'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos     januari 2004
 

1 januari, donderdag

Wat een lol! Samen op de bank bij oma Maartje in Leeuwarden. Vandaag waren we beide super vrolijk. En de 'lange' autorit heen & terug was dan ook geen probleem. Dus oma heeft ons van onze beste kant gezien.

 

2 januari, vrijdag

Vandaag is Jan met Jurre naar de dokter geweest. Voor de ontstoken ogen van Jurre hebben we nu een zalf gekregen en dat moet 2x per dag in zijn oog (op zijn onderste ooglid). Sjonge jonge, probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen!! Jan moest vervolgens door naar het ziekenhuis voor een thorax en weer terug naar de huisarts. Hij heeft een infiltraat (onderin zijn linkerlong)... een longontsteking.

Wel leuk is dat sinds vandaag het scherm hangt (eindelijk!!). We kunnen nu dus filmpjes (svcd's / dvd's) of muziekdvd's bekijken op een formaat 138 x 180 cm!

 

3 januari, zaterdag Het oogvirus van Jurre is over gebracht naar het oog van Jan. En hij is al zo zielig met zijn longontsteking...
4 januari, zondag

En ja hoor, het kon ook eigenlijk niet uitblijven! Ook Roos heeft een ontstoken oog...

7 januari, woensdag

Gisteravond is Jan naar het avondspreekuur geweest. Zijn longontsteking is niet goed behandeld. Met als gevolg dat hij nu een dubbele longontsteking heeft! Hij kon dus meteen door naar de dienstdoende apotheek om medicijnen te halen. Met de ogen hier in huis gaat het beter. Alleen Roos  heeft twee ontstoken ogen.

 

 

16 januari, vrijdag

De tijd lijkt te vliegen... Het is al weer half januari geweest! De bedden van Roos & Jurre staan inmiddels op de de laagste stand. Roos gaat namelijk zelf rechtop in bed zitten en aan de spijltjes van het bed hangen. En we moeten natuurlijk voorkomen dat ze erover heen kukkelt. Jurre gaat nog niet uit zichzelf zitten. Maar hij vindt het veel gezelliger om op dezelfde hoogte te liggen als zijn zus en dus staat ook zijn bedje laag. Dan kun je elkaar ten minste zien, aanraken (en lekker kletsen natuurlijk).

Favoriete spelletjes (naast *kiekeboe*): samen in de handen klappen, speenwerpen, knuffels jatten door de spijltjes heen en... door de spijlen heen grijpen naar elkaars haren. Arme Roos... zij heeft nu eenmaal meer haar en dus heeft Jurre bijna altijd beet.

Jurre heeft een grote stap gemaakt. Na bijna 13 maanden is het zover: hij slaapt met zijn armen UIT zijn slaapzak. Ook heeft hij weer ontdekt (na een stop van 6 maanden) hoe hij van rug-naar-buik-en-weer-terug kan draaien. Gelukkig, hij is dus volop in actie.

Sinds een week is Roos volop aan het kruipen (echt vooruit!!). Ze vindt het geweldig dat ze nu zelf naar dingen toe kan gaan. Papa en mama hebben het er druk mee want niet alles is geschikt voor kruipgrage Roos.

Deze maand staan er weer heel wat afspraken op de agenda. Vrijdag 23 en 30 januari met Roos naar het Flevoziekenhuis voor een uitgebreid ontwikkelingsonderzoek. En 28 januari (Roos & Jurre) fysiotherapie.

'Goeiemorgen", zegt Roos. (Ps: wat een kapsel he? Alsof er iets ontploft is.)

 

 

22 januari, donderdag

'Oh nee he', denkt Roos. 'Moet ik écht op de foto als krentenbol?' Sinds een paar dagen heeft Roos waterpokken. Het worden er steeds meer en ze zitten op de meest vreemde plaatsen...

Mama zit nu te wachten tot ze ook bij Jurre verschijnen, want hij zal ongetwijfeld volgen. 

Eigenlijk zou morgen het eerste deel zijn van haar ontwikkelingsonderzoek in het ziekenhuis. Maar met een dergelijke besmettelijke kinderziekte kun je beter niet op de kinderpoli verschijnen. Dus het onderzoek is even uitgesteld.

23 januari, vrijdag

Dag dag, zwaait Roos verdrietig naar de camera. Ze heeft jeuk, verhoging en is wat hangerig. 

Vanochtend is ze even bij de dokter langs geweest. De blaasjes veroorzaken jeuk en daar heeft de dokter een zalf voor gegeven. Vijf keer per dag moeten we smeren!! Zie hier het resultaat. 

Jan moest vanmiddag ook naar de dokter. Zijn longontsteking is in volle hevigheid terug... Hij heeft een vierde (zwaardere) antibioticakuur gekregen. Een longfunctie volgt nog en als er binnen een paar dagen geen verbetering optreedt moet hij naar een longarts.

28 januari, woensdag: Jurre is twee dagen zonder Roos naar het kinderdagverblijf geweest. Roos mocht niet in verband met waterpokken. Opa Harry heeft het met zijn werk zo kunnen regelen dat hij twee dagen kon oppassen en dat ging super! Bij Jurre is nog steeds geen pokje te zien, maar het kan alsnog komen. We zien wel.

De fysiotherapeute is geweest. Ze vertelde dat er een aantal meetmomenten zijn (wat betreft motorische ontwikkeling). Zo wordt met 13 maanden gekeken of een kind zelf kan gaan zitten. Roos kan dit al een tijdje en kruipt sinds een paar weken door het hele huis. Ze verwacht dat het niet lang duurt voordat ze gaat staan. Jurre kan nog niet zelf zitten en valt wat dat betreft dus wel uit. Wel vond ze dat hij, vergeleken met de vorige keer, veel vooruit is gegaan. En dat klopt. Verder heb ik een aantal oefeningen gehad om met hem te doen.

30 januari, vrijdag: Vandaag heeft Roos in het ziekenhuis een ontwikkelingsonderzoek gehad. De exacte uitslag krijgen we nog toegestuurd, maar ze was zeer tevreden over Roos. Zeker gezien haar medische voorgeschiedenis.