'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   januari 2008 

 

Jurre en Roos (ja, ja het is wel zoeken... foto hierboven, rechts in de hoek!) rennen over de stoep naar opa en oma.

Foto hiernaast: huis van opa en oma.

 

2 januari, woensdag

DINO'S

Sinds kort is Jurre in de ban van dino's. Opa laat op de computer een aantal fraaie exemplaren zien en schetst daarna op twee velletjes kladpapier twee dinosaurussen. Deze door opa gemaakte schetsjes worden vervolgens door Jurre heilig verklaard. 

Nu hangt één velletje met magneten op de koelkast. Tot zover redelijk "normaal". 

Maar dan het tweede velletje... Dit papier, waarop een vleesetend exemplaar staat afgebeeld, wordt wel heel heftig geadoreerd. Jurre bewaart het namelijk in zijn bed. Het dunne velletje ligt, als een schat, verborgen onder 't dekbed!?! 
Hierboven: LOCO, een duurzaam spel. Dit exemplaar is 35 jaar oud! 

 

 

 

5 januari, zaterdag

HIEPERDEPIEP

HOERA

 

Stijn is 3 geworden!! 

 

5 januari, zaterdag

STIJN DOET!!!

Stijn doet. En dat bedoel ik letterlijk. Hij doet namelijk zomaar van alles wat er in hem opkomt. 

Soms is dat erg grappig, maar nog vaker heeft dit gedrag niet zulke fijne consequenties. Zo heb ik twee dagen naar mijn autosleutel gezocht. Net op het moment dat ik de deur uit wil gaan, ontdek ik dat m'n autosleutel is verdwenen. Foetsie.

Hoewel ik de dader niet op heterdaad heb kunnen betrappen, weet ik eigenlijk bij voorbaat al wie de schuldige is. En dus onderwerp ik hem aan een kruisverhoor. Het levert helaas weinig op.

Want de vraag 'Waar heb je de autosleutel gelaten?' wordt door Stijn steevast beantwoord met 'Hebben de dieven gestolen'.....

Kortom, grote paniek want ik moet naar een afspraak! Mijn reservesleutel logeert op dat moment per ongeluk in Hilversum (dom dom, ik weet het) en dus heb ik een probleem. Of moet ik zeggen een uitdaging ;-)  Gelukkig brengt mijn reddende engel -dit keer in de gedaante van mijn moeder- mijn reservesleutel en kan ik alsnog met de auto weg!

Inmiddels is de sleutel boven water. Bijna 48 uur later vind ik 'm..... in mijn rechterschoen!! En dat is eigenlijk nog een gelukje, want het zijn schoenen die ik haast nooit aan heb.

Stijn is vandaag 3 jaar geworden en zijn 'geweten' is nog volop in ontwikkeling. Gelukkig maar, er is dus hoop ;-) 

Oh ja, en wat te denken van 'mijn' prullenbak!!! Onze paar weken oude jonge roestvrijstalen Touch Bin (100 euro) is door Stijn gebruikt als botsobject. Want wat is er leuker, denkt Stijn, dan met je loopauto tegen een prullenbak aan te rossen.

Zucht... een foto is overbodig. De prullenbak heeft op z'n zachtst gezegd een nogal mishandeld en gedeukt uiterlijk. Maar vanaf vandaag begint Stijn aan zijn LAATSTE peuterjaar. Als het goed is heeft hij aan het eind van dit jaar iets meer besef van dingen die wel en niet mogen. Tenminste dat hoop ik ;-) En dus lieve Stijn gun ik je nog één jaartje!! Nog één jaar van niet naar school gaan. Een jaartje van lekker onbezorgd zijn. Maar weet wel... een jaar vliegt zo voorbij! 

JONGE BROEKIES...

Kleine én grote man vieren vandaag feest. Kleine man is 3 geworden en grote man (Opa Harry) wordt maar liefst 65 jaar! Dat het lastig is voor een kleuter om zich bij een dergelijke leeftijd iets voor te kunnen stellen, blijkt twee dagen later.

In de maandagochtendkring op school vertelt Roos dat ze dit weekend feest heeft gevierd. Of eigenlijk: dubbelfeest. Want, zo vertelt Roos, Stijn was jarig en is drie jaar geworden en Opa Harry was ook jarig. 'Hoe oud is opa dan geworden?', vraagt juf. 'Zesentwintig', antwoordt Roos.

Ha ha, wat een broekie die Opa Harry!

 

7 januari, maandag

TRAKTEREN

Aan het eind van de middag haalt Opa Harry Stijn op van het kinderdagverblijf. Stijn heeft daar vandaag getrakteerd. De juffen schrijven als volgt:

'Vandaag gingen we het feestje van Stijn vieren. Eigenlijk zouden we dat morgen doen, maar vandaag stond er niks op de planning dus gingen we het vandaag vieren. Maar we moesten nog wel even snel de slingers ophangen. En dat was nog best wel een grote klus want alle kinderen wilden helpen. En helpen is altijd goed, maar het schoot niet echt op ;-) 

Nog even snel de verjaardagsstoel pakken en toen kon het feest beginnen. Stijn gaat op de stoel zitten en de andere kinderen gaan er in een kring omheen zitten. Stijn is drie jaar geworden. Hij kiest zijn eigen verjaardagsliedjes. Eerst wil hij er is er één jarig en daarna nog twee violen. Als de kinderen hem komen feliciteren neemt hij de kusjes graag in ontvangst. En de handjes trouwens ook.

Dan is het tijd voor een cadeautje. Tijmen geeft het aan Stijn en snel pakt Stijn het pakje uit. Wauw, een kiepauto!! Finn vraagt of Stijn ook wat lekkers heeft meegenomen. 'Ja', zegt Stijn. Hij trakteert op rozijnen. Yoghurt of gewone. Mmm lekker hoor! Alle kinderen smullen er heerlijk van. Sommige kinderen zoeken zelfs nog even op de grond om te kijken of daar nog wat is gevallen. 

Ook heeft Stijn nog wat voor in de mandjes. De kinderen mogen zelf kijken wat er in zit, maar niet eerder dan dat ze worden opgehaald om naar huis te gaan. Dus dat is een beetje een verrassing! Kortom een geslaagd feestje.'

'Ikke drie jaar', roept Stijn tegen iedereen die het maar horen wil (en trouwens ook tegen degenen die het niet horen willen want hij vertelt het toch wel). 'Ikke naar basisschool.' Want oh oh, wat kijkt hij -terwijl hij nota bene nog steeds luierdragend en speengenietend door het leven gaat- er nu al een poos naar uit. Dat komt vooral omdat 't hem zo fantastisch lijkt om op pad te mogen met een schooltas gevuld mét fruithap, drinken en een spannende broodtrommel....

'Ja, je bent nu drie jaar en als je dan vier jaar wordt... dán ga je naar de basisschool,' antwoord ik.

'Heleboel nachtjes slapen', zegt Stijn. 

'Ja lieverd, dat is nog een heleboel nachtjes slapen!'

 

9 januari, woensdag

Sinds anderhalve week slaapt Stijn overdag niet meer. Dat valt heus niet mee voor grote kleine man! Zo kan het nu gebeuren dat Stijn plotseling letterlijk instort omdat hij het wakkerzijn echt even niet meer trekt... 

Hierboven: Jurre heeft zelf geleerd hoe hij een schildpad kan tekenen! 

 

11 januari, vrijdag

KLEUTERGELEUTER

De klas van Roos werkt vanaf volgende week over het thema “verkleden”. Op zolder haal ik uit de oude doos vast wat verkleedkleren tevoorschijn. Ooit (en dat is écht lang, lang geleden) heb ik er zelf in gelopen. Nu zou ik me er niet meer zo snel in vertonen. Een voor een haal ik de kledingstukken tevoorschijn en ik kies er een paar uit voor 'gebruik in de klas'.

Jurre, die dol is op alles wat glimt en glinstert, roept verwonderd: ‘Wauw mamma, deze zijn mooi!’ 

'Deze zijn nieuw hè?', vraagt hij.

‘Nee hoor’, antwoord ik. ‘Die hadden we al’.

Hebben we die dan gekocht?’

‘Nou… die heb IK gekocht. Ja.’

‘Oh. Was ik toen mee?’

‘Nee, jij was er nog niet. Ik heb ze héél lang geleden gekocht. Toen moest jij nog gemaakt worden.’

‘O. Was ik dan stuk?’

 

Foto hierboven: lijfspreuk van Willem I

 

12 januari, zaterdag

BATAVIAWERF

 

  

14 januari, maandag

VERLIEFD

De juf van Roos heeft een zoon. Hij heet D. Het is al een echte grote stoere jongen, want D. is 9 jaar. Bijna 2x zo oud als Roos!

Het is maandag en Roos zit in de klas. Daar maakt ze een tekening voor D. Wanneer de tekening af is, loopt Roos naar de juf en zegt: ‘Deze tekening is voor D. Wil jij erbij schrijven: “omdat je al zo groot bent”?’.

‘Ja hoor’, zegt juf en ze schrijft het zinnetje bij de tekening.

Even later overhandigt onze dappere lieve schat eigenhandig – met een vuurrood hoofd! – de tekening aan D. waarbij ze zachtjes tegen de juf zegt: ‘Ik vind jouw D. wel erg leuk hoor!’

Ha, ha, die Roos!! Ze heeft ’t geloof ik zwaar te pakken. Maar ik betwijfel of D. onder de indruk zal zijn van een 5-jarige kleuter?  

PS: Zou dit betekenen dat Roos op 15 jarige leeftijd thuiskomt met een vent (of vrouw?) van 30 jaar. Mag toch hopen van niet  ;-)

19 januari, zaterdag

BLOEMENDAAL

 

Laarsjes in het zand,
Laarsjes in het water.

Dag zee, dag strand, tot gauw!

 (maar dan op een mooie voorjaarsdag??)

 

 

20 januari, zondag

ZWEMMEN

MET OMA

 

 

 

26 januari, zaterdag

UITWAAIEN OP DE KEMPHAAN

 

27 januari, zondag

LIMONADE MET PRIK

Dirk Scheele heeft de dertigste verjaardag van Dikkie Dik aangegrepen om een liedjes voorstelling te maken rondom de populaire kater: Dikkie dik limonade met prik.

Dikkie Dik ligt te slapen.
Zullen we hem wakker maken?
Wakker maken met een liedje,
over limonade drinken met een rietje?
En van limonade met prik,
krijgt hij misschien wel de hik…

Zo beginnen de avonturen van Dikkie Dik in de interactieve theater- en liedjesvoorstelling van Dirk Scheele over de bekendste kater van Nederland: Dikkie Dik.

Dikkie Dik raakt verstrikt in een bolletje wol, leert pianospelen met z'n pootjes en is een toppertje in het spelen van verstoppertje. Als Dikkie Dik voor z'n verjaardag een opwindmuis krijgt, wordt de voorstelling helemaal een feest. Dit mondt uit in een spetterende finale, waarbij de kinderen leren rappen in de Dikkie Dik rap en er een echte poezendans is.

De voorstelling van Dirk Scheele wordt ondersteund door een groep live-muzikanten en projecties die geïllustreerd zijn door Jet Boeke!

De hal van het theater is ingericht als poezenspeeltuin!

Na afloop van de voorstelling haalt Roos bij Joes en Dirk een handtekening!