'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   april 2010

Stijn en Roos met hun palmpaasstok.

1 april, donderdag 

PALMPAASSTOK

 

 

Palm palm Pasen,
hei koerei.
Over enen zondag,
krijgen wij een ei.
Eén ei is geen ei,
twee ei is een half ei,
dríe ei is een paasei.
 

 

Foto hiernaast: Maarten en Stijn hebben een onderonsje.

 

 

4 april, zondag 

EIEREN ZOEKEN  

Op eerste paasdag sta ik om 10:00 uur op de tennisbaan. Lekker in het zonnetje met Monique een partijtje spelen. Jan, Jurre, Roos en Stijn zijn ook mee.

Daarna gaan we naar Loosdrecht, naar Maarten en Pascal om lekker te brunchen en.... eieren te zoeken!!

 

 

 

7 april, woensdag

PEANUTBALL  

'ECHTE KAMPIOENEN STAAN IN DE POEPHOUDING', schreeuwt de coach richting de kinderen in het veld om hen duidelijk te maken dat ze nóg dieper door de knieën moeten zakken en de handschoen voor zich moeten houden zodat ze altijd klaar staan om de bal op te vangen.

Roos is aan slag (zie foto hieronder) en Jur staat op het eerste honk.

 

 

18 april, zondag 

HILVERSUM CITY RUN  

Wind, hagel, sneeuw, kou of regen... het deert mij niet. Nou ja, tijdens het hardlopen dan! 'Is dit alles wat je hebt?' schreeuwde ik overmoedig tegen Moeder Natuur tijdens de strenge winter, en liep triomfantelijk nog wat harder in de vrieskou. Maar vandaag zet Moeder Natuur opeens de zon in, en stookt deze zondag de boel flink op. 

En dus verstomt mijn kreet van triomf, want hitte tijdens hardlopen deert mij wel. In het gewone dagelijks leven vind ik warmte en zon heerlijk. Maar NIET tijdens lichamelijke inspanning. Ik krijg het er namelijk warm van. Heel warm. En als ik het heel warm heb dan voel ik mij moe en geïrriteerd, dan ga ik zweten, dan krijg ik een rood hoofd en dan voelen mijn benen aan als lood.

Meer dan 10.000 mensen verschijnen vanmiddag aan de start. De zon schijnt fel (en ik ben de warmte nog niet gewend). Bah, ik stuiter van schaduw naar schaduw en loop voor mijn gevoel absoluut niet prettig.

Met een gemiddelde snelheid van 10,175 km per uur  finish ik toch nog binnen het half uur (netto tijd van 29:29 minuten).

Niet mijn beste tijd tot dusver, maar zeker niet slecht gezien de omstandigheden.

Mijn relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de 5 km.

 

21 april, woensdag 

VERJAARDAG VAN DE JUF

 

25 april, zondag 

TENNIS

 

Jurre, tijdens de schoolreis, tussen zijn vriendjes (van links naar rechts: Menno, Myron,, Jurre, Wouter, Jeremiah, Bram).

 

29 april, donderdag 

TWEE KEER GROEP 3

De logopediste Linda vindt het een goed plan als Jurre nog een tijdje doorgaat met logopedie. Dat zou ik ook vinden als ik logopediste was; er moet tenslotte brood op de plank komen ;-)

Jur zit in groep 3. En daar heeft hij het erg moeilijk en zoals het er nu uit ziet, gaat hij groep 3 over doen. Dramatisch, gezien de moeizame manier waarop Jurre met veranderingen om gaat en de lange tijd die hij meestal nodig heeft om 'ergens' aan te wennen en zich op zijn gemak te voelen. Maar het kan niet anders, de problemen zijn te groot. Inmiddels zijn er ook onderzoeken gestart. Het begon met lezen. Al snel - nog voor de herfstvakantie - bleek hij niet mee te kunnen komen met de rest van de groep. Daarnaast heeft hij een slappe mondmotoriek en heeft hij moeite met het uitspreken van sommige klanken. En dan hebben we het nog niet over schrijven… want dat vindt hij ook erg lastig.

Dus nu gaat Jurre, behalve naar fysiotherapie en naar logopedie, ook (weer) naar kinderergotherapie. Als peuter en kleuter heeft hij ook een periode ergotherapie gehad. Hij is toen behandeld voor zijn overregistratie (sensorische integratie/borsteltherapie). Na de meivakantie gaat hij beginnen!

 

30 april, vrijdag 

TOT SNEL!! WIJ ZITTEN TWEE WEKEN IN ZUID-FRANKRIJK