'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   juli 2009 

1 juli, woensdag 

K 1 OP SCHOOL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 juli, zaterdag 

STRANDJE

We gaan op de fiets, naar het strandje om even af te koelen. Even maar, want ik heb nog meer op mijn programma voor vandaag staan. Er moet worden ingepakt.

Als het enigszins kan zorg ik - dat doe ik meestal als we op vakantie gaan - dat de boel beneden in de woonkamer klaar staat. Bij het inpakken van alle spullen schittert Jan altijd door afwezigheid. Het is beter voor mij als hij zich dan uit de voeten maakt. Beter voor mij, beter voor ons huwelijk ;-)

De hoeveelheid bagage die mee moet op vakantie is tegenwoordig extreem. Maar al jaren is het hetzelfde liedje. Jan werpt een blik op de volksverhuizing en zucht. Ik neem te veel mee én het gaat nooit in de dakkoffer passen. En bla, bla, bla.

Ik trek mij nergens wat van aan. NEGENHONDERD LITER - de inhoud van de dakkoffer- is namelijk héél veel. En dus ga ik stoïcijns door met inpakken.

Het gaat toch altijd goed. Hmmm, ja. Behalve deze keer, vrees ik...

Want ik heb wel erg veel verzameld. Maar ik kan er dit keer niets aan doen. Toch? ;-)

 

6 juli, maandag 

Foto hiernaast: Noa geeft Stijn de volle laag...

 

 

6 juli, maandag

WATER, WATER EN NOG EENS WATER..

Met deze droogte, kan de tuin wel wat extra water gebruiken. Ik geef de tuin én de kinderen wat water. Handig zo'n sproeier. Kikker komt, zoals wel vaker wanneer de sproeier aan gaat, even buurten. En ik heb mijn handen vrij om verder in te pakken.

Het belangrijkste advies in Huize Winters bij het wassen luidt; controleer alle broekzakken van Jurre en Stijn alvorens je de broeken in de wasmachine gooit.

Jurre speurt er namelijk op los. Al bijna 5 jaar lang wordt alles met ook maar enige potentie (kersenpitten, geplukte bloemetjes, schelpen, steentjes, bierdoppen, veertjes, snoeppapiertjes, steentjes, moertjes, spijkers, plastic, elastiekjes, schroefdoppen, glas...) door hem in zijn broekzak weggemoffeld. En Stijn heeft deze ‘fijne gewoonte’ van z’n grote broer overgenomen.

De complete inhoud van de broekzakken wordt ’s avonds meestal meteen door mij in de prullenbak gezwiept. Meestal. Want soms gaat het wel eens mis…

Zoals vandaag. Precies op het moment dat wij op het punt staan om op vakantie te gaan, slaag ik er in om een waterballet te maken in ons halletje.

‘Nog snel één laatste wasje’, denk ik.

Haastige spoed is zelden goed. Maar dat was ik in alle vakantiedrukte even vergeten.

In de veronderstelling dat ik de was, helemaal klaar, uit de trommel kan halen, loop ik naar de wasmachine. Door het ronde raampje zie ik de was nog in het vieze sopwater drijven. De wasmachine doet niets. Het water wordt niet weggepompt.

Mogelijk is het filter verstopt? Ik haal het filter uit de wasmachine. Met resultaat! Er komt van alles uit: steentjes, een duivenveertje, een patatvorkje, moertjes. Oja, en een paar liter water over de vloer. Dat krijgen we er gratis bij ;-)

Wij gaan een maandje genieten in Zuid-Frankrijk.

Tot augustus!!!