemel dans (als ik door was gegaan met dansles ;-)). En schaatsen, kan ik in gedachten ook heel goed. Net als zelf kleding naaien en het huishouden doen.

Maar op de n of andere manier kom ik toch steeds niet helemaal goed uit de verf. Gek is dat toch.

Laatst nog, serveerde ik heuse plakbami. Dat klinkt heel fusion, maar het is niet meer dan ordinair mislukte bami. Naast het hoge plakgehalte, kon de gemeente ook zo binnen komen stormen om het overtollige zout op te eisen voor strooidoeleinden.


Ik heb me afgevraagd, wat er dan toch eigenlijk mis gaat.
Nou daar kan ik heel kort over zijn. Het heeft nets met mij te maken. Maar het heeft meer te maken met 'een samenloop van diverse omstandigheden'.
Neem nou het veelgehoorde vooroordeel dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Degene die dat bedacht heeft, maakt mij het leven zuur. Ik kan soms wel meerdere dingen tegelijk doen, maar niet tijdens het koken! Ik zou willen dat ik het kon.

Want terwijl de bami op het punt staat te koken en ik tussendoor de tafel wil dekken, word ik onderweg afgeleid door ongeopende post of kinderen die boven op het toilet zitten te gillen dat het wc-papier daar op is... 

Dan gaat ook de telefoon nog en poeier ik snel de telefonisch-interview-mevrouw af en terwijl ik mezelf peinzend afvraag waar ik ook alweer mee bezig was, haal ik nog snel enkele kunstwerkjes uit de schooltas van Stijn en hang deze op de deur in de gang.

En dan word ik door het gepruttel en gesis van overkokend water herinnerd aan de bami.
Te laat.

En ok. Nu is bami best nog wel hoog gegrepen. Dat klopt.

Maar zelfs kant-en-klaar pannenkoekenbeslag is bij mij geen garantie voor een geslaagd baksel. En groentesoep, gewoon uit een pakje n met een groentepakket uit de supermarkt... (dat je denkt 'Wat kan hier nog misgaan').... smaakt naar alles. Behalve naar groentesoep.

 

19 t/m 27 juni

RABO OPEN TOERNOO

Jurre 'onze ekster' bij de prijsuitreiking op Joymere.

 

27 juni, zondag 

ALWEER AFZWEMMEN!

Vandaag mag Jurre afzwemmen voor zijn B-diploma! Een deel lijkt op het A-diploma: baantjes zwemmen met schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Ze moeten nu alleen langer onder water zwemmen (6 meter) en vervolgens door een gat zwemmen.

Foto hieronder: Jurre (vierde jongen van rechts) luistert naar de instructie van meester Bas.

En tussendoor nog even 10 seconden als een zeester  met hun gezicht in het water liggen en als een raket, languit in het water liggen. Dit herhalen ze nog een keer op hun rug. En tot slot watertrappelen!

Wat is Jurre blij dat hij van zwemles af is!!! En ik ook (nog slechts n te gaan ;-))

 

30 juni, woensdag 

LAATSTE LOODJES

Zo op het einde van het schooljaar zijn Jurre, Roos en vooral Stijn helemaal OP! De standaardzin van Stijn, als je hem 's ochtends wakker maakt, luidt: 'Ik wil vandaag niet naar school'. Vervolgens voert hij een dramatische eenakter op.

Ik erken zijn gevoel, ik snap dat hij moe is. Ik begrijp dat hij geen zin heeft. Maar uiteindelijk verklaar ik: 'Je gaat gewoon'. En op zijn vraag 'Waarom' antwoord ik: 'Omdat ik het zeg!'

En zo trek ik een tegenstribbelende Stijn de auto in en sleep 'm mee naar school. In de bouwhoek staat een jongetje een hoog bouwsel te maken van grote blokken. Ik grijp dit bouwwerk aan als afleidingsmanoeuvre.

'H Stijn, kijk eens wat hij aan het doen is', en ik wijs op het lieftallig uitziende jongetje. Hij is geconcentreerd bezig in de bouwhoek op de gang.

'Wat maak jij voor moois?', vraag ik.
'Ik maak een piemel', antwoord hij trots.
 
Ik glimlach en ben ervan overtuigd dat ik het jongetje verkeerd heb verstaan.
Vriendelijk zeg ik: 'Wat zeg je? Maak je een toren?'.
'Neehee', zegt het jongetje nu iets luider. 'Een PIEMEL!'
 
Verschrikt kijk ik naar Stijn. Maar die ligt helemaal in een deuk en is compleet vergeten dat hij helemaal niet naar school wil vandaag!! Mijn afleidingsmanoeuvre blijkt onverwachts succesvol. Met dank aan het jongetje....