'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn  december 2008

6 december

DAG SINTERKLAASJE...

De bel gaat (geholpen door Opa Harry ;-)) waarop drie kinderen in hysterisch gegil uitbarsten. In de brievenbus steekt een kaart van Sint. Er staat op dat we maar snel naar 't dakterras moeten gaan: daar staan de cadeautjes. Jurre, Roos en Stijn breken al hun records trap lopen. Binnen een nanoseconde zijn ze op zolder!!! 

Op het dakterras staan drie jutezakken. Zodra Jurre, Roos en Stijn de zakken in 't vizier krijgen, zijn ze helemaal niet meer te stuiten.

Dansend, springend en stuiterend gaan ze weer naar beneden.

Het wordt een topmiddag. Aan het eind van de middag kruipen er drie kinderen met stralende blosjes op hun wangen -weliswaar met bleke gezichtjes en wallen tot op hun knieën - over de vloer om te spelen met hun nieuwe speelgoed. Roos is in jubelstemming met haar kappop en haar barbie-mét-paard.

De grote volvo-met-caravan is een schot in de roos voor Stijn, evenals de politiemotor van Playmobil. Na het uitpakken rent hij dolblij een rondje door de kamer om heel hard 'Daaaaaaank U weeeeel Sinterklaasje' te schreeuwen. Dat móet de Sint wel gehoord hebben... en anders buurvrouw Astrid wel ;-)

Jurre is helemaal blij met zijn Playmobil Amfibievoertuig met Deinoncychus en de op afstand bestuurbare auto.

Maar vandaag is aan alle uitpakpret toch een einde gekomen. De goede man is op weg naar huis. Weg met de hyperSintstress. Tijd voor wat rust nu, want de adrenaline zit er bij Jurre, Roos en Stijn inmiddels goed in.

Tot volgend jaar Sint! Het was weer slopend heerlijk!

Heeft iemand trouwens mijn kerstboom ergens gezien (en mijn mobieltje)?

 

10 december, woensdag

JUDO EXAMEN

Opperste concentratie...

En dan helemaal LOS!

 

 

Foto hiernaast: Stijn in actie met op de achtergrond Roos (links) en Jurre (rechts).

 

Tot slot: de uitreiking van de welverdiende nieuwe slipjes!

  

16 december, dinsdag

KERSTDINER OMNIBUS

Om 18:15 uur begint Jurre z'n kerstdiner. Een half uur later begint dat van Roos. Om 20:00 uur respectievelijk 20:30 uur is het afgelopen. Daarna snel slapen want morgen gaan Jurre en Roos gewoon naar school en 's middags vieren we feest...

      

 17 december, woensdag

De uitnodiging voor het feestje van Roos hangt al weken op de koelkast (zie hieronder) en EINDELIJK is het zover...  FEEST

 

  

17 december, woensdag

VERJAARDAGSFEESTJE ROOS

Foto hieronder: Ingmar heeft een schorpioen glittertattoo gekozen en nu is Kaylee aan de beurt.

Tijdens het feestje van roos gaan we gezellig aan de knutsel rondom de grote tafel! Iedereen beschildert een klein aardewerken potje. Nou ja... iedereen??

De vermoeidheid begint al aardig toe te slaan in huize Winters. Stijn kan zelfs geen kwast meer vasthouden, parkeert zijn billen bij oma Wilma op schoot en zet haar vervolgens aan het werk. Oma schildert Stijn z'n potje...

Elk kind knipt 10 rondjes van vliegerpapier. Knap he, want dat is nog best moeilijk hoor!! Het potje wordt gevuld met oase. Met behulp van halve satéprikkers en snoepjes maakt iedereen een lekker én kleurrijk snoepboeket.

En morgen worden Roos en Jurre écht 6 jaar!

Dan mogen ze elk in hun eigen klas trakteren

 

6

 

 

   6

 

 

 6

 

 

   6

18 december, donderdag

TRAKTEREN IN DE KLAS

  

18 december, donderdag

's Avonds gaan Jurre, Roos en Stijn mee naar 'mijn school', want de Zeepaardjes hebben ook een kerstdiner.

       

19 december, vrijdag

OP INSTORTEN...

Aan het eind van de ochtend, breng ik Stijn naar Hilversum. Hij gaat een nachtje logeren bij opa en oma, want hij staat op instorten...

En dat gaat niet, want we zijn nog niet klaar met alle feestjes! Morgen is Jurre aan de beurt met zijn ridderfeest.

Bij opa en oma heeft Stijn een tijdelijke opleving en doet hij een vreugdedansje rond de kerstboom.

 

 

WAUW, KIJK MIJ EENS...  (in één keer alle kaarsjes uitblazen!!!)

 

Jurre z'n uitnodiging:

 

20 december, zaterdag

RIDDERFEEST

We drinken ridderwijn (wit of rood): daar worden we heel knap én dapper van. En bespreken hoe het er lang geleden, in de Middeleeuwen, aan toe ging. Dat Floris V vijf kastelen had, waaronder dit prachtige kasteel: het Muiderslot.

Hoe ziet een ridder eruit en hoe gedraagt een ridder zich?

Vanmiddag worden wij een échte ridder. We trekken de juiste kleding aan en gaan op pad...

 

Roos mag vandaag als jonkvrouw door het leven gaan, in een mooie roze jurk. Maar dat wil Roos niet. Ze wil graag met de jongens meedoen en wil ook een stoere ridder zijn! En dus gaan zes ridders, zonder jonkvrouw, op onderzoek uit. 
We mogen in allerlei kamertjes en spannende hoeken kijken. Met het goed uitvoeren van opdrachten, verdienen de ridders munten en kunnen ze misschien wel de schat vinden!

Wij leren dat sommige soldaten in de Middeleeuwen een maliënkolder dragen: een soort vest van ijzer. Met zijn tweeën proberen we het vest te dragen, want het weegt meer dan 20 kilo!!! 'Helemaal niet zwaar hoor', roepen de ridders stoer.

Een ridder-met-harnas werd vroeger op zijn paard getakeld omdat hij met een harnas aan niet meer in staat was om zelf op een paard te klimmen. We proberen een harnas omhoog te duwen. Dat valt niet mee, maar Menno kan het!

Ja, de ridderwijn doet zijn werk: alle ridders worden langzaamaan erg dapper, slim en sterk.

Ook weten we nu hoe een nar eruit ziet en hoe hij zich gedraagt. Wij proberen het ook. Kijk Myron heeft helemaal begrepen hoe het moet!

In het Muiderslot loopt een ridder met zijn zwaard te zwaaien. Hij roept: 'Ik maak alle boeven dood'. Dan loopt hij mij zowat omver en vraagt: 'Mamma van Jurre, bent u een boef?'.

Ha, ha, dat is nog eens een beleefde ridder! Denkt hij nou echt dat ik zijn vraag met 'ja' zal beantwoorden...

Alle ridders in spé denken even dat hun laatste uurtje geslagen heeft...

Wanneer de luid snurkende draak uiteindelijk een nep-draak blijkt te zijn, is de opluchting énorm! De spanning valt van alle gezichtjes af en er wordt weer gelachen. (foto hieronder)

 

In het hoogste torentje vinden we de schat! Jurre wordt tot koning gekroond en mag vervolgens Jay, Myron, Bram, Menno en Roos tot ridder slaan.

Als iedereen door koning Jurre tot ridder is geslagen, gaat Jurre langs met het gevonden schatkistje. Alle ridders mogen een edelsteen uit kiezen om mee naar huis te nemen. Dan worden de oorkondes uitgedeeld.

Tot slot drinken we nog een beetje van de ridderwijn en brengen Jan en ik iedereen geridderd naar huis.

   

 

 

 

 

26 december, vrijdag

TWEEDE KERSTDAG

... eten we taart en doen we veel spelletjes. Pascal neemt mooie kralen mee. Jurre, Roos en Stijn maken een armband.

Aan het eind van de middag rijden we naar Loosdrecht om de vorderingen van de boerderij van Maarten en Pascal te bewonderen. Het rieten dak ligt er nieuw op en 't wordt prachtig!

Daarna eten we gezellig met z'n negenen in Hilversum.

 

28 december, zaterdag

OP DE VALREEP..

van 2008 verrast Jurre iedereen door opeens te fietsen. Als in 'zonder zijwielen'... waar hij eerst dus niets van wilde weten.