'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos     juni 2004

Roos sjeest achter de loopauto het hele huis door. Probleem is wel dat de wagen te licht is en de houten vloer te glad. De wagen gaat te hard voor Roos. Haar beentjes kunnen het letterlijk niet bijbenen en dus valt ze steeds. Maar... dit is de oplossing. Jurre gaat gewoon op de auto zitten en Roos duwt/loopt achter de wagen. Jurre (10 kilo ballast) zorgt ervoor dat het wagentje (voor Roos d'r beentjes) precies de juiste snelheid heeft.

4 juni, vrijdag Bij de OKZ gisteren weer meten & wegen. Roos is 79 cm en weegt 8,7 kilo. Jurre is 80 cm en weegt 10,35 kilo. Dit keer geen inenting, dus dat valt mee. Roos laat zien hoe goed ze 'aan de hand' kan lopen. Jurre krijgt 'plusjes' omdat hij al zo vreselijk goed kan bouwen (miniblokjes stapelen). Ook toont hij zijn gooi- en vangkunsten.

 

Jurre op blote voeten in de zandbak: een aparte gewaarwording. Hij kruipt over het zand maar houdt daarbij zijn voeten omhoog (!) zodat ze het zand niet raken. Hij zou toch niet bang zijn voor vieze voeten? (van papa en mama kan hij in ieder geval z'n smetvrees niet hebben... gezien de toestand waarin de huiskamer dagelijks verkeert)

 

6 juni, zondag Vandaag zijn we lekker een klein stukje gaan fietsen. Op de terugweg, bijna al weer thuis, stopten we nog even bij de zandbak. In de zandbak ontdekken we dat Roos haar schoen/slof verloren is. Mama blijft in de zandbak bij Jurre en Roos terwijl papa de route terug fietst. Helaas zonder succes. Schoen/slof foetsie. Morgen dus naar het kinderdagverblijf op sokken!
Jurre en Roos zijn klaar voor de zomer!

 

Foto hiernaast: met de duplo-auto's racen ze de hele kamer rond.

9 juni, woensdag Vanmorgen weer fysiotherapie.  Jurre heeft een ware metamorfose ondergaan in bewegen, ondernemendheid en actie, volgens de fysio. Hij doet 't super.

Roos heeft oefeningen gekregen omdat haar linkervoetje (en been) erg naar binnen draait en geen echte steun neemt. Wanneer de oefeningen niet helpen, krijgt ze in augustus een zooltje.

Foto rechts: De nieuwe obsessie van Jurre: in elk gaatje van de deurmat moet een passend steentje komen. Zoekt en gij zult vinden!

 

10 juni, donderdag  Met 'n beetje water in de buurt is de warmte best vol te houden! Vooral Roos verandert, bij het zien van water, in een echte waterrat. Jurre houdt zijn voeten en billen liever op het droge, maar vermaakt zich ook prima.

 

11 juni, vrijdag  Zie hier een pracht vijftal op de de bank, waaronder twee tweelingen van 18 maanden!! Vandaag gingen Jurre en Roos met mama en oma in Hilverum op bezoek bij Jasper, Merel en Pepijn. (Van links naar rechts: Jasper, Jurre, Roos, Merel en Pepijn)

 

12 juni, zaterdag

Roos en Jurre helpen graag met het in- en uitruimen van de vaatwasser. Het duurt dan wel iets langer dan wanneer mama het in haar uppie doet. Maar ach, ze vinden 't zo machtig mooi! Ben benieuwd tot welke leeftijd dit zo blijft ;-)

Zo... wij zijn er klaar voor!

Oma Maartje komt vandaag.

 

16 juni, woensdag Roos & Jurre leren elke week weer nieuwe dingen. Zo gaat Roos nu steeds zo'n tien seconden los staan om zich vervolgens op d'r billen te laten vallen. Ook Jurre begint zijn benen(!) te ontdekken. Twee weken geleden gebruikte hij de loopwagen alleen als stoel. Hij kreeg er geen beweging in. Vorige week ging hij er ineens het hele huis mee door. Let wel, alleen in zijn achteruit. En nu... is vooruit ook geen enkel probleem meer. Roos beheerst dit al veel langer en kan sinds kort zelf op- en af stappen. Hoewel het meer er op klimmen is en zich er af laten vallen. Wat betreft activiteit is Roos nog steeds onze klauterkabouter, maar Jurre is de babbeltjesmaker: papa, mama, aai, (o)pe(n) en happe(n) behoren al tot zijn repertoire!

Mooi he, ik heb grote jongens ondergoed: een boxershort... En dat mijn luier er onderuit komt daar moet je maar niet op letten. Het gaat hier namelijk om mijn nieuwe truc. Hopla ik sta!! Het lukt me alleen nog niet zo goed om mijn voeten dicht bij elkaar te zetten.

 

20 juni, zondag Vaderdag! En dus kunnen Roos en Jurre eindelijk hun zelfgemaakte knutsel (kinderdagverblijf) geven. En zie hier, papa is sinds vandaag de trotse bezitter van twee aquaria!!!

Een met twee vissen (met potlood 'ingekleurd' door Jurre) en in die van Roos zwemmen twee voetjes. Blijkbaar had Roos niet zo'n zin om met potloden te kleuren ;-)

 

21 juni, maandag

Hier zit Roos dan (6:45 uur) te wachten tot Jurre ook eindelijk klaar is om naar het kinderdagverblijf te gaan. En Roos heeft nieuwe vrolijke slof/schoenen.

23 juni, woensdag Papa en mama zijn vannacht druk in de weer geweest met Jurre. Hij heeft een buikgriep of iets dergelijks en moest de hele nacht overgeven. Hopelijk gaat het snel over!

 

27 juni, zondag

Die Jurre toch... Hij heeft vandaag geen zin. Zelfs 's middags als we op bezoek gaan bij de aapjes, het varken, de koeien en de geiten vindt hij er niet veel aan. Mopperend of huilend zit hij in de kinderwagen. Alleen als papa hem draagt Ún er een speen in zijn mond zit, vindt hij het leven dragelijk.  Zijn speekselproductie draait overuren dus het zou kunnen dat er (hoek)tanden of kiezen in aantocht zijn.

Bij de boerenmarkt mag hij even op een rotan hobbelpaard zitten. Onhandig en krampachtig zit hij dromerig op het paardje. Zelf schommelen lukt al, maar er kan nog steeds geen lachje vanaf.