'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   februari 2008 

 

9 februari, zaterdag

KRIEBELBEESTJES

Wauw wat een weer! Jurre, Roos en Stijn genieten van de zon. Samen met opa Harry gaan ze op jacht naar kriebelbeestjes die vervolgens tijdelijk gevangen worden gezet. Met behulp van een loep en kijkpotjes wordt er diverse diertjes bestudeerd: slakken, pissebedden, duizendpoten en zelfs een februari-lieveheerbeest!!

Foto hiernaast: Roos bekijkt een regenworm onder de vergrootlens.

 

10 februari, zondag

BLOEMENDAAL

 

Roos springt, glijdt, rolt van de duinen en ontdekt dat koppeltjesduikelend naar beneden wel erg hard gaat!!!

STUNTVROUW

 

 

 

17 februari, zondag

AMSTELVEEN

 

 

 

In een recreatiegebied aan de rand van Amstelveen staat speelboerderij Elsenhove. Koeien, kippen, geiten, schapen, ezels en kleine huisdieren kun je er zien, voelen, horen (... en ruiken ;-))

Ook is er een zintuigenpad. Het pad is speciaal ontwikkeld voor blinden en slechtzienden zodat kinderen met een visuele beperking op een speelse en leerzame manier de kenmerken van de dieren van de speelboerderij ontdekken.

De bijbehorende speeltuin -en het theehuis voor de papa's en mama's- is erg leuk, maar zélf in een boom klimmen is natuurlijk nog veel spannender.


 

 

 

24 februari, zondag

FIETSEN EN FLUITEN

Vandaag gaan we met z'n vijfjes naar de theatervoorstelling 'Fietsen en fluiten'. 

Met vallen en opstaan en vooral met hulp van Kees, komt iedereen erachter hoe Nederland in elkaar zit!

'Fietsen en fluiten' is het vijfde en nieuwste programma van Tjalling en Kees, een muzikale rondreis door Nederland vol met leuke liedjes. 

Tjalling en Kees presenteren de bekende Nederlandse symbolen als klompen, molens, fietsen, wind en water. 

Op speelse wijze laten ze kinderen meedenken over thema's als wat is goed en wat is fout, hoe ga je daarmee om, tot hoever kun je gaan en waar is de grens bereikt?

Ze laten zien dat er voor veel problemen een oplossing is (de fiets die kapot is, kan worden gemaakt), maar dat je soms ook moet accepteren dat iets is zoals het is (je kunt niet vechten tegen de vallende blaadjes). Met de gebruikelijke dosis humor en overduidelijk enthousiasme en plezier.

 

25 februari, maandag

KUNSTWERKJES

Jurre en Roos tekenen wat af met hun stiften. Vandaag op lichtroze papier want de witte variant is, door hun hoge productie, tijdelijk op  ;-)  Maar dat mag de pret niet drukken. Elk velletje wordt omgetoverd tot een fraai kunstwerk. Jur tekent een leeuw: vier poten, een staart én mooie gekleurde manen! Roos tekent een poppetje en een kasteel. Aan de bovenkant van het kasteel zitten kantelen. Prachtig he?

 'Leeuw' getekend door Jurre (5 jaar, 2 mnd).

'Poppetje bij het kasteel' getekend door Roos (5 jaar, 2 mnd).