'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos   augustus 2003

Er was eens... een kleine prins met een prinsesje.

Geweldige stoel... of liever gezegd TROON he? Daar horen koninklijke slabjes bij.

 

 

 

 

Wanneer Jurre schaterlacht, kan de hele buurt meegenieten...   

Hij heeft nogal een luide stem (zachtjes uitgedrukt). Zeer vertederend als hij lacht, maar minder leuk als hij moppert of 't op een brullen zet.

 

 
 

 

2 augustus, zaterdag

Roos begint het door te krijgen. Ze geniet ervan om de fles zelf vast te houden. En hoe klein ze ook is, ze heeft het door. Houd je de fles te laag dan kun je lekker in de speen bijten en knabbelen. Maar... wil je echt wat drinken, dan moet je de fles op tillen! 

 

 

Omdat mijn vakantie bijna is afgelopen en ik al tijden hetzelfde 'kapsel' heb, is het hoog tijd voor iets nieuws. Dus ging de schaar erin. Zie hier het resultaat. Beetje rare foto, want ik stapte net mijn bed uit. Maar goed, het gaat om het idee. Nou zoiets dus...

Nog even iets over mijzelf. Al ver voor de bevalling had ik erg veel last van mijn bekken. Na de bevalling hoopte ik dat 't vanzelf over zou gaan.  Dat was niet zo, helaas. De afgelopen tijd heb ik wekelijks fysio en ik durf het bijna niet op te schrijven, maar... deze week gaat het opeens stukken beter!!

 

 

3 augustus, zondag

Kijk ons eens even zitten. Zijn we niet net een drieling?? Vandaag kwamen Cora, Ron, Sophie & Denice (12 mnd.) langs. We hebben heerlijk in de tuin gezeten. Maar een kleine fotosessie mocht natuurlijk niet ontbreken.

Als Cora haar kindje (Foofur) met Roos zoent, kijken Denice & Jurre hun ogen uit! Het is maar te hopen dat Roos later wat vrolijker kijkt als ze gezoend wordt. Ik vrees dat haar vriendje (of vriendinnetje) er anders heel hard vandoor gaat!

 

 

7 augustus, donderdag

Mama begint volgende week weer met werken. De vakantie zit er helaas alweer op. Deze week moet ze al twee dagen naar school om de klas in te richten. 

Roos en ik gaan dan naar het kinderdagverblijf. Geen probleem. We pakken onze tas ('souvenir' van opa & oma's vakantie) en we zijn er klaar voor.

 

 

9 augustus, zaterdag 

'Onderonsjes'

in de tuin. 

Opa heeft binnen voor ons in de keuken een tafel gemaakt. Onze kinderstoel past er precies onder. Het leuke is dat we met ons gezicht naar buiten, de tuin in, kunnen kijken. Maar ja, eerst moet onze nek (en rug) nog wat sterker worden. En dus oefenen we. Lekker buiten!
 

 

13 augustus, woensdag 

Jippiejaheeeeee, mama haar werkweek zit er weer op. En wij hoeven deze week niet meer naar het kinderdagverblijf. Niet dat we het vervelend vinden hoor, maar thuis is het toch 't leukst!

 

 

14 augustus, donderdag Het zelf blijven zitten lukt nog niet zo goed. Zeker niet op een 'zachte' ondergrond (zoals een bed). Een paar seconden gaat het goed. We wiebelen & wankelen heen-en-weer en een lol dat we dan hebben! We zijn er duizelig van. 'Dag, dag!' zwaait Roos op de foto hieronder.

 

 

15 augustus, vrijdag 

Vandaag fijn met mama en oma de stad in geweest. We hebben allebei een nieuwe knuffel gehad. Heerlijk zacht. 

 

 

17 augustus, zondag 

Wat een rampenweekend!! Jurre was erg mopperig. Af en toe lag hij écht te krijsen. Zelf zocht ik er eerst niet zoveel achter. Hij heeft wel eens vaker moeite met z'n ontlasting en dan brult hij ook de longetjes uit zijn lijf. Toch vond ik 'm wel wat warm aanvoelen. Dus toch maar tempen... de thermometer gaf 39,7 aan!! Voor de nacht heb ik hem een paracetamolzetpil gegeven, maar het hielp niets. Met als gevolg dat Jan en ik amper geslapen hebben. Jurre viel zowat om van de slaap. Steeds draaiden zijn ogen weg, maar door de pijn kon hij niet in slaap komen. Tegen de ochtend was de ergste koorts over, maar pijn had hij nog steeds. Tot overmaat van ramp wilde hij vandaag amper drinken. Jan is met hem naar de doktersdienst geweest. En wat bleek: hij heeft een oorontsteking achter zijn trommelvliezen. En bij het zuigen aan de fles doet dit zeer. Logisch dus dat ons mannetje zich niet lekker voelt. Nu heeft hij een antibioticakuur gehad. Hopelijk slaat het snel aan!

18 augustus, maandag 

'Zucht,' denkt Jur. 'Heb ik een oorontsteking, krijg ik antibiotica en... verander ik in een vlekjesmonster.'

Mama vond dat Jurre er toch wel erg 'gevlekt' uitzag toen ze hem bij het kinderdagverblijf ophaalde. Weer even contact opgenomen met de dokter. Wat blijkt? Hij is allergisch voor de antibiotica die hij sinds gisteren gebruikt (amoxicciline). Nu heeft hij een andere soort gekregen.

 

 

21 augustus, donderdag 

Het gaat eindelijk de goede kant op met Jurre. Hij krijst het niet meer uit van de pijn & zijn vlekjes zijn weer verdwenen. Wel is Roos sinds vandaag snipperdesnip verkouden en heeft ze een nare hoest. 

Een frisse neus halen kan geen kwaad. En doet mama bij ons de vestjes aan en gaan we op pad. Echt gezellig kijken we niet he?

 

 

 

23 augustus, zaterdag 

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is... een klein haarspeldje'

Wauw, ik voel me op en top een dametje!

 

 

 

27 augustus, woensdag 

Jippie... onze eerste logeerpartij met mama. Wel wat omslachtig want mama moet eerst nog 's avonds naar school voor een informatieavond. Uiteindelijk komen we om 23:00 uur in Hilversum aan. Dan nog de boel uitladen etc. Wel gezellig met z'n drietjes op één kamer. Mama ligt pas om 0:30 uur in bed en wordt om 5:00 uur gewekt door gebrabbel en wat gemopper. Helaas... jullie doen niet aan *uitslapen* omdat je de nacht ervoor laat naar bed ging! 

28 augustus, donderdag 

Roos zit bij oma op schoot in het lab van Astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Ze kijkt vol interesse hoe op haar arm met pen negen cijfers met rondjes worden geschreven.

Dan komen de echte krasjes... Tot onze grote verbazing huilt ze niet eens. Ze heeft meer oog voor de laborante (zie de foto rechts). 

Jurre daarentegen *brult* het hele astmacentrum bij elkaar. Zou hij met z'n zus meeleven?  Op de arm bij mama komt hij (gelukkig) weer snel tot bedaren. 

Daarna hebben we nog een gesprek met de dokter (allergologe). Ze is blij om te zien dat Roos haar eczeem vrijwel is verdwenen. De uitslag van het bloed (vorige maand) en van de krasjes is ook goed. Geen allergie voor hond, graspollen, ei, pinda en huisstofmijt. Bij Heideheuvel hoeft ze voorlopig niet meer terug te komen. Hoera!!!

 

 

29 augustus, vrijdag 

Vandaag weer op stap. En dit keer gingen we voor Roos (controle) naar het ziekenhuis. Eerst kwam de co-assistent naar Roos kijken en vervolgens... moesten we 50 minuten wachten totdat de kinderarts eindelijk kwam kijken. Arme Roos. Zij lag al die tijd te wachten in haar romper op het aankleedkussen in de dokterskamer. Jurre had het helemaal gehad met al dat wachten. Half elf is immers zijn flesjestijd. En inmiddels was het al 12:00 uur! Honger dus. Wel stoer zo'n auto he? (wachtkamer ziekenhuis)

 

 

30 augustus, zaterdag

Alweer bij opa & oma in Hilversum. We blijven ook eten. Jurre maakt elke avond een levend schilderij van zichzelf. Daar ben ik al aan gewend. Tijdens het eten stopt hij regelmatige zijn vuist in z'n mond om vervolgens te krabben aan z'n haren of zijn oor of om eens lekker in zijn ogen te wrijven. 

'Maar Roos,' zeg ik trots tegen iedereen die het maar wil horen 'die eet zo netjes! Eigenlijk heeft zij geen eens een slab nodig.' En net nu we op 'visite' zijn, gaat Roos eens even bewijzen dat ze er ook een kliederboel van kan maken. Zo ongeveer zag ze eruit. En ik... ik sta weer mooi voor schut met mijn *opschepperij* over het netjes-kunnen-eten van Roos. En Roos heeft de grootste pret!