'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos   juni 2003

En hier zijn we weer:

klaar voor een

NIEUWE maand!!

 

 

1-06-03, zondag

Puf puf, zucht zucht.... het is wel erg warm vandaag. Voor het slapen gaan doen we nog maar een wandeltje (22:00 uur)

Wel gezellig h zo met z'n tweetjes of eigenlijk met zijn viertjes. Eindelijk krijgen we wat belangstelling voor onze knuffels (die hebben we al sinds we geboren werden...). Blijkbaar zijn we wat eenkennig en hebben we ruim 5 maanden nodig gehad om aan elkaar te wennen. Zou dat het zijn??

 

 

3-06-03, dinsdag

Wauwie dit is GAAF...  De tuin bekijken vanuit het campingbed van gaas. De blaadjes dansen aan de takken in de wind en steken mooi af tegen de blauwe lucht. We zien allemaal nieuwe dingen. Van enthousiasme doen we maar weer de BANANENDANS. Goed he? Dagelijks dansen we meerdere keren de bananendans. Een goede oefening voor het 'zelluf' leren omdraaien van rug naar buik.

 

 

6-06-03, vrijdag

Hoera, Agaath is 81 jaar!!!

Vijf juni is de verjaardag van 'oma Agaath'. Dit moet gevierd worden en omdat de zesde op een vrijdag valt is dat een uitstekende dag. 

Binnen twee maanden zal Frans ook 'opa' worden. Hij oefent alvast met Roos in de draagzak. Hij vindt het geweldig en Roos trouwens ook want zo kan ze alles goed zien. Het bevalt zo goed dat Roos meteen even mee gaat naar de Chinees: wat eten bestellen. Gewapend met de bestellijst gaan Frans & Roos op pad... 

Het staat 'm goed he?

De hele familie bij elkaar in Amsterdam is een prima gelegenheid om een foto te maken van 'vier generaties vrouwen'. Het trapje tegenover het huis van mijn oma is een leuke locatie voor een dergelijk familiekiekje. Zo gezegd, zo gedaan.

Mijn moeder vond het toch wel wat zielig voor Jurre. Hij behoort weliswaar niet tot de categorie 'vier generaties vrouwen', maar hij hoort er wl bij. Ok, voor deze ene keer een uitzondering dan maar.

Ik in het rood/roze (bovenin) met daaronder: links mijn oma (met Roos op schoot) & rechts mijn moeder (met Jurre op schoot)

 

8-06-03, zondag

Wat is het toch heerlijk rustig, denkt Roos. Logisch want Jurre is twee nachtjes uit logeren in Hilversum. Echt genieten, denkt Roos, omdat ik ALLE aandacht krijg.

 

Jurre z'n logeerpartij is voorbij en dus halen we 'm op in Hilversum.

Zo'n fotootje als hiernaast is trouwens een heel gedoe. Je maakt er tien.... als het er niet meer zijn n dan is er GEEN n waarop ze allebei in de lens kijken????

 

 

10-06-03, dinsdag

Hallo, zien jullie mij???? Ik ben z trots op mijn nieuwe prinsessenpyjama. Zou ik nu ook kunnen toveren?

11-06-03, woensdag
Denk, denk.... wie is *die vrouw* ook al weer???

'Ik weet 't weer... het is mamma!'

'OHHHHH... '

Soms krijg je een blik van opperste verbazing. Het lijkt of ze je voor 't eerst echt ZIEN...  of dat ik een volledige metamorfose heb ondergaan  en mijn haren voorzien heb van een groen kleurtje.  Nou ja zeg... zo vreemd of anders ben ik toch niet. Of wel??

 

 

12-06-03, donderdag
Ok, deze datum onthouden. Vandaag heb ik iets leuks ontdekt.  De bananendans heeft z'n vruchten afgeworpen: ik kan me omdraaien... 

Er is nog n klein probleem. Mijn uithoudingsvermogen is nog niet je-van-het. Ik houd het ongeveer 5 minuutjes vol (om me heen kijken). Dan wordt mijn grote hoofd wel erg zwaar. Met als gevolg 'luchtalarm' --> een enorme brulpartij omdat ik op m'n bakkes lig. Mama en papa hopen dan ook dat ik snel leer om terug te draaien (van buik naar rug)...

Let op! Ellebogen bij elkaar n.. afzetten! Hoplakee op de zij.
Even nog kracht zetten n  TADAAAAAAAAA.... M'n hoofd wat rechter. Pff, ik 'sta' paf van m'n eigen trucjes.

 

14-06-03, zaterdag

We hebben erg veel plezier in bed: samen zingen, samen de bananendans (wat dat precies inhoudt kun je eerder in juni lezen) of gewoon naar elkaar kijken of kletsen. Zo erg als op het plaatje hierboven is het niet. Het duurt nog even voordat we in ons bedje rondspringen, maar gezellig hebben we 't wel.

 

 

17-06-03, dinsdag

JOEHOEEEEE ik rook een pijpje!! Nee, even zonder dollen... ik ben ziek! Nou ben ik al meer dan de helft van mijn leven verkouden, maar dit keer klonk mijn hoestje wel erg ernstig. Zelfs op het kinderdagverblijf vertrouwden ze het niet. Zeker niet toen ik (door de benauwdheid) minder dan de helft van mijn flesjes leeg kreeg.

En dus ben ik met pappa vanavond naar de doktersdienst geweest en wat blijkt... ik heb een longontsteking. Ik moet 4x per dag door dit fraaie pijpje (een baby-inhaler) een pufje Ventolin inhaleren. Daardoor krijgen mijn longen het wat 'makkelijker' om te ademen want ik ben zeer kortademig en als ik moet zitten dan stik ik zo wat.  Bovendien moet ik ook 2x per dag een pufje Flixotide in het pijpje. Flixotide is een sterodeachtig medicijn (lijkt op prednison) dat genhaleerd wordt zodat de werkzame stof meteen op de plaats van bestemming komt: de longen. Het gaat de infectie in mijn longen tegen.

19-06-03, donderdag Wij zijn precies een half jaar & 1 dag!

Vandaag ging ik met mijn broer naar de dokter. Hij moest voor controle omdat hij eergisteren zijn 'pijpje' heeft gekregen. De dokter luisterde en vond Jurre zijn longen nog steeds NIET goed klinken. Nu heeft hij naast z'n pijpje, ook aan de antibiotica. En met al het gerochel, gehoest en gekuch vindt mamma het hier verdomd veel lijken op een bejaardenhuis.

Inmiddels heb ik, Roos, ook een behoorlijke hoest en dus heeft de dokter meteen even naar mijn longen geluisterd... met als gevolg dat ook ik nu een eigen pijpje met Ventolin heb gekregen. En hoe staat het?

Ja hallo! Wij zijn tweeling dus ik dacht '... ik kan niet achter blijven...'.

 

 

20-06-03, vrijdag

We zijn alweer op pad geweest. Dit keer naar het Flevoziekenhuis. Roos moest daar op controle komen (vanwege haar slechte start). De kinderarts was zr tevreden n dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Volgende maand moet ze weer naar het ziekenhuis (en heeft ze tevens een controle in het AMC).

Roos is bijna 7 kilo!! (6930 gram)

 

Natuurlijk wilde Jurre ook zijn gewicht weten, maar die rijst de pan uit en zit nu al op 8,5 kilo!! Hoe zou het toch komen dat iedereen Jurre zo op zijn vader vindt lijken?
 

 

22-06-03, zondag Flesjes maken...
Flesjes klaarzetten: water af laten koelen.
Doppen, ringen en spenen erbij zoeken.
In elke fles 6 schepjes melkpoeder...
Dop erop & even schudden.
 

 
 

En dan kun je even geen fles meer zien   ;-))

Gelukkig maak ik alle flessen voor 24 uur in n keer. Dus morgen 'mag' ik weer. Hoera!

 
 

 

23-06-03, maandag

Vanochtend om 7:00 uur precies stonden we op de stoep van het kinderdagverblijf.  Elf uur later (18:00 uur) werden we opgehaald... Als jullie denken 'wat kijken die chagrijnig, zijn ze soms moe' dan klopt dat dus!!

Maarre... sinds vandaag zitten we in nieuwe autostoeltjes! Nu zitten we niet meer in de maxi-cosi en dus kunnen we goed rondkijken.

 

 

26-06-03, donderdag Met dit warme weer vindt Roos het heerlijk om in de schaduw in haar wippertje in de tuin rond te kijken. De blaadjes te zien bewegen en het windje voelen waaien. Fijn hoor, zo'n tuin!

Het is nog wel even wennen --> zo'n 'Danoontje start'. Hoe eet je zoiets eigenlijk?? Ja, met een lepel... maar hoe krijg je het van de lepel netjes in je mond zonder dat het weer naar buiten komt. Moeilijk hoor! Kortom, we moeten nog even oefenen want dit lijkt nergens op.

 

 

 
30-06-03, maandag Ok, mama heeft weliswaar vakantie, toch gaan we vandaag naar het kinderdagverblijf. Dus snel opgestaan, in de kleren, fles gedronken, vestjes aan en... hup in de autostoel.

Eenmaal daar... gaan de vestjes weer uit & doen we 'activity' in de wipstoeltjes! 

Mama gaat weer naar huis om de nodige boodschappen en andere klusjes te doen waar je, met ons tween erbij, nooit aan toekomt.