'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   januari 2009 

2009!

Een nieuw jaar. Een nieuw begin. Je wordt vier. En vier, dat is een stoere leeftijd. Want als je vier bent, mag je naar de basisschool.

Je bent niks geen timide jongetje. Je laat van je horen. Luid en duidelijk. Je mag er zijn en zo voel je dat ook. Je kledingmaat schiet naar 104/110, je voeten groeien naar maat 28 en je geest maakt sprongen die niet te meten zijn.

Op het kinderdagverblijf krijg je meer jongensvriendjes. Thijmen is jouw held de laatste weken, want van meisjes word je moe.

Je wordt grappiger, guitiger, haalt geintjes met ons uit. Je tart ons, daagt ons uit, zoekt veelvuldig grenzen op, wilt weten hoe lang het duurt voordat we boos worden. We halen diep adem, blijven geduldig, maar ontploffen soms. Tot je grote tevredenheid. Ook wij zijn maar mensen. Dat zie je graag bevestigd.

Je bent mijn vlees en bloed, mijn kleine grote vent. Ik zou je het liefst vasthouden tot je tachtig bent, maar zie met ontroerde tevredenheid hoe je je los worstelt. Je eigen voeten dragen jou, je handen stoppen eten in je mond, je trekt zelf je jas aan. Je staat voor het eerst op schaatsjes en je wilt geen hand. 'Nee mamma, niet vasthouden. Ik doe het alleen!' is jouw motto. Als je valt, sta je op en krabbelt verder met een natte broek. Je bent dapper.

Je bent als een klein boompje dat voorzichtig groeit en steeds stevigere wortels krijgt.

Je bent jezelf aan het ontdekken.

Ik laat je los, maar houd mijn armen open, en kijk ademloos toe hoe jouw kracht met elke dag toeneemt.

 

NOG EEN PAAR NACHTJES SLAPEN...

 

 

 

1 januari, donderdag

AFSCHEID KINDERDAGVERBLIJF

Eergisteren heeft Stijn getrakteerd op het kinderdagverblijf. Want vier jaar betekent exit kinderdagverblijf, hallo basisschool!

Op nieuwjaarsochtend pakt Stijn een vel papier & stiften en kondigt vervolgens aan dat hij vier piraten gaat tekenen. Een paar minuten later is hij klaar (zie hieronder: tekening Stijn, 'vier piraten', 4j.)

   

2 januari, vrijdag

TWEE KEER EEN HUIS

lJurre (tekening links) en Roos (tekening rechts) tekenen vandaag allebei een huis. Hetzelfde onderwerp en toch zo verschillend. Leuk!

    

3 januari, zaterdag

OP DE IJZERS - deel 1

Jurre, Roos en Stijn gaan vandaag voor 't eerst schaatsen. We beginnen bij het begin: dubbele ijzers....

Zodra Stijn ze om heeft, is hij weg. 'Stijn', roep ik hem achterna 'Waar ga je heen? Je moet wel bij mij blijven'.

'Ik ga even een rondje schaatsen', antwoordt hij terwijl hij nóg verder van mij vandaan schaatst.

'Mama, ik wil echte schaatsen', zeurt Roos wanneer ik de dubbele ijzers te voorschijn haal. Ze heeft nog geen meter geschaatst. Sterker nog, ze heeft nog nooit in haar leven op het ijs gestaan.

Ik lach haar toe en zeg dat ze toch écht eerst deze maar eens moet proberen. Roos gaat ervoor. Ze heeft nog net geen ijspegel aan haar neus hangen, vuurrode wangen, de muts ver over de oren.

Daar gaat ze. Op weg naar haar eerste rondje. Om vervolgens even later toch ook nog even échte schaatsen te proberen.

Roos stunt wat af op 't ijs. Wat is ze stoer.

 

Jurre heeft een andere manier om dingen te leren. Hij zoekt vastigheid en houdt mij, bij gebrek aan stoel, de eerste tijd stevig vast. Toch maakt ook hij vandaag al de overstap naar Friese doorlopers Easy Gliders!

En heus... zo 'easy' is 't niet. Maar het lukt! Met vallen én opstaan ;-)

 

10 januari, zaterdag

OP DE IJZERS - deel 2

 

 

 

Naast ons huis, op zo'n 15 meter van de voordeur is een prachtijsbaan ontstaan. De Vaart is bevroren. Mooi spiegelglad dik ijs! Jurre, Roos en Stijn genieten. Niks niet zeuren over de kou of pijnlijke voeten. Wat een ijspret. Heerlijk!!!

11 januari, zondag

OP DE IJZERS - deel 3

Met rode, frisse wangen lopen we een paar uur later weer naar huis.

 

 

 Genieten tot de zon onder gaat....

 

 

24 januari, zaterdag

VERHUISD

In het nieuwe jaar is Jan ook op een nieuwe werkplek begonnen. ICT Partners is namelijk verhuisd naar Apeldoorn het bedrijf is nu gehuisvest in een prachtig pand.

Om de opening te vieren, hebben we vanavond een leuk feest.

 

Foto links: Een stukje van Jan z'n kamer. Hij zit er hoogstens 2 dagen in de week, want de overige drie dagen is hij bij klanten op locatie of onderweg-ergens-op-de-weg ;-)

 

 

25 januari, zondag

ANANSI IN DE KAST

'Eer tinn tinn, sigrie tinn tinn' (= Er was eens, heel lang geleden)... Zo begint de theater-voorstelling over Anansi de spin.

De voorstelling is combinatie van het vertellen van een Anansi-verhaal en het gebruik van een Kamishibay (Japans vertelkastje). Zo maken we kennis met van Anansi de spin, Koning Konu, Sisa Snikkie de slang en andere dieren.

Anansi is handig, zelfverzekerd en is iedereen te slim af. Hij lost zijn problemen altijd op geheel eigen wijze op.

Het is een leuke meespeelvoorstelling: de kinderen mogen naar voren komen om de dieren uit het verhaal na spelen.

Na afloop geeft Stijn de verteller, Winston Scholsberg, een hand. (foto links)