'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos          december 2004
Ojee het is december. Over twee weken (18 december) worden Roos & Jurre al weer TWEE jaar!

2 december, donderdag

Vandaag gaat Roos voor het eerst naar een logopediste die gespecialiseerd is in hele jonge kinderen en  ook kijkt naar de mondmotoriek. Roos heeft al eerder logopedie gehad, maar is dus in verband met de specialisatie doorverwezen naar een andere praktijk. Ons vermoeden is inderdaad juist. Roos haar mondmotoriek is niet helemaal in orde. Ze mocht allemaal leuke dingen doen: uit een rietjesbeker drinken, een soepstengel eten, veertjes wegblazen, kaarsjes uitblazen en tot slot met bellenblaas spelen. 

Met veel tegenspartelen kreeg ik Roos de behandelkamer uit! Volgende week moeten we weer terug komen, maar dat lijkt me (voor Roos althans) geen probleem.

Jurre is sinds vorige week de trotse bezitter van een paar echte Elefantenschoenen (maat 22). Loslopen lukt nog niet, maar zoals je hiernaast ziet, wandelt hij stralend aan de hand van oma over de straat (van de auto naar de voordeur). Trots, trots op zijn eigen kunsten.

 

Het voordeel van zwangerschapsverlof & mijn beperkte bewegingsvrijheid is dat ik nu eindelijk aan dingen toekom die normaal blijven liggen. Bijna een jaar hebben deze 3 doeken (50x50cm) onbeschilderd op zolder gestaan. En nu zijn ze eindelijk af en hangen ze aan de muur bij het voeteneind van ons bed. Jurre & Roos mogen elke avond een halfuurtje knuffelen en stoeien op het grote bed met Jan en mij. Daarna gaan ze slapen. Sinds de schilderijen er hangen, worden de poesjes, het schaap en de giraffe 'gedag' gezegd en uitgezwaaid.

 

Sint op boot
3 december, vrijdag 

Feest op het kinderdagverblijf! Sint en piet komen namelijk langs. Roos en Jurre mogen om 10:00 uur komen. Al vroeg in de ochtend zijn ze er klaar voor. Op de bank thuis wachten ze tot het tijd is om te gaan. Ik heb een cd'tje opgezet, zodat ze al wat in de stemming komen en dat werkt. Zeer geconcentreerd bedenken Jurre & Roos er bewegingen bij, waarbij ze vervolgens de grootste lol om zichzelf hebben.

Wanneer oma Wilma en ik Roos & Jurre ophalen, zien we twee vrolijke maar vermoeide gezichten (rode wangen vol met restanten pepernoot, taaitaai en chocomelk).

Ook hebben ze elk een leuk cadeautje gekregen. Jurre een Bob-de-bouwer speelset. En Roos een kleipakket met vormpjes en dergelijke en een handpop.

 

Jurre vond sint en piet een beetje eng en heeft op schoot gezeten. Roos daarentegen zag Sinterklaas en klauterde/liep vervolgens dwars over de andere kinderen heen naar voren om Sinterklaas een handje te geven! Ja, ja onze dame kent (bijna) geen angsten en blijkbaar al helemaal niet voor oude bebaarde mannetjes.

Jurre z'n pietenhoed en Roos haar mijtertje. Ze hebben deze hoedjes gemaakt op het kinderdagverblijf. 

 

5 december, zondag 

Eigenlijk zijn Jurre en Roos pas over twee weken jarig. Maar dan zijn opa Harry, oma Wilma, Agnes & Ton (en Frans) een weekend naar Limburg. Dus vieren we het vandaag een heel klein beetje: een soort Sinterklaas-Jurre-Roos-feestje op 5 december!

Hieperdepiep HOERA !!! De slingers en ballonnen vallen in de smaak. Jurre en Roos helpen 's ochtends met versieren en opblazen van de ballonnen. 

Twee jaar én dus allebei twee kaarsjes. 

Roos is met stomheid geslagen (moet je haar gezicht eens zien!), zoiets vreemds heeft ze nog nooit gezien. 

Jurre vindt de dansende vlammetjes zo interessant dat opa goed moet opletten dat Jurre z'n vingers er niet in steekt.

Als de kaarsjes uitgeblazen zijn, kan er gesmikkeld worden van het gebak. 

Mmmm lekker zo'n bananensoes. 

'Wauw, dit is spannend', denken Roos en Jurre. 'Een kadootje.' 

Heel voorzichtig beginnen ze met uitpakken.

Agnes legt Roos uit wat je allemaal met het boek kunt doen: waar je aan moet draaien en trekken en wat je kunt voelen!

 

10 december, vrijdag 

Vanmorgen met papa en mama voor de 2-jaar controle naar de OKZ. Gelukkig dit keer geen inentingen; alleen meten & wegen en een controle door de arts. Roos weegt nu 10,5 kilo en is 81,5 cm. Jurre weegt 11,5 kilo en is 83,5 cm. De afgelopen 6 maanden zijn ze dus praktisch niet gegroeid in de lengte en de OKZ maakt zich zorgen. Nu moeten we tussentijds terugkomen voor een extra controle.

Tja, ik vraag me af wat ik eraan kan doen om Jurre en Roos in de lengte te laten groeien? Ik kan toch moeilijk aan ze gaan trekken...

11 december, zaterdag  

Vandaag moet Jan de hele dag werken en ik ben met Jurre en Roos in Hilversum. 's Middags gaan we even langs bij Maarten & Pascal. Maarten wordt morgen 29 jaar! Roos vindt het helemaal geweldig: een grote zwarte kater om achterna te zitten en te aaien, een echte voetbal om tegen aan te schoppen en... een motor om op te zitten!!

Jurre vindt katten & motors helemaal het einde maar... wel van een afstandje! Op de motor durft hij niet te zitten en de kat houdt hij angstvallig in de gaten. Ziet hij het zwarte gevaarte te dichtbij komen, dan vlucht hij angstig naar mij of naar oma Wilma.

 

Weer terug bij opa, die nog steeds druk aan het schilderen is, laat Roos haar ik-klim-zelf-op- een-trap-truc zien. Om 20:30 uur liggen ze, veel te laat & doodmoe, eindelijk in bed.

 

13 december, maandag

Hoera! Ik, Roos, heb vandaag voor het eerst van mijn leven op de wc geplast!! Op het kinderdagverblijf hebben ze zulke mooie lage wc-tjes en de grote kinderen gaan daar ook steeds naar de wc. 'Ik ben bijna 2 jaar, dus dat kan ik ook', dacht Roos en zie hier een 'plas-diploma'.

 

14 december, dinsdag Jurre spookt al twee nachten. Om het uur wordt hij huilend (en hoestend) wakker.  Wanneer hij overdag op is, heeft hij ogenschijnlijk weinig last. Maar als hij in z'n bedje ligt, moet hij vaak hoesten en lijkt het het benauwd te hebben. Ter voorkoming van een zoveelste antibioticakuur (longontsteking of bronchitis) geven we hem pufjes Ventolin & Flixotide. Hopelijk is hij snel weer beter.  Zowel Jan als ik zijn wel toe aan wat nachtrust...
Natuurlijk gaan Jurre en Roos ook uitdelen op het kinderdagverblijf. Varkentjes met een ballon op hun hoedje, een Danoontje als neus én een doosje rozijnen.

Hieperdepiep hoera!!!

Zingen, op tafel mogen zitten, felicitaties en kusjes krijgen, kadootjes uitpakken en traktatie uitdelen: wat een feest!!!

Aan het eind van de middag gaat het al niet lekker met Jurre. Hij piept bij het ademhalen. Avondeten wil hij niet en hij heeft koorts.

Terwijl Roos lekker onder de douche gaat, wil Jurre maar één ding: (in bed) liggen.

 

Als hij morgen nog zo is dan breng ik Roos naar het kinderdagverblijf en ga ik met Jurre even langs de dokter. Ik ben bang dat 't weer foute boel is wat betreft zijn longen. En dat op zo'n leuke dag...

 

16 december, donderdag  Gisteren heb ik Roos naar het kinderdagverblijf gebracht. Vervolgens ben ik met Jurre naar de huisarts gegaan. De dokter meldt dat Jurre een longontsteking heeft en schrijft een antibioticakuur uit. Ook mag hij 8x per 24 uur Ventolin puffen. Als het vanmiddag om 14:30 uur niet beter gaat, moet ik met hem naar het ziekenhuis (om te vernevelen). Om 14:30 uur heeft hij 40,5 graden koorts en dus rij ik met hem naar het ziekenhuis. Twee artsen kijken naar hem, nemen zijn temperatuur op, controleren zijn hartslag, onderzoeken zijn longen. Jurre ondergaat alles nogal gelaten. Versuft en met rode koontjes ligt hij op een bed. Voor de zekerheid maken ze een foto van zijn longen... en die zijn schoon!! Hoera, geen longontsteking dus. De kinderarts denkt dat het een virale infectie (RS-virus) is. Als de koorts morgen nog zo hoog is, dan moeten we terug komen voor verder onderzoek. Na een nacht van koortsdromen, zweten en nog steeds een temperatuur van 40,5 is Jurre vanmorgen vroeg opeens een stuk vitaler. Hij heeft weer praatjes, roept weer 'nee' en kan weer lachen. Maar Roos heeft nu opeens dezelfde klachten waar Jurre dinsdag mee kwam...

 

18 december, zaterdag

Jurre & Roos zijn nog steeds niet de oude. De koorts is bij allebei gelukkig weg, maar ze hoesten nog steeds en zijn wat hangerig en pieperig. Gelukkig hebben ze vandaag wat afleiding want Oma Maartje komt. Roos krijgt een baby met buggy en gaat meteen aan de wandel, terwijl Jurre fanatiek met zijn nieuwe auto's door de kamer rijdt.

 

23 december, donderdag  

Vanmorgen zijn we (Roos, Jurre, oma Wilma en ik) weer op pad gegaan voor Roos haar logopedie. De komende weken gaan we oefenen met blazen: bellen wegblazen, kaarsjes uitblazen, op fluitjes en toeters blazen. Met praten gaat het steeds beter. De losse klanken maken langzaam plaats voor woordjes als: mama, papa, op(en), ja, nee, bal, zitte(n), ia (= de naam Isa), pupu (= aangeleerd woord voor speen). 

Na logopedie zijn we nog even langs de Prenatal gegaan en daar hebben we twee potjes aangeschaft! Jurre roept soms 'poep' en geeft daarmee dan aan dat hij daadwerkelijk een drolletje gedraaid heeft (of alleen een windje heeft gelaten). Met de echte potjestraining wacht ik nog wel even. Als ik nu, met dit hoogzwangere logge lijf van een zeekoe, adequaat en snel in actie moet komen bij het woord 'poep' dan weet ik voor 200% zeker dat ik toch te langzaam en dus te laat ben...

 

Fijne kerstdagen & een goed

2005

Op 2e kerstdag komen opa & oma naar Jurre en Roos toe. Jan en ik gaan er even tussenuit om autootjes te bekijken. Mijn koekblikje kan voorlopig nog prima dienst doen (twee maxi-cosi priori's op de achterbank en een maxi-cosi citi naast me). Wanneer we over een tijdje echter met z'n vijfjes op pad willen, hebben we een probleem. In Jan zijn auto (die toch niet klein is) passen géén drie autostoeltjes op de achterbank en dus zoeken we een geschikte GROTE auto. We hebben nog niet besloten, maar waarschijnlijk wordt 't zoiets. Moet passen, toch?

 

Jurre heeft toch écht iets opgestoken van 5 december! (al is het nog niet helemaal correct). Op de televisie komt tijdens het journaal een kardinaal in beeld. Enthousiast wijzend roept hij: 'piet, piet'. Een paar dagen later wijst hij weer naar de televisie terwijl hij 'piet piet' schreeuwt. Dit keer is de kerstman in beeld...
Het verschil tussen zwarte piet, sinterklaas, kardinaal en kerstman is dus nog moeilijk ;-)