'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos          augustus 2004

5 augustus, donderdag

Ik kan zelf gaan staan en dan 8 stappen los lopen!! Da's mijn record, goed he?

Maar als ik een houvastje heb, dan sjees ik de hele kamer door.

Boel gezelligheid hier op een vierkante meter! Merel en Pepijn komen langs.

Jurre die niet helemaal lekker is, kijkt eerst even de kat uit de boom. Maar al snel laat hij Pepijn zijn lieveheersbeestjesboek zien.

's Middags met Jurre naar de dokter geweest. Hij heeft duidelijk last van z'n piemel en het doet zeer als je er zelfs maar bij in de buurt komt. De dokter denkt misschien aan een infectie en mama krijgt de opdracht om plas van Jurre te verzamelen. Jeeminee, leuk zo'n opdracht maar hoe krijg je een potje urine vol bij een jongetje van 19 maanden? Nou, daar hebben ze plaszakjes voor...

 

6 augustus, vrijdag Ja, Jurre kan staan (als hij zich ergens aan kan optrekken en vasthouden)!!

Met het plaspotje wil het maar niet lukken. Mama wordt er gestoord van. De zakjes werken voor geen meter. Ze laten los. Elke keer zitten ze onder de plas, maar er zit geen druppel in.

Annemarie komt met Rogier. Het plaspotje had al vr 9:30 uur bij de dokter moeten zijn en inmiddels is het 11:00 uur. De hoogste tijd voor een andere tactiek. We laten Jurre in z'n blote billen buiten spelen in de hoop dat we met het potje wat op kunnen vangen als het zover is. Wachten, wachten.... maar het lukt niet. Als het potje ter plaatse is, is de plas al weer opgehouden. Nee, het schiet niet op!

Van links naar rechts: Rogier, Jurre & Roos.
Lekker smikkelen van een vers aarbeien druivenmixje.

 

Hallo, ik ben Roos, ik ben bijna 20 maanden en ik verover de wereld. Wil je weten hoe? Kijk... zo doe ik dat! Tadaaaa.

 

11 augustus, woensdag  De hittegolf is over en mama heeft eindelijk de puf weer eens 'n huishoudelijk klusje te verrichten. Jurre en Roos vinden het feest als de stofzuiger te voorschijn komt. Roos klimt erop, bedient de aan-en-uit-knop en laat zich (met wapperende haren) de hele kamer door rijden. Jurre wil het liefst 'zelluf' stofzuigen. Zeer geconcentreerd & apetrots kruipt hij met de slang, op handen en knien, de hele kamer door. Maar of dit nu echt opschiet??

 

13 augustus, vrijdag Op vrijdag de 13e kun je maar beter slapen, lijken Jurre & Roos te denken. Vanmorgen werd Roos om 11:30 uur wakker (terwijl ze er om 19:00 uur in lag!). Het middagdutje van Jurre en Roos duurt vandaag ook 'oneindig', van 14:00 uur tot... papa en mama maar naar boven gaan om ze allebei wakker te maken. Het is dan inmiddels 17:45 uur. Misschien even wat slaap inhalen omdat de hitte voorbij is? Nou ja de hittegolf mag dan voorbij zijn, maar de ijsjesvoorraad in de vriezer is nog niet op. Smikkel smikkel.

 

15 augustus, zondag

De vakantie van mama zit er nu op. Vanaf morgen gaan Roos & Jurre 4 dagen per week naar het kinderdagverblijf. Maar... vanmiddag kunnen ze nog even in de tuin genieten van een watermeloentje.

Het allerlekkerst vinden ze het opslurpen van het sap dat in de in de schil is blijven liggen! Roos gaat er zo in op dat ze geen tijd heeft om naar de camera te kijken.

'Aha,' denkt Jurre 'daar zie ik nog wat sap liggen.'

En hap doet hij.

'Jeeeeeminee, dat was gruwelijk lekkerrrrrr.'

 

22 augustus, zondag  Afgelopen woensdag is de fysiotherapeute geweest. Roos moet vooral zo doorgaan met klimmen, klauteren & stappen. Het zal niet lang meer duren of ze zal gaan lopen. Jurre heeft laten zien hoe goed hij kan gaan staan (als hij zich ergens aan vasthoudt). Hij weet alleen niet hoe hij dan weer moet gaan zitten (vergeet dat hij zijn knien gewoon kan buigen! Daar hebben we wat oefeningen (schuttershouding) voor gekregen. Verder heeft hij de fysio laten zien hoe handig hij de trap op kan klimmen. Nu gaan we oefenen met naar beneden klimmen.

Binnenkort komt de logopediste naar Roos kijken. Jurre brabbelt er steeds meer op los. Naast 'bus' en 'huis', zegt hij nu ook 'bal'. Ook heeft hij een boek waarin hij al deze dingen (plaatjes) aan kan wijzen en daar krijgt hij geen genoeg van.

Jurre & Roos zijn dit weekend helemaal 'total loss' van vier dagen kinderdagverblijf. Gisteren de hele dag bij opa en oma geweest, maar zelfs dat kon hun humeur niet echt verbeteren. Vandaag doen ze al om 10:15 uur hun 'middagslaapje' en morgen... is het alweer maandag en begint hun tweede week van vier dagen kinderdagverblijf!

28 augustus, zaterdag Jurre laat trots zijn puzzel zien en daarbij kan hij even lachen. Maar oh oh, wat hebben hij en zijn zus het zwaar sinds mama vier dagen werkt. Tijdelijk zitten Jurre en Roos weer op twee slaapjes...

Roos heeft haar record-aantal-stapjes-loslopen gisteravond verbroken naar 22 stappen. Hoera!!

 

29 augustus, zondag Vanmiddag bij opa en oma in de tuin gespeeld. Daar kwam ook de poes van de buren op visite en vooral Roos vond het geweldig om het beestje te aaien.

Opa is met Jurre naar de hei gefietst waar ze 14 koeien hebben gezien en hl veel honden!

Foto links: 'Wauwie', schreeuwt Jurre, 'mijn zus duwt mij! Jippie.'