'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn    januari 2005

 
1 januari, zaterdag 

Vannacht was er veel (en hard!) vuurwerk. In de nacht van 31 december op 1 januari sliepen Jurre & Roos in 2002 en 2003 dwars door alle knallen heen. Ik was ervan overtuigd dat ze dit keer wakker zouden worden, maar nee hoor... ze hebben er niets van gemerkt. Zelf kon ik (door de weeën van 23:00 tot 02:00 uur!!!) pas slapen na 2:30 uur. In ieder geval is zeker dat uk niet geboren zal worden in 2004.

 
Een nieuwe (moeilijkere -> smallere en hogere) loopfiets (foto links). Misschien dat dit hem stimuleert om eindelijk los te gaan lopen. Voorzichtig (alsof hij op een erwt zit) schuifelt hij op de nieuwe fiets de kamer door. Even later neemt Roos het stuur over. Opgelucht ploft Jurre neer op de oude loopauto. Daar durft hij wel mee te crossen. Deze heeft namelijk een rugleuning, de zitting is lekker breed en hij zit een stuk lager bij de grond.

 
Roos is druk aan de slag met 'blazen' (op aanraden van de logopediste). De mondharmonica is nog erg lastig, maar fluiten op een fluitje is inmiddels een eitje!!

 
5 januari, woensdag

Hoera, Jurre en Roos hebben een broertje: Stijn Hidde!

 
6 januari, woensdag Stijn ligt nog steeds op de couveuse afdeling. Hij 'knort' nog steeds en krijgt antibiotica via zijn infuusje, maar verder gaat alles goed (hartslag, ademhaling en lichaamstemp.). 'Oma Wilma' heeft Stijn al bewonderd en vindt 'm een echte 'Vrijens' (donker uiterlijk). Sinds vanmiddag ben ik weer thuis en vanavond ben ik zelfs al weer met Jan bij Stijn op bezoek geweest!! Jurre & Roos logeren nog steeds in Hilversum.

 
7 januari, vrijdag

Harry & Wilma hebben Jurre & Roos naar het kinderdagverblijf gebracht en gaan daarna mee naar Stijn.

Stijn wil vanmorgen niet goed drinken en ziet wat 'gelig'. Als hij vanmiddag nog steeds slecht drinkt, dan gaan ze hem prikken op bilirubine.

 
9 januari, zondag

Hoera!! Stijn is inmiddels thuis. Zijn eerste autoritje vond hij geen probleem.

We hebben nog geen officiële uitslag (van de kweek) gehad, maar de antibiotica via het infuus is gestopt en dus mocht hij meer naar huis.

Vanmiddag komen Jurre & Roos ook weer thuis. Zij hebben zes dagen in Hilversum gelogeerd. Ben benieuwd hoe ze op Stijn zullen reageren. Maar het zal mij niets verbazen, als met name Jurre, na een paar uur zegt 'weg baby'.

 

Tja... Stijn heeft overdag nog niet zo vaak zijn ogen open. 's Nachts is hij (helaas) op zijn luidruchtigst en actiefst.

'Stijn mag ook wel een snoepje van mij', denkt Roos terwijl ze hem er eentje in z'n mond wil stoppen.
 

Maarten & Pascal komen ook even langs om Stijn te bekijken. Stijn krijgt een mooi 'Superman alias SuperStijnpakje' kado.

 
10 januari, maandag

Jurre en Roos mogen uitdelen op het kinderdagverblijf. Blauwe marshmallows met blauwe muisjes & slagroomsoesjes met blauwe muisjes.

Als ze op het kinderdagverblijf aan Jurre vragen hoe zijn broertje heet, zegt hij: 'opa'. En vervolgens moet hij erg hard lachen om zijn eigen grap.

Stijn ging vandaag ook even mee naar het kinderdagverblijf. Zo kon hij alvast de 'groene groep' zien. Vanaf half maart gaat hij daar op maandag en dinsdag naar toe.

 
12 januari, woensdag

'Lekker in bad' is er voor Stijn nog niet bij. Hij brult alles bij elkaar. Pas als hij zijn schone kleren aan heeft, is het grote verdriet  weer over. 

Vanmorgen is Irene met Pepijn op kraamvisite geweest en 's middags is Stijn met vlag en wimpel geslaagd voor de gehoortest.

 
13 januari, donderdag

Stijn doet het keurig. Hij heeft nog wel een omgekeerd dag-nacht ritme (overdag slaapt hij meer en langer dan 's nachts & 's avonds heeft hij meer wakkere momenten dan overdag) maar verder gaat het best lekker. Hij huilt niet veel en lijkt erg tevreden. In tegenstelling tot Jurre en Roos. Die zijn helemaal de kluts kwijt door de komst van Stijn.

14 januari, vrijdag Vandaag ga ik met Stijn chocolaatjes brengen op mijn werk.
Vanmorgen is Jurre voor het eerst van z'n leven naar de kapper geweest!! Hij mocht in de autostoel van de kapper zitten, maar hij voelde aan zijn water dat er wat 'nieuws' ging gebeuren en dat vond hij drie keer niets.

 
15 januari, zaterdag

Agnes, Ton en Floor komen op kraamvisite. Jurre, Roos en Stijn worden door Floor verwend met kadootjes: een xylofoon, drie loopeendjes op een rij én een treinbromtol met geluid!

 

Jan heeft vandaag onze nieuwe auto opgehaald. Dit is 'm. Een blauwe Chrysler Voyager met zeven stoelen. Daar passen we in ieder geval met z'n allen in.

 
16 januari, zondag  Stijn is écht een tevreden mannetje. Jan en ik weten niet wat ons is overkomen. Een heel verschil met Jurre & Roos die destijds allebei ruimschoots in de categorie 'huilbaby' vielen.

Vanmorgen is het even wennen voor Roos & Jurre. Na twaalf dagen oma als 'super kraamverzorgster' te hebben gehad, is vandaag de eerste dag zonder oma Wilma aangebroken. Om 7:45 uur vraagt Jurre: 'Oma, ben-je-nou?'.

Annemarie is ook hoog, hoog, hoogzwanger. Samen met Frank & Rogier komen ze langs: even bijkletsen, Stijn bekijken en beschuit met muisjes eten. Nog een paar weekjes en Annemarie & Frank zijn met z'n viertjes.

 
20 januari, donderdag Stijn is woensdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Daar ligt hij helemaal alleen & geïsoleerd (kamertje met dubbele deuren en extra maatregelen in verband met besmetting). Hij is benauwd, zijn zuurstofgehalte (saturatie) is te laag en hij krijgt nu extra zuurstof. Drinken lukte hem gisteravond ook niet meer goed. Als dit zo blijft krijgt hij een sonde.
Wat hij exact heeft, is nog onduidelijk. Ze zijn druk bezig om het uit te zoeken. Er zijn foto's genomen (longontsteking), er is bloed afgenomen (kinkhoest) en slijm uit zijn neus wordt onderzocht (RS-virus). Tot 3:00 uur vannacht heeft Jan bij hem gezeten. Hopelijk komt er in de loop van de dag iets meer duidelijkheid.

Foto links: Stijn z'n ET-teen (meting zuurstofgehalte)

 
21 januari, vrijdag

's Ochtends heb ik nog even tijd om met Jurre en Roos te spelen. Ze willen 'aan tagel keien'. 

Stijn heeft met 100% zekerheid zware RS.

 

Jan en ik wilden vanmiddag Stijn in bad doen, maar dat mocht niet. 'Te vermoeiend voor hem', zei de verpleegkundige. Daarom hebben we hem alleen maar wat gepoetst met een lapje en wat schone kleren aangetrokken. Aangezien hij zo zielig alleen ligt, trek ik zijn 'vrolijke-Oilily-romper' (gekregen van Irene & Wijnand) aan. Dat compenseert nog iets. PS: deze groene en blauwe papiertjes zijn de voorschriften die op Stijn zijn deur hangen.

 
25 januari, dinsdag  Stijn is weer thuis!! Hij hoest nog erg veel, maar verder gaat het goed met hem. Hij zit nog nét niet op zijn oorspronkelijke geboortegewicht (3700 gram), wat eigenlijk wel allang zou moeten, maar dat komt doordat hij zo ziek geweest is. Nu hij weer goed drinkt, zal hij waarschijnlijk ook snel groeien.

Jurre en Roos snappen er helemaal niets van. Dan is er 'ineens' baby-Stijn. Maar vervolgens is ie (na woensdagavond) weer weg! Jurre en Roos hebben in huis gezocht (in de box, in de wipper, in z'n bedje), maar begrepen er niets van. En net nu ze eraan gewend zijn dat Stijn blijkbaar 'weg' is, duikt hij plotseling weer op???

 
26 januari, woensdag Het is lekker weer en dus willen Roos & Jurre graag naar buiten. 'Tas, buiten auto' roept Jurre waarmee hij aangeeft dat hij zijn jas aan wil en met zijn loopauto naar buiten wil. Dat hij nog niet los loopt, maakt hem niet uit. 'Hard!!' roept hij terwijl hij tientallen meters voor mij en Roos uit rijdt.

Vanmorgen heeft Roos logopedie gehad. Ze heeft laten zien hoe goed ze nu kan blazen (op haar fluitje). Ook heeft ze een boek gelezen en ik heb wat oefeningen gekregen voor haar mondmotoriek. Zo moet ik nu expres stukjes brood in Roos d'r 'wangzakken' stoppen zodat ze de kauwbeweging met haar tong oefent. Ze wordt dan min of meer gedwongen om haar tong te gebruiken om het stukje brood uit haar wang te halen. Ze is nogal geneigd om dingen gewoon in haar mond te 'soppen' en dan door te slikken.

Jurre heeft iets nieuws bedacht. Iedereen moet 'zitten' op de bank (inclusief poppen, beesten, Roos en het liefst ook nog Stijn, papa en mama) en vervolgens roept hij 'deken' en dan moeten alle benen toegedekt worden...

 
28 januari, vrijdag  Volgende maand heeft Jurre een afspraak staan bij de fysiotherapeut. Hij is dan 2 jaar en 2 maanden en staat of loopt niet los (en ook eigenlijk niet echt langs iets zoals de tafel). Zij gaat dan uitzoeken of hij misschien een evenwichtsstoornis heeft. 
Stijn heeft behoorlijk te 'lijden' onder zijn grote broer. Jurre is nogal onvoorspelbaar naar Stijn toe. Hij geeft hem kusjes om dat dan opeens af te wisselen in bijten! Of het aaien gaat opeens over in hard knijpen. Ook gebruikt hij zijn bal om Stijn z'n hoofd te bekogelen!!! Verder mag Stijn niet veel op schoot. 'Baby moet slapen' (en dus van mijn schoot af). Hoezo jaloers?? 

 

Praatjes heeft Jurre genoeg en hij is extreem van de 'precisie'. Wanneer hij in de supermarkt iemand op een kratje staat (door Jurre aangezien voor een 'krukje of stoel') om de pakken zuivel bij te vullen, begint hij zééééér luid door de winkel te gillen en te wijzen: 'Ohhhhhhh, mag niet!! Stout, gevaarlijk'. En dat dan 20x achter elkaar. En dat alleen omdat hij thuis niet op zijn stoel mag staan...  (Misschien kun je je dan ook voorstellen wat er gebeurt als Jan, terwijl hij zijn veters vastmaakt, even zijn schoen/voet op de tafel neerzet.)

Hetzelfde geldt voor het tuinhekje van de buren. Daar komt hij elke dag langs en het hekje staat altijd open. Wanneer Jurre (al dan niet op zijn loopauto) langs het hekje komt, staat hij daar eerst 5 minuten stil en schreeuwt hard dat dit toch echt niet kan en het hekje DICHT moet. En dat dus dag-in-dag-uit. Je zou toch mogen verwachten dat hij nu wel door heeft dat dát hekje nu eenmaal altijd open staat. En hoe komt hij er in godsnaam bij? Wij hebben niet eens een tuinhek. Wel hebben we traphekjes in huis en die moeten inderdaad altijd dicht...

 
29 januari, zaterdag 

Vandaag komt de moeder van Jan langs. Jurre & Roos worden verlegen van alle kadootjes.

Later in de middag komt Frans ook langs om Stijn te bekijken. Veel tijd krijgt hij hier niet voor want Roos wil 'schuitje varen' en wilde klimspelletjes doen.

's Middags zit Jurre lekker met oma Maartje en Roos op de bank als hij opeens wit wegtrekt en moet overgeven. Dus hup, al zijn kleren in de was op z'n ondergoed en sokken na. 

Dan ziet Jurre dat Roos inmiddels door de kamer wandelt op haar regenlaarsjes. Meteen haalt hij ook zijn laarsjes uit de gang. Jan moet ze bij hem aandoen en dan roept Jurre 'poken' (= lopen). Apetrots loopt hij door de kamer en hij snapt niet waarom iedereen hem uitlacht. Blijkbaar vindt hij zichzelf erg charmant zo.

's Avonds moet hij weer overgeven. Hmm, Stijn is bijna beter, maar nu lijkt Jurre wat ziekjes...

 

 
30 januari, zondag

Jurre heeft de hele nacht overgegeven en hij heeft nu ook koorts. Griepje?

Jan is sinds vanmiddag ook ziek. Het gaat goed hier! Zelf voel ik me ook niet lekker, maar misschien is dat meer slaapgebrek???