'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos  juli 2003

(4-07-03, vrijdag)

Auwwwww, ik ben vandaag zo zielig, zo zielig, zo zielig.

Ik ben behoorlijk zielig... zo zielig was ik nooooittttttt.

TANDJES??

Wat een nachtmerrie.

Jurre huilt en moppert alle tranen uit z'n hoofd die hij in zich heeft. De hele wereld moet en zal het HOREN! (luid & duidelijk niet te verstaan). Doordat hij er zo'n last van heeft, slaapt hij amper.... Dus het enige dat hij doet op dit moment is mopperen, huilen en gapen!

Het is een échte vent he? :-)

 

Ik heb lekker iets wat mijn broer niet (noemenswaardig) heeft en dat is...

taddaaaaaaaaaaa..

HAAR

op mijn hoofd!

 

 

Zelfs het feit dat Jurre z'n nieuwe regenjas aan mag en mee in de wagen naar de visboer gaat om lekkere visjes te halen, helpt niet. Hij is én blijft *zielig*

Roos is superblij met haar nieuwe rode regenjas!  

Eenmaal onderweg kalmeert Jurre dan toch iets. (uiteraard met behulp van zijn speen!)

 

 

(4 t/m 6 juli, vrijdag t/m zondag)

Jan & Suus zijn dit weekend ZONDER Jurre & Roos in Hilversum. Opa & oma daarentegen zorgen voor hun kleinkinderen.

Ik (Suus) geniet met volle teugen van deze 'vrije dagen zonder onze-lieve- handenbindertjes'. Heerlijk winkelen: nieuwe schoenen, spijkerbroek etc. Lekker vroeg naar bed en lang uitslapen. Dat is er in maanden al niet meer van gekomen!

Roos en Jurre vermaken zich prima. Ze zijn met opa en oma op stap geweest: voor de  1e keer naar de kinderboerderij. Of ze het leuk vonden? Ze hebben nog erg weinig aandacht voor de beesten. Wel genieten ze volop van het slapen in de wagen. Dat is én blijft een succes.

 

 

7-07-03, maandag Vanmiddag moest Roos op controle komen in het Academisch Medisch Centrum (Amsterdam): nazorg Neonatologie. De arts was zeer tevreden. Over een half jaar moet ze terugkomen en tussendoor heeft ze nog haar maandelijkse bezoekjes aan de kinderarts van het Flevoziekenhuis. Aanstaande vrijdag krijgt ze daar een ontwikkelingsonderzoek.
 

 

9-07-03, woensdag

Wauwie ik wankel (!!) maar ik kan zitten. Binnen oefen ik al af en toe in een kinderstoel of gewoon op schoot, maar die grassprietjes onder je billen is wel heel speciaal.

Als ik mijn evenwicht verlies dan zoek ik snel houvast en grijp ik een paar grasjes. Veel helpen doen ze niet. Maar ik vind het wel LEUK.

Van al dat oefenen wordt ik een beetje moe. Ik wil zo VEEL, maar ik kan nog zo WEINIG. Dan is zo'n bal erg welkom. Daar kun je lekker tegenaan hangen.
Roos zit in bed haar broer te bekijken. Die krijgt met grote ogen en denkt 'Verhip zij kan het ook: ZITTEN!'
 

 

De zon schijnt volop! We bergen de regenjasjes van een paar dagen geleden op & pakken de zonnebrillen weer te voorschijn. Wij zijn er klaar voor: RIJDEN MAAR MET DIE WAGEN!!

Foto's hieronder: Roos showt haar nieuwe kinderstoel en laat zien hoe dol ze is op 'boekjes lezen'.

 

 

11-07-03, vrijdag

Vandaag moesten we om 10:00 uur in het ziekenhuis zijn. Roos kreeg een ontwikkelingsonderzoek. Met haar 6½  maand scoort ze mentaal gelijk aan 8½ maand en loopt ze dus 'voor'.

Motorisch zit ze op 4½ maand en loopt ze dus 'achter'. Of er werkelijk achterstand is (als gevolg van haar zuurstofgebrek) moet nog blijken. Misschien dat ze uit zichzelf een inhaalslag maakt, maar misschien ook niet.

Ook omdat haar mentale ontwikkeling zo hoog is, willen ze toch starten met fysiotherapie. Zo willen ze proberen de motorische ontwikkeling wat op te schroeven. Ze zijn bang dat anders de discrepantie tussen mentaal & fysiek te groot wordt. Met het risico dat ze 'gefrustreerd' raakt.

Vanaf nu krijgt ze fysiotherapie. Ik ben benieuwd! Na het ziekenhuis meteen door gereden naar Hilversum. Daar lekker in de tuin een fles gedronken en over het onderzoek verteld.

Omdat Roos niet in bed wilde slapen, mocht ze in de 'eenling wagen' van oma.

Jurre aan een lekker diksapje :-)

 

 

12-07-03, zaterdag

Vandaag de hele dag weg geweest. 's Morgens vroeg in de auto naar Leeuwarden want oma Maartje is vandaag jarig. 's Avonds weer naar huis. Eenmaal thuis waren Jurre & Roos nogal plakkerig. Dus maar meteen in bad. Jurre ging voor het eerst onder de douche: in zijn nieuwe stoeltje.

In het begin vond hij het een eng en vreemd gevoel dat klaterende water op zijn rug en over zijn lijfje. Dat kun je wel zien aan zijn verbaasde hoofd op de foto en aan z'n omgekrulde tenen! Later kon hij wel genieten en moest hij er zelfs van giechelen.

Roos moet nog even een paar weekjes wachten. Zij is nog zo iel dat ze zo tussen de spijlen van de stoel doorglijdt!

 

 

13-07-03, zondag

'Joepie, nieuwe vriendinnen,' denkt Roos vandaag als er bezoek komt.

Megan (3 jaar), alias Florence Nightengale, heeft het er maar druk mee: de verzorging van Jurre & Roos. Ze liggen buiten in de schaduw in hun wippertje. Lekker luchtig zou je denken, maar Megan is toch écht van mening dat 'alle babietjes een dekentje MOETEN hebben, ook al is het 25 graden.' Dus moeten Jurre & Roos eraan geloven. Als een echte Florence zustert Megan over Jurre als hij moppert omdat hij zijn speen is verloren. Roxanne (14 maanden) kijkt toe hoe haar grote zus het allemaal doet.

16-07-03, woensdag

De hitte is ons naar 't hoofd gestegen. In de tuin liggen we te zingen & te kraaien. Hele verhalen vertellen we aan elkaar. Lol dat we hebben. En er is lekker niemand die ons kan verstaan!

 

 

17-07-03, donderdag

Alweer nieuwe pyjama's gekregen! Dit keer van een tante van papa. Even showen dus.

 

 

 

Ook Jurre is dol op 'boekje lezen in de kinderstoel'.

18-07-03, vrijdag

We kunnen beter een *abonnement* nemen op de huisarts. Vanmiddag zijn we  weer bij haar langs geweest. En nee, niet voor de gezelligheid. Maar omdat we weer 'ernstig hoesten & knorren'. 

De dokter beaamde (helaas) dat het niet ging om een normale verkoudheid. En dus moeten we de komende twee weken onze baby-inhalers (zie foto's juni) weer te voorschijn halen: Jurre alleen met Ventolin (2x daags), Roos ook met daarbij tweemaal daags Flixotide.

 

 

21-07-03, maandag

PS: vandaag precies zijn we maanden!!!
Wit, ziekjes en uitgeblust na een dagje kinderdagverblijf ploffen we in onze buggy. Echt zitten lukt niet meer, we kunnen alleen nog maar hangen. We willen naar HUIS! De boodschappen zijn gedaan en het kastje staat vol met een voorraad 'hapjes'. Als je goed kijkt, zie je dat achter elke rij nóg een rij staat. Voorlopig kunnen we weer vooruit!!
 

 

23-07-03, woensdag
Ojee, wat nu weer? Getsie... appel of eigenlijk wel lekker! De lepel is 't leukst.
Mondje open... Heerlijk! Schiet op, ik wil meer. Mmmmm, ik geniet.
 

 

Joepie, ik pas in het koeltasje! Cool he?  :-)

 

25-07-03, vrijdag

Roos is gisteren 'lek' geprikt in het lab van Astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Een arts heeft haar eczeem bekeken en we zijn met diverse recepten voor (hormoon)zalfjes vertrokken. Het bloed wordt onderzocht op allergie --> 'graspollen', 'hond', 'huisstofmijt, 'pinda' en 'ei'. Ook worden er nog krasjes gezet op de huid. Wordt vervolgd...

 

 

En prompt verschijnen er bij Jurre vandaag allemaal vuurrode plekjes, blaasjes & vlekken. Verder heeft hij nergens last. Het zou toch niet zo zijn dat hij allergisch reageert op z'n fruit- en/of groentenhap?? Zo meteen kunnen we ook met hem naar Heideheuvel...
 

 

27-07-03, zondag

We vermaken ons prima in onze wipstoelen in de tuin. Lekker 's ochtends in onze pyjama. Windje door onze haren en over ons gezicht. Heerlijk. Hoe vinden jullie onze sloffen? Die hebben we gekregen van Floor.

28-07-03, maandag

Vannacht hoorden we Roos opeens keihard brullen. Ze lag op haar buik (!!) en kon niet meer terug.

30-07-03, woensdag

De fysiotherapeute kwam vandaag (aan huis) om naar Roos te kijken. Ze zag gelukkig geen hiaten in haar motoriek (motorische ontwikkeling), maar blijft haar voor de zekerheid wel volgen. Roos weet dondersgoed hoe ze aandacht moet trekken en dit buit ze flink uit. De fysio vond haar nu al klaar voor het theater. Hmmm... dat kan nog wat worden. Nog verbaasder was de fysio over Jurre. Hij kan zich sinds 12 juni omdraaien van rug naar buik. In de eerste week van dit nieuwe trucje heeft hij het herhaaldelijk uitgevoerd. De afgelopen 5 weken weigert hij zich om te draaien. Hij is gewoon te lui. Of hij denkt: 'Bekijk het maar, dat trucje ken ik al. Dat doe ik niet meer.'  

 

 

31-07-03, donderdag

 

Buikje

voor &  na

Ik kreeg mijn zwangere-buik-op-foto weer onder ogen. Vol ongeloof keek ik naar de foto. Was ik dat écht? En eigenlijk nog zo kort geleden? (ruim een half jaar) Alle respect voor moeder natuur die het zo goed regelt, want ik doe of laat er niets extra's voor.. Oké eerlijk is eerlijk, mijn buik is absoluut niet meer wat ie was. Plat & hard. Maar toch, het valt eigenlijk best mee he?