'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   januari 2010

1 januari, vrijdag

BIJNA VIJF JAAR...

Nog een paar dagen (5 januari) en dan wordt Stijn VIJF!!

En als je vijf bent, dan wil je niet meer zo vaak met je moeder knuffelen. Ook neem je niet meer alles wat ze zegt aan voor zoete koek.
Papa en opa Harry én vooral de dingen die zij doen, worden ineens veel interessanter. Want zij doen jongensdingen.

Ik - als mama - ook wel, maar ja.. ik doe het toch net even wat anders. Ik begin te piepen  'dat de verf eraf gaat' als jij met je autootjes tegen een net geschilderde muur aanrost.

Jongensdingen zijn helemaal cool. En vet. Woorden die wij het afgelopen jaar voor het eerst uit jouw mond hoorden komen.

Thuis laat je nog steeds dikwijls van je horen. Je kledingmaat schiet naar 116, je voeten groeien naar 29,5 en je geest maakt sprongen die niet te meten zijn.

Je zit op zwemles en dat gaat super goed. Je kunt jouw eigen naam schrijven, herkent de letters 'o' en 's'. 

Sinds een paar weekjes hoor ik uitspraken als 'jongens zijn sterk, meisje zijn slap'.

Nu nog een verjaardagcadeau?

Tja, wat vindt Stijn leuk? Meubels verplaatsen, hutten bouwen. Ja, doet ie graag! Met voorkeur voor meubels die zwaarder zijn dan hij zelf. Hij houdt wel van een uitdaging zeg maar.

Wat nog meer? Nou eh… de toilet doortrekken. Vindt ie ook erg leuk. Het aller-leukst is het als ik er nog op zit. Tja, er zijn nu eenmaal weinig privé momenten voor een moeder.

En daar zit je dan rustig te plassen. Komt DrakenStijn opeens de toch al zo kleine ruimte binnenvallen en voor je het weet, zit je met kletsnatte billen. ‘Dag pasje’, roept Stijn dan nog vrolijk (de ‘l’ uitspreken gaat ook in 2010 nog steeds moeizaam, hij staat al op de wachtlijst voor logopedie...). 

Waar hij nog meer van houdt? Van gooien met puzzelstukjes, want van puzzels maken heeft hij nog nooit gehoord. Waarom zou hij ook. Daar heeft hij toch een zus voor? Roos maakt die puzzel wel weer.

Goed. Wat nog meer? Hamertje Tik vindt hij ook helemaal geweldig. Hamertje spreekt voor zich, Tik is helaas niet alleen maar op de spijkertjes… maar ook op ander meubilair (lees: op de rand van zijn bed, op de kozijnen of op ander levend materiaal, als in: timmeren op Jurre of Roos…). DrakenStijn is wat Tik betreft zeer divers. 

Boekjes lezen doet Stijn niet aan. Hij wil altijd verder en gunt zich geen rust om het rustig bladzijde voor bladzijde te bekijken.

De letter ‘o’ of de letter ‘s’ zoeken in grote mensenboeken, dat vindt ie dan weer wél leuk! Net als zelf bedachte liedjes zingen met vooral veel 'eindrijm' erin, want rijmen kan ie als de beste.

En wat te denken van voetballen! Ook geweldig, maar ja in de schuur liggen inmiddels wel 11 ballen...

Politie of conducteur spelen, dat vindt ie ook leuk. En dan uiteraard compleet met verkleedkleren. Maar die heeft ie dus al.

Ik roep Stijn z'n hulp in. 'Stijn wat wil je voor je verjaardag hebben?', vraag ik.

'Een DS', schreeuwt meneer. 'Of het politiebureau van LEGO'. Dat lijkt hem ook wel wat.

De Nintendo DS(i) hebben we tot drie weken geleden buiten ons huis weten te houden. Maar ja.. het werd 18 december... en Jurre en Roos werden ZEVEN jaar. Roos koos een witte DS-lite en Jurre een zwarte DSi want hij moest en zou foto's kunnen maken.

Een jongste heeft vaak het 'geluk' dat 'de oudsten' de weg al voorgeplaveid hebben. En dus krijgt Stijn met zijn bijna-vijf-jaar een witte DS-lite. Of je nu twee of drie van die dingen aanschaft, dat maakt ook niet zoveel uit.

Jan en ik laten Jurre, Roos en Stijn de inhoud van hun spaarpot (zakgeld etc) inleveren om gevoelsmatig een bijdrage te leveren aan de DS.

Goed dat het nou nét kerstvakantie is ;-)

 

Foto hierboven: Jurre & Maarten in de sneeuw.

 

 

9 januari, zaterdag

HILVERSUM

Mijn vader is jarig! Feest! Roos maakt een roodborstje in de sneeuw voor opa, want opa houdt van de vogels in zijn tuin.

 

 

Foto hieronder: Pascal & Stijn in opperste concentratie tijdens een DS-spelletje.

Foto hieronder: Nintendo DS Lite van Stijn

 

16 januari, zaterdag

GROEN

De sneeuw is aan het verdwijnen. De struiken en planten komen weer in de meest fantastische kleuren groen tevoorschijn. Van lichtgroen tot heldergroen tot diepdonkergroen en alle gradaties daartussen. Zonder overdrijven.

Maar goed, de sneeuw is weg! Dat laten we ons geen twee keer zeggen. Op pad, naar buiten. De dieren gedag zeggen.

En natuurlijk: aan de hut bouwen!

 

 

30 januari, zaterdag

DE ZOLDER

 

Project slaapkamer Jan & Suus.

Vordert gestaag.

Wordt vervolgd...

 

 

 

31 januari, zondag

B-DIPLOMA

Slechts een paar maanden in het bezit van A, is Roos vanaf vandaag ook in het bezit van een B-diploma! Dat heeft ze heel rap gedaan, want in deze korte periode zat ook nog eens een kerstvakantie én ze is ziek geweest.

Goed gedaan meis!!!

Op mijn vraag of ze nu wil stoppen met zwemles of wil doorgaan voor haar C-diploma, zegt ze: 'Ik ga het gewoon proberen'.

Voorlopig hier dus nog DRIE keer zwemles in de week (Stijn voor A, Jurre voor B en Roos voor C).