'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   augustus 2006 

3 augustus, donderdag

Vanmorgen hebben we, samen met mijn moeder, uitgebreid gewinkeld en taartjes gegeten. Op dat laatste verheugt Jurre zich van te voren nog het meest. Gisteravond, bij het naar bed gaan, riep hij al vanuit zijn bed dat hij de volgende ochtend 'een bananengebakje of nee... toch maar chocoladetaart met aardbeien' zou gaan kiezen. 

's Middags hebben Jurre, Roos en Stijn met de klei gespeeld, terwijl de regen hard tegen de ramen tikte. En zo kreeg ik, begin AUGUSTUS, spontaan een herfstgevoel.  

POPPENMOEDERTJE ROOS

Stijn speelt boven. Hij wacht tot er een plekje vrij komt zodat hij bij Jan onder de douche kan kruipen. Jurre en Roos zijn eerst en Stijn moet even op zijn beurt wachten. Tot die tijd vermaakt hij zich met het speelgoed dat boven staat. Al kruipend duwt hij een poppenbedje naar de gang.

 
Enthousiast gilt hij: 'Kijk, kijk!'. Het duurt niet lang of hij ontdekt dat hij zelf in het poppenbedje kan klimmen. Roos, inmiddels afgedroogd en in pyjama, vindt het helemaal geweldig: zo'n grote levende 'baby'. Vol overgave stort ze zich in haar moederrol. Ze rent weg, zoekt een speentje en stopt dat in Stijn zijn mond. Tevreden zit Stijn in het poppenbedje. Dan sprint mama Roos er voor de tweede keer vandoor. Op zoek naar een dekentje om 'haar kind' toe te dekken. Het roze dekentje wordt zorgvuldig uitgeklopt en dan wordt Stijn lekker toegedekt. 

 

4 augustus, vrijdag

ARME PARKETVLOER...

's Ochtends ruim ik de ontbijtboel op. De glaasjes van Jurre en Roos, waar nog wat melk in zit, laat ik op de eettafel staan. 'Misschien', zo denk ik, 'drinken ze de melk zo nog op.'

Al snel kom ik tot de ontdekking dat ik de glaasjes iets te dicht bij de rand van de tafel heb gezet. Niets is veilig voor Stijn die kan staan. Zodra ik de vaatwasser inruim, en dus uit het zicht ben, grijpt hij zijn kans (... en dus een bekertje). 

En als hij nou de intentie zou hebben om een slokje te nemen omdat hij ook toevallig dorst heeft, dan vind ik het nog tot daaraan toe. Maar Meneer Klieder wil gewoon lekker in de melk spetteren, want dat zwembadwater dat kent hij nu wel. 

Ik hoor hoge kreten van plezier, loop naar de woonkamer en zie hoe Stijn op zijn billen rondjes door de melk draait. Daarbij slaat hij met zijn handen in de melk op een manier waarop Pollock jaloers zou zijn! 

Wat een Action painting!

Ooit... stond het parket gezond te glanzen in een mooie laag was. Maar na drie dreumessen is er van de vloer niet veel meer over. Al bijna vier jaar dweil ik het parket, dagelijks, met een Dreft sopje.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het er op dit moment bij ligt als een vale, ietwat trieste, houten vloer. 'Dat kan zo niet langer, er moet wat gebeuren', dacht ik en dus heb ik afgelopen week verschillende offertes aangevraagd om uit te 

zoeken wat het kost om het te laten repareren, schuren en te behandelen. Helaas blijkt dat de vloer niet gelakt kan worden omdat ie in de was heeft gestaan. De enige optie is hardwax olie. 

Ik vrees dat we er inderdaad niet aan ontkomen om een dergelijke reddingsactie voor de vloer in te zetten. Maar of 't op dit moment afdoende is, betwijfel ik. Een vloer in de olie lijkt me nog steeds NIET opgewassen tegen het geklieder dat hier in huis meer regel is dan uitzondering.

Vooral Stijn bakt ze erg bruin als het gaat om gooien met eten. Broodkorsten chocopasta, kommetjes met warm eten, lepels met yoghurt of zelfs net geopende nog volle Danoontjes vliegen hier regelmatig door de kamer.

Sorry parket, maar ik denk dat het verstandig is dat we het geld nog even in onze zak houden. En dat we jou pas laten opknappen wanneer Stijntje Knoeikonijntje ook wat tafelmanieren heeft geleerd. Ik ga gewoon nog anderhalf jaar door met dweilen...

Hmmm... zou anderhalf jaar voldoende tijd zijn om Stijn 'manieren' te leren?

 

 

5 augustus, zaterdag

TIJD OM TE STAAN

'Op je knien springen op een trampoline is lang niet zo leuk als cht springen. De hoogste tijd om zelf los te gaan staan', denkt Stijn vanmorgen tijdens het spelen bij De Herberg in Loosdrecht. 'Eens even goed kijken hoe Roos het doet en dan ga ik ervoor.'

Een, twee, drie...        Kijk, ik kan het!!!

En niet 1 seconde hoor!! Hij kan heel lang staan en probeert ook meteen, op de trampoline, of hij kan springen. Op het springen moet hij nog even oefenen, maar het los staan gaat super.

 

 

Dan even naar Hilversum om bij oma & opa te lunchen. En terwijl Stijn een slaapje doet, zoeken Jurre en Roos verkoeling in een minibadje met koud water in de schaduw van de perenboom.
Vervolgens krijgt Jurre een tennisles van opa. Jur heeft het warm en loopt poedelnaakt rond, maar zijn horloge mag niet af. Gisteravond vond Jurre op zolder twee (20 jaar oude) SWATCH horloges. Onderin een laatje sieraden weggestopt. De batterijen werken niet meer, maar dat maakt zo'n horloge niet minder interessant. Een van de twee horloges moet om en mag niet meer af. Hij voelt zich een hele vent en ik speel het spel mee. Een paar keer per dag vraag ik aan Jurre hoe laat het is. Dan kijkt hij op het horloge en antwoordt zeer serieus: 'Kwart voor het uur'.

 
 

In de zon een lekker broodje eten!

 

13 augustus, zondag

HERTENKAMP

Er wordt vandaag wat afgeaaid bij De Hertenkamp in Hilversum. Bijna alle geiten moeten eraan geloven. Bijna huppelend rent Jurre van geit naar geit. 'Kijk mama wat die doet! Oohhhhhh, hij zit op de glijbaan', roept Jur terwijl hij het zwart met witte dier over haar rug aait.

Op het terrein loopt een kopie van onze Boemel! Jurre en Roos begrijpen er niets van. En ik evenmin.

Roos houdt de dieren al snel voor gezien. Zij wil graag naar het speeltuintje. Jan helpt haar met klimmen op het hoge klimrek en via de glijbaan glijdt Roos zelf weer naar beneden.

 

17 augustus, donderdag

LOL IN LAREN

Sinds gisteren heb ik een nieuwe auto. Jurre, Roos en Stijn kan ik moeilijk dubbel vouwen en in de kofferbak proppen. Dus nee, het is niet het zilverkleurige racemonster op de foto hierboven. Het is de auto er achter; een zwarte Ford Galaxy. Hij slurpt geen dure brandstof maar rijdt op gas. Voor 12 euro gooi ik de tank vol!

Ik voel me de koning(in) te rijk met zoveel ruimte. De auto heeft drie rijen (van twee stoelen) achter elkaar met een breed gangpad ertussen en dat maakt 'm erg praktisch.

Jan reed in een Chryler Voyager. Gisteren heeft hij, met veel pijn en moeite, afscheid genomen van deze dieselvretende lieverd en vanaf nu rijdt hij - bijna dagelijks- in de kleine auto naar het centrum van Amsterdam.

Vandaag gaan we met de nieuwe auto op stap. Allereerst rijden we naar Het Spookbos om de dieren gedag te zeggen. Stijn heeft een onderonsje met Meneer Geit.

Eerst speelt Stijn 'kiekeboe' met de geit. Vervolgens trakteert hij het beest op een voorstelling gekke gezichten. Maar deze geit is heel wat kinderen gewend en laat zich niet snel uit het veld slaan. 'Wat jij kan dat kan ik nog vl beter, let maar eens op kleine dreumes' denkt de geit waarna hij een serie gekke geitenbekken trekt. Stijn ligt helemaal in een deuk om de geitige geinige grappenmakker.

 

Negenhonderd meter bij het Spookbos vandaan, in Laren, ligt 'Ons Genoegen'. Het is lekker rustig in de speeltuin. Jurre, Roos en Stijn gaan helemaal uit hun stekker op de trampolines!! 

 

19 augustus, zaterdag

ELSENHOVE

In Amstelveen bij Speelboerderij Elsenhove genieten wij, samen met de dieren, van het heerlijke zonnetje! Terwijl Jan en ik ons installeren op het terras van Theehuis De Pappot, vermaken Jurre, Roos en Stijn zich in de speeltuin.

 

 
'Poep poep', roept Stijn. En inderdaad... de ezel is net bezig met het draaien van een dikke drol.   'Au' huilt Stijn. Het konijn heeft in mijn vinger gebeten!

 

23 augustus, dinsdag

RIJP VOOR EEN INRICHTING?

Ikea. Juist ja. Ik heb zomervakantie en gebruik deze -althans de twee dagen in de week dat Jurre, Roos en Stijn op het kinderdagverblijf zitten- om ons huis grondig op te ruimen. Niet bepaald overbodig. De afgelopen maand heb ik al vijf afspraken met de grofvuil gemaakt en zijn er meer dan 50 vuilniszakken rotzooi door mij uit huis verwijderd. Hrlijk, want die ruimte kunnen we goed gebruiken. Alle verdiepingen moeten er aan geloven.

Samen met mijn moeder ga ik vanmorgen op pad om wat meubels voor de kinderen te kopen: een bankje, stoeltjes, tafeltjes, kasten en dergelijke. Van te voren had ik druk gespeculeerd: zou het vandaag druk zijn in de blauwe bunker? 'Maar nee', zo redeneerde ik, 'het is zomervakantie en wie gaat er dan op dinsdagochtend naar een woonwarenhuis? Niemand toch?'. 

Om half 11 lijkt het inderdaad mee te vallen; het is nog vrij rustig. Maar ruim twee uur later is het er een drukte van belang. Mijn conclusie van hierboven blijkt dus iets te naef. Gelukkig komt het eind van het kilometerslange wandelpad in zicht: het enorme magazijn doemt voor ons op. 

Ik pak het papiertje waarop ik met potlood heb genoteerd bij welke stellingen en vakken wij moeten zijn. Als eerste laden we de twee grootste artikelen, de kasten, op de kar. Dan lopen we naar de volgende stelling om de rest van de bouwpakketten op te halen. 

'#@$... De tafel en het bankje zijn uitverkocht! Het is ook altijd hetzelfde hier', roep ik naar mijn moeder terwijl ik naar het lege schap in het torenhoge rek van het magazijn staar. 'Wat nu?' 

'Misschien moeten we de drie stoelen dan toch maar vast kopen, oppert mijn moeder voorzichtig. 'Straks hebben ze de tafels weer op voorraad, maar zijn de stoeltjes uitverkocht.'

'Ok', zucht ik sip terwijl ik de drie dozen op de kar leg. 'Nu moeten we hier ng een keer naar toe. Zucht, dat kan ik niet uitstaan.' 

Ik trap er elke keer weer in. Van te voren heb ik zo'n zin om naar Ikea te gaan. Maar als ik er dan ben dan is 't n groot drama. En toch ga ik de volgende keer natuurlijk gewoon weer. Waarschijnlijk zelfs al over een paar weekjes, hi hi.

Tenzij...  Ikea nu eens eindelijk haar producten online gaat verkopen. Dat zou toch heerlijk zijn!

 

26 augustus, zaterdag

HILVERSUM

Stijn plukt de godganse dag grassprietjes. Voor Boemel, zegt hij. Maar Boemel trapt er niet in. Hij is geen GEIT!

's Avonds na het avondeten spelen Jurre, Roos en Stijn in de tuin met Playmobil.

  

27 augustus, zondag       ARCHEOLOGIEDAG

De laatste dag van Jan zijn vakantie. Hij heeft drie weken vrij gehad. Ook ik ga volgende week weer aan de slag op school: lokaal inrichten, vergaderen etc.

Vandaag nog even vakantie. Stadslandgoed De Kemphaan organiseert deze zondag een archeologiedag. Kinderen kunnen archeologie zien, voelen en beleven! Je kunt een speurtocht doen, bikkelen, ganzenborden, knikkeren, verhalen luisteren, potten bakken, vuursteen bewerken. Er zijn workshops als vuur maken met een vuurboog en  prehistorische sieraden maken. Helaas valt er af en toe een buitje regen.

Foto hierboven: Jurre rent zich rot in het doolhof; op zoek naar de ingang van de uitkijktoren.