'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos          december 2003

 

Klaar voor een feestelijke maand...

Het oefenen (op de buik) van Jurre gaat erg goed. Van de fysiotherapeute moest hij toewerken naar steeds 5 min., maar dat haalt hij op dit moment met gemak. 
 

 

Mama die knutselt wat af met haar digitale camera & de computer. Het zou wel koud (zonder jas) en nat (op je billen in de sneeuw) zijn als we echt zo in de sneeuw gaan zitten!

Maar het is een prima tijdverdrijf om alvast in de kerststemming te komen ;-)

 

 

Even met papa naar de winkel om brokjes voor Matsie te kopen. Heerlijk samen in de kar zitten en rondkijken. Op deze manier is winkelen best leuk! (ookal trekt papa rare gezichten omdat hij op de foto moet). 

Onderweg kwamen we ook nog twee pieten tegen. Maar ja, dat maakte geen enkele indruk. Wij weten nog niet wat een piet is. Misschien volgend jaar??

Jurre heeft vorige week eindelijk ook zijn 4e inenting gehad. Net als Roos heeft hij er, behalve een pijnlijk en stijf been, weinig last van gehad.

 

 

Voordat er hier *kerst* gevierd wordt, moeten we eerst nog feesten.

18 december zijn wij namelijk een jaar!!!

FEEST dus.

 

 

Roos & Jurre zijn helemaal in hun nopjes met hun nieuwe driewielers (ja, we hebben er twee!). Oké hun benen zijn nog iets te kort. Ze komen nog net niet bij de trappers, maar daar heeft deze fiets iets op gevonden. Hij beschikt namelijk over een duwstang. Als papa met Mats gaat wandelen, kunnen wij gezellig mee. En als wij oud genoeg zijn om zelf te trappen dan halen papa & mama de duwstang eraf. Super he!

Binnen worden de driewielers (met kiepbak & handrem!) uitgebreid getest.

Ik ben helemaal duizelig geworden van het wandelen. Om de beurt mogen Roos & Jurre rondjes rijden door de woonkamer en de keuken. Er is één probleem: zij krijgen er geen genoeg van.

 

 

Jippie!!! Jurre zijn 1e tand is door. Precies zoals mama heeft voorspeld: net voordat hij 1 jaar wordt!!

 

'Jeetje....', merkt Roos op. 'We lijken wel een stel boeven zo met die streepjes op onze trui.'

'Maar wij zijn toch ook boefjes', antwoordt Jurre.

'Ja, dat is waar', zegt Roos. 'Laten we doen alsof we ontsnapt zijn uit de gevangenis'.

'Hihi', grinnikt Jurre 'dat is een leuk plan. Wat zijn wij toch een lolbroeken.'

'Ha ha', schatert Roos. 'Wij hebben wel gevoel voor humor.'

 

10 december, woensdag Meneer de directeur (zo wordt Jurre door de fysiotherapeute genoemd) zit op het speelgoedkleed en gooit één voor één met een grote zwaai al het speelgoed ver buiten zijn bereik. Aangezien Jur nog niet kruipt heeft hij een uitdaging. Waarmee moet hij nu spelen? Voor Jurre geen probleem. Kijk maar! (wat een gelukje dat zijn voeten vast zitten...)

 

Roos tijgert inmiddels de hele kamer door in haar achteruit. Onderweg komt ze van alles tegen dat tussen haar benen komt te zitten. Ze snapt er niets van en begrijpt al helemaal niet waarom ze vervolgens niet nog verder achteruit kan.

Ik leg Roos neer op het blauwe kleed en binnen 3 min. is ze gestrand. Een van de boxjes van de Sony Home Cinema Set zit tussen haar benen.

Ik schuif haar opzij, waarna Roos haar weg vervolgt. Helaas duurt het niet lang. Binnen 1 minuut zit de tafelpoot alweer tegen haar billen. Zou ze later soms gaan paaldansen? ;-)

 

We zitten hier weer eens in ons favoriete 'restaurant'. Even uitrusten van het winkelen en tijd voor de fles. Terwijl mama gebruik maakt van de in La Place aanwezige magnetron, lezen Jurre & Roos even een boekje aan de tijdschriftentafel.
'Wauw... wat een spierballen,' denkt Jur als hij de voorkant van Men's Health bekijkt. Roos vindt de Elle Girl (letterlijk) veel lekkerder dan zo'n blote kerel.

 

17 december, woensdag

Het is 1 dag voordat wij 1 jaar worden, maar we zijn allesbehalve in een jubelstemming. Sinds afgelopen zondag is Roos ziek en sinds gisteren is ook Jurre ziek. De laatste paar nachten hebben ze heel wat gespookt...

Het kinderdagverblijf belde gisteren op met de vraag of we Roos & Jurre eerder op konden halen want ze hadden koorts. Roos 39,0 en Jurre 39,3. Fruit, brood en eten willen ze niet en het drinken gaat zeer moeizaam. Met moeite krijgen ze 400 ml vocht binnen (terwijl de norm ligt tussen de 500ml en 1000 ml).

De dokter constateert zowel bij Roos als bij Jurre een longontsteking. Die van Roos is iets minder diep (en heftig) als die van Jur, maar ze hebben allebei een antibioticakuur. En bovenop de Flixotide die ze dagelijks puffen, krijgen ze nu ook weer 3x daags Ventolin.
Overmorgen (vrijdag) moeten we terug naar de dokter om te kijken of de antibiotica aangeslagen is. En waarschijnlijk moeten we dan ook naar het ziekenhuis om een foto te maken van Jurre zijn longen.

Mama voelt zich zelf ook allesbehalve lekker: koorts, vlagen van misselijkheid etc. Morgen ga ik zelf nog even alleen langs de dokter. Vandaag heb ik haar al gesproken, maar een uitgebreid lichamelijk onderzoek is nogal lastig als Roos en Jurre er ook bij zijn.

Foto hierboven = Roos haar favoriete slaaphouding tijdens een dutje. Het is haar bovendien gelukt om één arm uit haar mouw te halen en om een sok en slof uit te trekken. Charmant he? Met haar pootjes door de spijltjes & haar billetjes in de lucht.

 

23 december, dinsdag  Vandaag moesten we weer langs de huisarts (terugkomafspraak). Gelukkig bevestigde hij wat mama al dacht: het gaat een heel stuk beter met Jurre. Hiernaast zit hij in z'n auto te bellen met papa. Stoer he? (moet je wel even door zijn roze badjas heenkijken hi hi, die had hij even van Roos geleend). Op dit moment staat de auto op een ondergrond waardoor hij kan schommelen. Later kan de ondergrond eraf en het zitje ook en dan is het zo'n loopauto.

Mama zelf voelt zich nog helemaal niet beter. Maar ja, we gaan gewoon een paar rustige kerstdagen tegemoet en dan komt het vast wel weer goed.

 

Overgrootoma Agaath staat er weer prachtig op! Roos in de ban van de stoffen kerstbal...

 

25 december, donderdag

Papa en mama zijn deze kerst een beetje lui. Op zolder liggen fleurige kerstballen genoeg... maar ze hebben geen zin om een boom op te tuigen. 

Nu we vandaag toch in Amsterdam zijn, willen Roos en Jurre wel even de kerstboom van Floor bekijken. Dus op naar de roze kamer!

'Oh', zegt Jur. Dus dit is een kerstbal. Het lijkt wel op mijn speelbal... Kijken doe je met je handen toch? Even kijken of ik er net zo goed mee kan gooien als met mijn bal thuis...

 

 

 

 

27 december, zaterdag

En ja hoor, hier zitten we weer. Aan tafel in La Place foldertjes te bekijken.

Op het menu staan: 1 lekker cream crackertje & 1 fles melk. Da's pas genieten he?

 

29 december, maandag Arme papa en mama. Ze hadden zich zo verheugd op een 'rustige' maandag en dinsdag... 

En dus stonden ze al vroeg (maandagochtend) op de stoep bij het kinderdagverblijf. Tijdens de schoolvakanties zijn ze normaal altijd open. Helaas... met uitzondering van de periode kerst t/m nieuwjaar. 

En terug naar huis konden we weer....  

Roos en Jurre wippen al schommelend in hun auto de hele kamer door. Prachtig vinden ze het het. Jurre heeft het meestal ook erg druk met bellen (foto hierboven) vanaf zijn 'autotelefoon'. Op dit moment zitten zijn ogen meer dicht als open. Ze zijn beide ontstoken. Rood en dik en het pus fliebert er aan alle kanten uit. Als we zijn ogen niet regelmatig spoelen met afgekoeld gekookt water dan plakken zijn wimpers zijn oogleden aan elkaar en ziet hij niets meer.

Roos heeft gelukkig geen ontstoken ogen. Op de foto hiernaast concentreert ze zich op de knopjes bij het stuur. Moet je dat vingertje en die mond zien: ze doet het met grote precieze!!

Nog even iets over Roos-de-paaldanseres. Jeeminee wat kan zij vermoeiend zijn. Ze vliegt van de ene kant van de kamer naar de andere, terwijl Jurre niet van zijn plek afkomt. We hebben een grote tweelingbox en soms zet ik ze er beide in. De pret duurt echter maar kort. Roos houdt er nogal van om zich op Jurre te werpen, te rollen of over/op hem te kruipen. Die arme jongen weet dan niet hoe hij het heeft en begint vervolgens luid te mopperen.
Dus dan haal ik ze beide maar weer uit de box. Mooi opgelost zou je denken? Nee, niet dus. Roos kruipt (en het maakt niet uit hoeveel meter ik tussen haar en Jurre zet) gewoon naar Jurre toe en probeert vervolgens alsnog van alles om maar op hem te kunnen zitten. Daarbij is ze zo vasthoudend dat hij al een paar keer is omgevallen...  

Hoe lossen we dit nu weer op?

 

31 december, woensdag

Oma Maartje is gisteravond terug gekomen uit Italië. Daar woont namelijk de broer van papa (ome Kees) met zijn vrouw (tante Laura). Van hen kregen we deze Italiaanse kleren. Dus, showtime!!

Nog een nieuwtje. Jurre dacht vandaag: 'Ik zal op de valreep van 2003 eens laten zien wat ik kan..' en prompt tijgert hij op zijn buik (steunend op zijn armen) in zijn achteruit door de kamer. Hoera!