'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos     juli 2004

1 juli, donderdag       'Kijk, ik kan zelf eten', glundert Roos.

 

7 juli, vrijdag

'Vroem, vroem', zegt Jurre terwijl hij in de woonkamer in zijn autostoel zit. Hij is alvast aan het oefenen want hij gaat samen met Roos, oma, opa en mama naar Cadzand. Ze voorspellen helaas geen tropisch weer de komende dagen, maar dat mag de pret niet drukken. Alles gaat mee: ook de emmers, schepjes, zwembroeken en -luiers!!!

Papa mag voor taxi spelen, maar gaat daarna gewoon weer naar huis. Hij heeft deze zomer geen vakantie.

Zaterdag 17 juli zijn we weer terug. Tot dan!

 

10 juli, zaterdag Jurre en Roos zijn blij dat we om 14:00 uur in Cadzand-Bad bij het huisje zijn. De achterkant van het huis heeft een schuifpui die uitkomt op het terras. Het terras gaat over in een grote afgeschermde speelweide (speeltoestellen, zandbak, verwarmd buitenzwembad, tennisbaan). Jurre heeft meteen al een vriendinnetje Luca, met wie hij in de zandbak gaat spelen.

 

De volgende dag is het minder mooi weer maar ja... we zitten niet voor niets aan het strand. En dus gaan we op pad met de emmertjes, schepjes, harkjes en vormpjes.

Roos neemt bezit van elke kuil en ontpopt zich als een echte Duitser.

Opa Harry begraaft Roos haar benen. Jurre kijkt toe en begrijpt niets van deze toverij.

Roos-in-d'r-kuil

 

Elke avond wordt er flink geschrobd in bad om weer twee schone snoeten en lijfjes te krijgen.

Jurre en Roos maken hoedjes van badschuim en spetteren wat af. Oma schuilt half achter het douchegordijn in de hoop dat er nog iets van haar kleding droog blijft.

 

 

(Foto hierboven) Met modder gooien is ťn blijft een erg leuk spel.

De woordenschat van Jurre neemt rap toe. 'Opa' kan hij al zeggen, evenals 'kaa' (kaas) en 'oef' (voor een hond, hij bedoelt dan 'woef'). 'Boe' roept hij als hij een koe zit. Ja, ja waar Zeeland al niet goed voor is!

Roos is erg langzaam wat betreft haar taalontwikkeling. Ze zegt alleen 'aa' (van 'aai') en soms 'mama'.

Roos en Jurre in een tweezitskuil

 

'Haha', schatert Jurre. 'We zien er niet uit Roos! Het lijkt wel of we een bank gaan overvallen!'

 

'Kiekeboe', zegt Jurre trots. 'Schommelen met oma is leuk!'

 

Op het strand staat een trampoline. Jurre vindt het een beetje eng omdat er ook grote kinderen op mogen en die doen nogal wild. Roos daarentegen gaat helemaal uit haar bol, hoe wilder hoe beter!

 

 

 

 

16 juli, vrijdag Papa is vanmiddag gekomen en die blijft vannacht ook slapen, want morgen gaan we alweer naar huis.

Vanochtend hebben we een bezoekje gebracht aan de plaatselijke huisarts. Zowel Roos als Jurre hebben een antibioticakuur gekregen. Voor Roos is dit haar 2e kuur, voor Jurre zijn 5e!  Gezond he? Zo'n vakantie aan zee!

Foto hierboven: Roos lijkt wel een beetje op Katrien Duck, toch?

Dit is de speeltuin bij het restaurant waar we eten. Het is maar goed dat er een speeltuin bijzit, want lang houden Roos en Jurre het tafelen niet vol. Het bestek en de mosseltjes van opa vliegen over de tafel. Aan de tafelmanieren moet nog gewerkt worden...

 

21 juli, woensdag Vanochtend op bezoek geweest bij overgrootoma Agaath. Eind april werd zij ernstig ziek opgenomen op de IC van het OLVG in Amsterdam. Sinds een paar weken is ze overgeplaatst naar het Orthotel Flevohuis. Jurre en Roos had ze al een tijd niet gezien, dus ze vond het erg leuk dat we kwamen. In het restaurant lieten Jurre & Roos zien hoe goed ze druifjes en aardbeien met behulp van hun vorkjes konden eten. Vervolgens hebben ze op de grond van het restaurant al hun klauterkunstjes vertoond. Jurre was er zo moe van geworden dat hij daarna lekker bij Agaath op schoot wilde zitten.

 

22 juli, donderdag  Eigenlijk is het strandweer. Helaas zitten we niet meer in Zeeland, dus op naar de dichtstbijzijnde zandbak. Wat een gelukje dat alle scholen vakantie hebben ;-)

 

24 juli, zaterdag

Lekker weer. 's Middags langs opa en oma in Hilversum.

'Toch wel erg klein zo'n Poeh-zwembadje', denkt Roos sip als Jurre zijn billen er ook bij parkeert. 'En dan komt er binnenkort nog een broertje of zusje bij ook...'

 

28 juli, woensdag  Roos en Jurre sliepen vanmiddag drieŽneenhalfuur!! Gisteren en eergisteren zijn ze naar het kinderdagverblijf geweest. Daar hebben ze zoveel indrukken opgedaan en zo veel pret gehad dat ze vandaag 'even' hebben bij geslapen. Mama was hier dolgelukkig mee want ze voelt zich doodmoe. Ze heeft medicijnen gehad van de dokter tegen de misselijkheid maar de bijwerking is dat je er nogal suf van wordt... (oh oh, wat is het toch fijn om zwanger te zijn ;-))

Het Nijntje-bad staat klaar in de tuin, want het zonnetje schijnt volop.

29 juli, donderdag Vanmiddag gaat mama naar fysiotherapie voor haar bekken.

 

30 juli, vrijdag Vroeg naar de Ikea (want het wordt erg warm vandaag)... blijkt dat ie pas om 10:00 uur open gaat. Gelukkig is het restaurant wel al eerder open ;-)

Thuis de stoeltjes en de tafel in elkaar zetten. En uitproberen natuurlijk. Jurre & Roos zouden ook wel zo'n (schommel)eland willen!