'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   februari 2009 

1 februari, zondag

HILVERSUM

 

'oma Wilma' is jarig!

Hieperdepiep hoeraaaaaaa

63

 

4 februari, woensdag

BLIKJE KATTENVOER

‘Mama, Boemel wil naar binnen', roept Stijn als hij onze rode kater voor de deur ziet staan. Ik parkeer mijn wasmand, doe de achterdeur van het slot en laat Boemel binnen. Hij loopt, zoals altijd, meteen door naar de keuken waar zijn etensbakjes staan. Het bakje met brokjes is bijna leeg.

‘Weet je wat’, zeg ik tegen Stijn terwijl ik naar boven loop om wat wasgoed te strijken. ‘Geef hem maar wat nieuwe brokjes want zijn bakje is bijna leeg’.

Stijn gaat aan de slag. Na een paar minuten gilt hij naar boven: ‘Mama, Boemel eet geen brokjes’.

Oh', roep ik terug. 'Dat geeft niets. Dan wil hij vast blikkieblikkie (= blikvoer) dat doe ik zo wel’ en ik strijk rustig verder. Tien minuten later kom ik beneden. Als ik de keuken in loop, sta ik met mijn sok in iets vies nattigs….

Stijn staat mij al op te wachten, met in zijn hand met een geopend blik kattenvoer!

Terwijl ik aan het strijken was, heeft hij een kruk gepakt om op te gaan staan zodat hij de voorraadkast open kon maken. Vervolgens heeft hij een nieuw blik uit de kast gehaald, het opengemaakt (en 1 of meerdere keren laten vallen, zo te zien) waarbij het blik horizontaal heeft gehouden met als gevolg: vieze kattenvoersmurrie over het parket.

Het openen van het blik is niet zonder slag of stoot gegaan. De keuken ziet eruit alsof een bakje kattenbrokjes samen met een blik kattenvoer is ontploft. *Zucht*, aan 'eigen initiatief' bij Stijn nog steeds geen gebrek…

?? Maarre... wie kan dit nu weer opruimen??

 

6 februari, vrijdag

WINTERWERKJES

GEMAAKT DOOR ROOS

Hiernaast: schilderij 'sneeuwpop met één handschoen'.

Rechts een scheurplakwerkje van  'Kikker in de kou - Max Velthuys'.

 

 

 

13 januari, vrijdag

CARNAVAL

Jurre gaat als ridderJur naar school en Roos als Spaanse danseres. Stijn heeft meerdere verkleedkleren maar kiest vandaag voor 'politieagent'. Gewapend met stopbord, handboeien, pistool, boekje-voor-het-uitschrijven-van-bekeuringen en een pen, zit hij in de ochtendkring.

 

 

Knus GAMEBOY KLEUTERTRIO onder Roos haar PIPdekbed (foto hiernaast)

17 februari, dinsdag

VOORJAARSVAKANTIE

Al dagen staat het huis op zijn kop, want: voorjaarsvakantie. In de woonkamer worden meubels versleept om tenten van te bouwen, verkleedpartijtjes gehouden en rollenspellen gespeeld. Er wordt geschilderd en geknutseld. Geklierd, gegiecheld en gekibbeld.

Pfffffff, ik vind het drukker dan anders (of ligt het aan het feit dat ik mij allesbehalve lekker voel? Ik heb het erg benauwd met als gevolg dat mijn conditie veel weg van een 99-jarige; na het douchen 's morgens voel ik mij al uitgeput?).   

Zelfs Boemel, die doorgaans onverstoorbaar door speellawaai heen slaapt, is uit zijn mandje opgestaan en heeft het huis ontvlucht. Ik niet. Ik kan slechts lijdzaam toezien hoe de woonkamer, die tot vanmorgen acht uur toch echt netjes was, voor de zoveelste keer deze week langzaam verandert in een oorlogstafereel. Ik word al moe van de gedachte dat het straks (deels door mij, deels door Jurre, Roos en Stijn, maar dan wel onder mijn toezicht) weer opgeruimd moet worden.

Jurre, Roos en Stijn hebben duidelijk lente nodig: warme zonnestralen en heerlijk buiten spelen in de tuin. Kom maar op met die lente!

 

18 februari, woensdag

ZWEMFEESTJE

Vandaag ben ik jarig. En ik wist natuurlijk al een poos geleden dat ik op woensdag in de voorjaarsvakantie jarig zou zijn. Jan heeft deze week geen vakantie en daarom heb ik vorige week al aan Jurre, Roos en Stijn gevraagd hoe we mijn 39e verjaardag gaan vieren. Daar hoefden ze niet lang over na te denken: naar het zwembad!

Oké, een zwemfeestje zou het dus worden ;-)

Nou staat mijn hoofd vanmorgen niet bepaald naar een zwemfestijn. Ik heb het benauwd. Maar ja, ga drie kleuters maar eens uitleggen dat hun feestje in het water valt? En het alternatief -namelijk dat ik vandaag gewoon thuis zit met Jurre, Roos en Stijn- klinkt mij ook niet bepaald aantrekkelijk in de oren.

Dus dan toch maar zwemmen, besluit ik.

Jurre, Roos en Stijn vermaken zich prima in het babybad, het ondiepe en het diepe.

In het diepe bad ligt een lange mat over het water. Daar kun je overheen lopen. Als je behendig genoeg bent, en vooral door blijft lopen, kun je supersnel het zwembad oversteken zonder nat te worden. Roos probeert het én het lukt!

Wanneer ik zelf in het diepe spring om even later Stijn op te vangen, merk ik dat ik de longkracht niet heb om met hem een paar meter terug naar de kant te zwemmen.

(Foto hiernaast: Roos beklimt de walvis in het babybad)

 

20 februari, vrijdag

ZIEKENHUIS

Op de valreep voor het weekend toch maar even langs de huisarts, want ik geloof niet dat dit 'vanzelf' over waait. Ik word met de dag benauwder, voel me beroerd en ben écht vreselijk moe.

De huisarts constateert een forse longontsteking. Dat verklaart meteen ook de benauwdheid en het moe-zijn! Ik krijg een antibioticakuur en moet ook nog even langs het ziekenhuis voor een thorax.

Jurre speelt vanmiddag bij een vriendje, maar Stijn en Roos zijn met mij mee naar de huisarts en moeten dus ook mee naar het ziekenhuis. De röntgenfoto's bevestigen de diagnose van de huisarts (links basaal). Dinsdag 3 maart moet ik weer terugkomen en tot die tijd: RUST.

Thuis maakt Stijn een tekening over 'het ziekenhuis'.

 

Hiernaast: tekening 'ziekenhuis' van Stijn (4 jaar 1mnd).