'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos        februari 2004
1 februari, zondag

Vandaag is oma jarig, 58 jaar. Tijd voor een feestje en dus naar Hilversum. Opa viert zijn verjaardag ook maar meteen, want hij is drie weken geleden 61 jaar geworden.

Hieperdepiep hoeraaaaaaaa!!!

Roos heeft een feestelijke glitter t-shirt aan. Jurre z'n wangen staan op springen: bol & rood. Nieuwe tanden?

'Verhip...' zegt Roos. 'Deze man lijkt als twee druppels water op opa. Opa-Harry-met-snor! En hij heet Matty.' 'Fijne man', denkt Roos. 'Dankzij hem eet ik voor het eerst van mijn leven een lekker taartje. Mmmm dat is genieten!'
'Laat mij maar met rust', denkt Jurre vandaag. Hij is wat uit zijn hum en van hem hoeft al die drukte niet zo. Gelukkig staat er bij opa en oma een leuke mand vol speelgoed. Daar vermaakt hij zich mee, terwijl hij van een afstandje alle drukte in zich opneemt.

Bij Roos zijn de waterpokken bijna weg. Alleen nog wat korstjes. Tot nu toe is er bij Jurre nog niets te zien. Nog 1 week dan is pas met zekerheid te zeggen dat hij niet besmet is (via Roos). Ik zou er wel van op kijken. Ze zitten zoveel aan en bij elkaar. Het lijkt me nogal onwaarschijnlijk.

 

 

Vrijdag de 13e staat er weer een inenting. op het programma.  Ook worden we gemeten en gewogen. Mamma schat Jurre ca. 11 kilo & Roos ca. 9. 

Jurre is namelijk dol op eten. Tussen de middag eet hij met gemak 3 bruine boterhammen met beleg!! 'Eten = genieten', lijkt zijn levensmotto.

 

Al deze kartonnen bordjes heeft mama aangeschaft voor de kleuters. Deze gaan ze schilderen. Het wordt een clowntjeshoofd met een ballon als neus (zie foto hiernaast).

 Eigenlijk zaten het verpakt in plastic, maar Jurre had net zo lang gepeuterd tot ze alle 15 los waren.

 

3 februari, dinsdag

Het is 21:00 uur en na onze laatste fles worden wij altijd wat melig. In pyjama spelen we nog even op het kleed. Favoriete spelletjes zijn: op, over en tegen elkaar aan gaan zitten en liggen.

Wat een lol!!!

 

4 februari, woensdag

In december had Roos een tijdje de bijnaam 'paaldanseres' omdat ze steeds (op haar buik) achteruit tijgerde. Daarbij stuitte ze telkens op stoel- en tafelpoten en andere obstakels die dan tussen haar benen bleven steken.

Zie hier: vandaag heeft Jurre dezelfde truc ontdekt! Daarbij zwaait hij 'dag daaaag'.

 

5 februari, donderdag Ojee... nog drie dagen en dan zou het gedaan zijn met de incubatietijd van de waterpokken. En wat zien wij nu net vanmorgen! Juist, pokjes op zijn hoofd. Het lijkt erop dat Jurre ook de klos is.

Ook is hij wat hangerig en warm. Even tempen voor de zekerheid. Hij heeft de keuze uit drie thermometers: een voor de billen, een voor in het oor en n in de vorm van een speen. De eerste twee zijn niet zo favoriet bij hem. Dus kiezen we de speenthermometer (zie foto). Hij piept als hij klaar is met meten & dan lees je op het venstertje de temperatuur af. En Jurre... die heeft niet eens door dat ik z'n temp. opneem.

 

7 februari, zaterdag

Precies vandaag zou de incubatietijd van de waterpokken voorbij zijn en zie hier de huidige stand van zaken op pokjesgebied! Hoewel... per uur zie je ze opkomen en dat is toch wel reuze zielig hoor. Vraag me af hoe lang het zal duren tot er geen nieuwe meer bij komen? De tijd zal het leren...

Toch zijn we vandaag met oma in Hilversum op stap geweest. Lekker gewinkeld en natuurlijk bij La Place genoten van wat lekkers.

Ruim vijf uur later (ja, ja... laat oma & mamma los bij leuke winkels en de tijd vliegt voorbij) komt er geen zinnig woord meer uit Jurre. Normaal babbelt hij volop (bappa, mappa, pappa, babba, mamma, jaja, nee, oe en ie), maar nu hangt hij ziekjes & zielig in zijn wandelwagen.

Warm eten wil hij niet; waarschijnlijk doordat de blaasjes ook zijn mond zitten. Koude yoghurt vindt hij wel lekker!

 

9 februari, maandag

Vandaag op het kinderdagverblijf hebben Jurre & Roos voor het eerst ervaren wat vingerverf is. Op een groot rood hartjesvel mochten ze met de verf kliederen. Ze vonden het leuk. Na afloop moesten ze onder de douche, dus dan weet je wel hoe ze er ongeveer uitgezien moeten hebben...

10 februari, dinsdag

Mamma herkende Roos (alias Pipi) bijna niet meer. Op het kinderdagverblijf hebben ze vandaag een hoofd-vol-staartjes gemaakt. Jurre boft maar. Nu heeft hij altijd houvast als hij graait naar Roos d'r haar ;-)

 

15 februari, zondag

Vrijdagochtend hadden we de jassen al aan en stonden we op het punt om naar de OKZ te gaan (meten, wegen en inenten) toen de telefoon ging... De arts was ziek en dus is de afspraak verzet naar 26 maart.

Roos lijkt op mama, een 'dorstig' type. Ze slurpt het ene flesje na 't andere helemaal zelf leeg. Knap he?

 

 

18 februari, woensdag

HOERA!! Mama is vandaag 34 jaar geworden. Roos & Jurre hebben gisteren op het kinderdagverblijf deze kunstwerkjes voor me gemaakt (de lijfjes zijn ook op ware grootte).

 

19 februari, donderdag

Gezellig samen op de bank. Mama heeft precies 1 seconde om een foto te nemen, want Roos is gevaarlijk op de bank...

Zij gooit zich meteen voorover en neemt een sprint om weg te racen. Jurre lacht zich vervolgens een breuk omdat de bank heen een weer schudt door Roos haar gekruip en geklauter.

 
Jurre vindt het niet zo interessant om zelf uit een flesje te drinken (zoals Roos hier ergens boven op een foto doet). Zelf yoghurt drinken uit een bekertje vindt hij wel je-van-het. Nu moet hij nog *netjes* leren drinken...

 

21 februari, zaterdag

16 & 18 december waren er drie jarig hoera. Dat kun je wel zien dat zijn wij: Rogier, Jurre & Roos   Inmiddels zijn we 14 maanden 'oud' maar door oog- en longontsteking (x2), waterpokken (x2) etc, konden we het niet eerder samen vieren!!

Poes Beertje kijkt hoe Roos & Rogier samen spelen. Jurre vindt Beertje maar eng. Misschien ook omdat hij nog niet zo snel kan wegkruipen.
Na zo'n drukke dag dollen we om 20:30 uur nog wat na tijdens het tandenpoetsen!

Tja... als Jurre en Roos zo melig zijn dan schiet het met 't poetsen niet zo erg op.

 

 

27 februari, vrijdag Met zijn tweetjes in bad is altijd feest. Zeker als de eendjes er ook bij komen.

Aan elkaar laten zien hoe goed je 'golven kunt maken' is een van de favoriete spelletjes. Gelukkig is geen van tween bang voor waterspetters. Roos doet het op de foto hieronder even voor. Zo moet dat dus!

 

29 februari, zaterdag

Ik ben al een paar dagen druk bezig met het opruimen en herindelen van de zolder. Tijdens de verhuizing (anderhalf jaar geleden) hebben we alles maar ergens neergezet. Met mijn zwanger-van-een-tweeling-lijf had ik vervolgens geen zin om de boel op te ruimen.

Maar nu (ik heb een weekje voorjaarsvakantie) heb ik grootse plannen. Langs n kant van de muur staat nu een bureau van 4 meter (!) met computers en dergelijke. Daar kan dus lekker gewerkt worden.

(foto links: Roos slaapt lekker in de wandelwagen in de voortuin, terwijl oma veegt)

Verder krijgt 't nu iets weg van een tweede huiskamer: er staat een extra televisie, video etc en natuurlijk een bed. En op het dakterras kunnen we binnenkort heerlijk van het voorjaarszonnetje genieten.

Opruimen met Roos & Jurre erbij schiet niet echt op. Fijn dus 'oma Wilma' met hun op stap gaat. Als ze terugkomen blijkt Roos in slaap te zijn gevallen. Oma zet Roos in de voortuin in het zonnetje, terwijl ze mijn troep (die is blijven liggen na het ophalen van de grofvuil) buiten opruimt.

Jurre zit op zijn fiets en kijkt toe hoe oma alles opveegt. (foto rechts)