'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   augustus 2008

1 augustus, vrijdag

ZEVEN JAAR GETROUWD!

Eergisteren was het 30 juli. Een warme dag. Door de hitte van de afgelopen dagen is het in huis ook erg warm.

Rond 19:00 uur komt Jan thuis. Hij heeft zin om na het eten een eind te fietsen. Buitenshuis, zeker hier langs het water, is het op dit moment een stuk aangenamer dan binnen in huis. En dus stapt hij op zijn tweewieler. Ondertussen doe ik een poging om het in huis iets koeler te maken. Ik sluit de kittens op in de bench, zet de achterdeur en de schuifpui aan de voorkant open en laat het flink doortochten.

Na 20 minuutjes vind ik 't welletjes. Sinds het avondeten heb ik een knetterende hoofdpijn en ik wil nog maar één ding: Jurre, Roos en Stijn naar bed brengen én zelf ook gaan liggen. Ik doe de schuifpui dicht en op slot, de achterdeur dicht en op slot, laat de kittens weer vrij en ga naar boven.

Het is pas 20:30 uur als ik in mijn bed lig, maar ik geloof dat ik binnen vijf minuten slaap!

Opeens word ik wakker omdat ik de deuren van de kledingkast hoor. Als ik mijn ogen open doe, zie ik dat het licht in de slaapkamer brandt en de wekker geeft aan dat het 22:45 is. In de slaapkamer staat Jan. Hij is boos! Want toen hij terug kwam van het fietsen, kon hij het huis niet meer in omdat ik alle deuren op slot had gedaan. Hij had geen sleutels meegenomen, wél zijn telefoon. Daar had hij ook heel vaak mee gebeld, en mij geroepen (want het slaapkamerraam stond open) en aangebeld bij de voordeur. Maar ja... ik sliep :-)))) (eindelijk! want door de warme nachten had ik wat slaapgebrek opgelopen). En als ik slaap, hoor ik niets.

Na een kwartier om 't huis heen te hebben gelopen, kreeg Jan een heldere ingeving: de buren hebben onze sleutel! En zo lag Jan toch nog rond middernacht in zijn eigen bedje. Ha, ha ik heb mijn man buiten ons huis gesloten!

Maar het kan nóg erger. Jan en ik zijn namelijk zeven jaar geleden op 30 juli heel stiekem getrouwd. We zijn dus zeven jaar getrouwd!!! Jeetje, leuk. Dus als iemand aan Jan vraagt: 'Wat hebben jullie 's avonds gedaan, heb je 't nog gevierd? ' dan kan hij antwoorden: 'Ehhh gevierd. Ja hoor. Ik stond bezweet-van-het-fietsen bij de buurvrouw op de stoep om te vragen of zij alsjeblieft in het bezit is van onze reservesleutel, omdat mijn vrouw alle deuren voor mij op slot heeft gedaan en mij heeft buitengesloten.'

Die Jan! De avond dat hij 7 jaar getrouwd is, zal hem nog lang heugen!

 

BAARN

De buikschuifbaan is zonder water een leuke 'trampoline' (foto links), maar mét water en groene zeep leuk om overheen te glijden.

  

3 augustus, zondag

BOSJE BLOEMEN

Jurre komt binnen lopen met in zijn vuist een bosje bloemen. 'Kijk mama, deze heb ik voor jou geplukt'.

 Ik zet ze in een glas op de tuintafel. Lief he?

 
 9 augustus, zaterdag

BOEMEL IS ZIEK...

Boemel is ziek. Hij heeft koorts. Samen met Jan en Stijn brengt hij een bezoekje aan de dierenarts.

De arts temperatuurt Boemel en onderzoekt hem. Hij blijkt een keelontsteking te hebben en krijgt een spuit pijnstilling. En daarnaast  een tiendaagse antibioticakuur.

Dit dierenartsbezoek maakt veel indruk op Stijn. Dagenlang speelt hij alles na met zijn 'knuffelbeest Boemel'. De tijger (want dat is het eigenlijk) wordt bij zijn staart gepakt en krijgt van alles in z'n 'poepgat' geduwd om te kijken of hij koorts heeft. Er wordt naar het hart geluisterd en er wordt geïnjecteerd.

 

 

11 augustus, maandag

WEER NAAR SCHOOL..

Ik loop met de stofzuiger langs de kinderknutseltafel - waar Jurre net heeft gespeeld - als mijn oog op een oranje blaadje valt. Daarop staat met stift een aantal tekens. Het lijkt wel geheimschrift (zie hiernaast).

Ik stop met stofzuigen, kijk nog eens goed en lees:

agen

krankenw

ambulance

'Aha,' denk ik. 'Krankenwagen/ambulance. Dat staat er dus. Maar hoe komt hij daar nu bij'.

En dan zie ik ernaast een Siku-autofolder liggen. Jurre is alvast begonnen met het maken van een verlanglijst! (ha ha, dat is pas 18 december, maar hij kan niet wachten tot hij 6 jaar wordt).

En dan te bedenken dat hij 6 weken geleden, toen de zomervakantie nog moest beginnen, totaal geen interesse toonde in het schrijven van letters of zijn naam!! Knap gedaan Jur.

 

16 augustus, zaterdag

 

27 augustus, woensdag

INTEGRATIE

Morgen is een spannende dag! Roos gaat voor het eerst een ochtend (van 8:30 tot 12:00 uur) naar een 'gewone' kleutergroep. Van de week heeft ze al kort kennis gemaakt met haar nieuwe juf, juf Andrea, en het nieuwe lokaal. Er is uitgelegd dat zij dan een nieuw plaatje mag uitzoeken voor het kiezen en de kapstok. Dat Roos haar integratie erg dapper tegemoet treedt, blijkt wel uit het volgende gesprekje met haar huidige juf.

Juf Marleen: 'Roos, volgende week mag jij op donderdagochtend naar de klas van juf Andrea'.

Roos: 'Dat vind ik spannend, maar jij hoeft niet mee'.

Onze kleine/grote dappere zelfstandige!!