'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn    april 2005

 
1 april, vrijdag  

Stijn is gisteren naar Cees (osteopaat) geweest. Zijn hoofd is nu goed (geen extreme voorkeurshouding meer), zijn bekken was ietsjes beter. Verder heeft Cees de vier schedelbotjes behandeld. Over een paar weken moet Stijn weer terugkomen en dat is dan waarschijnlijk de laatste keer.

Foto hiernaast: Qua gewicht zou Roos (en Jurre ook) nog in de Maxi Cosi passen. Want dertien kilo (max. voor het stoeltje) wegen onze onderdeurtjes nog niet. Wat lengte betreft past Roos er niet meer in, hoewel bij menig ander kind (van bijna 2½ jaar) de boel (armen, benen, hoofd) vast veel meer 'buiten boord' zou hangen! Roos gebruikt het stoeltje om lekker in te schommelen.

Vandaag is Stijn weer naar het ziekenhuis geweest: voor controle naar de kinderarts. Hij is afgevallen!!! Nu weegt hij 5710 gram. De kinderarts wil het nog zes dagen aankijken. Donderdag moet hij terug komen. Ook willen ze waarschijnlijk tóch gaan onderzoeken of hij koemelkallergie heeft.

 
2 april, zaterdag 

Jan moet vandaag werken en ik ga met Jurre, Roos en Stijn naar Hilversum. Met 'oma Wilma' gaan we op kraamvisite bij Annemarie, Frank, Rogier & Wouter.

Annemarie is 20 februari bevallen van Wouter, dus Rogier heeft er ook een broertje bij! Wouter & Stijn schelen maar een paar weekjes. Zie hier twee verse (uitgebluste) mamma's.

(Ja, ja, ik weet het... ik moet nodig naar de kapper!)

Het driespan gezellig op de bank: Jurre & Roos (18-12-02) en Rogier (16-12-02).

Jurre & Roos genieten buiten van hun broodje, terwijl ze elkaar attenderen op de vogeltjes in de bomen die vrolijke liedjes kwetteren. Doodmoe, want de dag begon al erg vroeg, gaan ze daarna snel een middagdutje doen.

Roos blijft maar slapen vanmiddag. Wat een geluk voor Jurre die vandaag maar kort slaapt. Hij mag met opa Harry mee op de fiets om 'de witte koeien op de hei' te zoeken. Het is lekker weer en ze blijven hééél lang weg.

Jurre praat honderduit als hij terugkomt. Hij is met opa naar vliegveld Hilversum gefietst om daar de vliegtuigen te bekijken én.... ze hebben een ijsje gegeten. Dat laatste hoeft hij niet te vertellen, het is wel zichtbaar. Het ijs zit overal. Zelfs op zijn neus. Maar dat geeft niets. Zijn gezicht straalt: hij heeft genoten van zijn uitstapje met opa.

Foto hierboven: Ja, ja er zit nu echt schot in het lopen van Jurre!

 

Wat is de skelter toch mooi. Bij elk bezoek aan opa en oma, waar de skelter in de garage geparkeerd staat, wordt ie even te voorschijn gehaald.

'Opa, duwen' roepen Jurre en Roos.

 

Opa & oma wonen in deze straat:

Een paar honderd meter verder staat de Fabritiusschool (mijn vroegere school). Het plein is veranderd in een fantastische buurtspeelplaats. Wanneer Roos ook wakker is, gaan we er even naartoe. 

Jurre speelt in de zandbak en Roos geniet ook van de andere speelattributen. En voordat ik er erg in heb, staat Roos naast de keeper in het doel op het voetbalveld van de 'grote jongens'. Ze heeft de handschoenen van de keeper afgepakt en doet ze aan haar eigen handen!!!

Als ze zijn uitgespeeld, gaan we terug om lekker in het avondzonnetje in de tuin te eten. Terwijl oma kookt, poetsen Jurre en Roos de keuken...

 
7 april, donderdag 

Vanmiddag is Stijn naar het ziekenhuis geweest voor een controle bezoekje aan de kinderarts. Deze week is hij wel gegroeid!! Hij weegt nu 5990 gram en dus hoeft de prepulsid nog niet verhoogd te worden.

Omdat hij nog steeds zo vreselijk onrustig is, wil de kinderarts toch koemelkallergie uitsluiten. Daarom moeten we de komende 14 dagen Pepti gaan proberen. Roos heeft destijds ook Pepti (en later Neocate) geprobeerd. Bij haar gaf het geen verbetering.

Morgen moet Stijn naar de OKZ: meten, wegen, standaardcontrole en zijn tweede inenting.

 

 
Foto hierboven: De schoenen van Jurre versus de kniestukken van zijn ribbroek. Het lijkt wel armoe-troef, maar het heeft een andere oorzaak. Er is werkelijk geen kleding en schoeisel opgewassen tegen het (binnen & buiten!) kruipen van Jurre. Ik geef hem nog een paar dagen, maar dan vrees ik dat de neusjes van zijn mooie Elefanten schoenen (54 Euro) echt helemaal door zijn. Kom op Jur, de hoogste tijd om *met spoed* los te gaan lopen!! (Misschien kunnen we van zijn dichte schoenen sandalen maken, hi hi.)

8 april, vrijdag Vanmorgen krijgt Stijn zijn tweede inenting. Roos is ook mee. Zij kijkt zorgvuldig hoe de injectienaald in het bovenbeentje van Stijn verdwijnt, weer te voorschijn komt en hoe Stijn een pleistertje krijgt opgeplakt. Dan wijst Roos met haar vinger op haar buik en zegt: 'Ook?'.

De kinderarts reageert verbaasd met: 'Wil jij ook een prik?'.

'Ja,' antwoordt Roos terwijl ze instemmend knikt. En echt, ze kijkt erbij alsof ze zo voor de inenting zou gaan zitten! En dat alleen omdat ze 'pleisters' zo ontzettend prachtig vindt.

Foto hierboven: Jurre (nog helemaal beduusd van zijn tweede keer kapperbezoek) eet zijn appeltje.

Stijn is vandaag begonnen met Pepti-voeding. Daar mengen we dan Nutriton doorheen, zodat de voeding indikt (i.v.m. de reflux). En nu 14 dagen afwachten!! Hij woog vandaag exact 6000 gram en is 60,5 cm.

 
9 april, zaterdag  Dit weekend is het niet zulk mooi weer. Daarom spelen Roos & Jurre 's middags binnen. Eerst kleien en daarna vingerverven.

Foto hierboven: Roos begint voorzichtig en stopt één vingertje in de verf. Het duurt niet lang of er verdwijnt een hand in de blauwe pot en even later probeert ze zelfs twee vuisten erin te stoppen!
Foto rechts: Roos is rechts en Jurre is links

 
Ik ben doodmoe en 'bijtanken' met Jurre, Roos en Stijn in de buurt lukt eigenlijk niet. Oma Wilma en opa Harry nemen Stijn mee voor twee nachtjes en dat scheelt natuurlijk wel in de drukte. Dit is de eerste keer dat hij uit logeren gaat! Daardoor heb ik ook even iets meer tijd voor Jurre en Roos.

15 april, vrijdag 

Jurre bouwt met de blokken uit de blokkenkar huisjes voor zijn poppetjes.

 

'Zag twee beren broodjes smeren...'.

'Een, twee, drie, vier hoedje van..'

Roos & Jurre spelen allebei op een xylofoon terwijl we liedjes zingen. We hebben een hoop lol, maar ik zou niet durven beweren dat ze muzikaal talent hebben...

Tjonge wat een kabaal!

De laatste weken is Jurre helemaal in de ban van de KLEUREN.

Soms roept hij zelf de kleur. Dan pakt hij bijvoorbeeld zelf een blauw legoblokje of een blauw krijtje en dan roept hij 'kijk, blauw'. Maar vaak wijst hij de kleuren aan en dan wil hij dat ik ze benoem: zo ook hier bij de xylofoon.

Ook krijgt Jurre interesse voor 'tellen'. Echt getalbegrip heeft hij natuurlijk nog niet, maar hij kan wel tellen. Dan roept hij: 'Een, twee, drie, negen, tien'.

De komende weken staan weer veel afspraken op de kalender: 21 april met Stijn naar de osteopaat, 22 april met Stijn naar het ziekenhuis (controle kinderarts), 27 april met Roos naar logopedie, 29 april met Jurre (en Roos) naar fysiotherapie.

 

Kijk Roos eens een mooie stoeptekening maken!

 

16 april, zaterdag  's Morgens gaan we naar Hilversum om Stijn op te halen. Zijn eerste logeerpartij bij opa en oma en aan zijn lach te zien heeft hij het erg naar zijn zin gehad. Jurre & Roos doen een kort middagslaapje en daarna gaan we op pad naar kinderboerderij 'Het Hertenkamp'.

Het heet dan wel 'hertenkamp' maar er lopen niet alleen hertjes rond. Geitjes, pony's, ezels, pauwen, eenden, ganzen, vogels, kippen, hanen en konijnen zijn er ook te zien. Wanneer oma en mama de geitjes aaien durft Roos dat ook! Roos is alleen bang voor 'Mevrouw Sikje' (de witte geit op de foto hierboven). Zij is blijkbaar te groot, kijkt te chagrijnig uit haar ogen of d'r sikje staat Roos gewoon niet aan?
Wanneer Meneer Haan 'kukeleku' roept, schrikt Jurre zich een ongeluk. Oma legt uit dat de haan Jurre alleen maar gedag zegt en dat stelt hem al iets gerust.

'Nog een keer?', vraagt hij aan de haan. En inderdaad. Een paar seconden later klinkt er 'kukeleku'. Jurre vindt het helemaal geweldig. Hij denkt dat de haan doet wat hij vraagt! En dus zegt hij blij: 'nog een keer?' en weer antwoord de haan met 'kukeleku'.

Jurre, de regisseur, krijgt er geen genoeg meer van...

De pony krijgt eten. Jurre en Roos kijken met grote ogen hoe het beestje zijn hele bak binnen een paar happen leeg heeft!

Ook de pauw geniet van een lekker maaltje.

Jammer genoeg zijn de mooie houten stoeltjes (zie hieronder), de bankjes, de schommel, de glijbaan en de klimtoestellen vandaag te nat om op te spelen! Maar ach, Jurre en Roos komen hier vast en zeker binnenkort weer.

 

Jurre & Roos (4 mnd oud, 25 april 2003) en Stijn (3½ mnd oud, 18 april 2005). 

 

18 april, maandag  Kijk! Ik ben Jurre, ik ben bijna 2½ jaar oud en ik loop buiten met mijn rollator omdat ik nog nét niet zelf kan rond hobbelen! Maar donderdag ga ik weer naar fysiotherapie, dus het zal vast niet lang meer duren of ik ren zelfstandig over dit paadje.

Het is maandag. Jurre, Roos en Stijn zijn vandaag thuis want het kinderdagverblijf heeft een studiedag!

Ondanks de andere voeding (pepti) wordt de uitslag (eczeem) in zijn gezicht, op zijn armen steeds erger. Ik smeer me suf, maar het helpt niet. Hij heeft er zelf ook last van want hij probeert met zijn handen te krabben! Op zijn gezicht en hoofd zitten behoorlijk wat wondjes van het krabben.

Aanstaande vrijdag moet hij weer naar het ziekenhuis. Misschien dat we nog een andere soort voeding kunnen proberen?

 
21 april, donderdag 

Dolle pret! 's Ochtends komt Luca even met de duplo spelen!

Vandaag is Stijn weer naar Cees, de osteopaat, geweest. Zijn bekken beweegt nu goed, evenals zijn hoofd.

Morgen heeft Stijn een afspraak bij de kinderarts in het ziekenhuis.

Luca ontdekt de blokkendoos en heeft een driehoekje gevonden die hij in het gat van de vierkant probeert te stoppen.

Jurre helpt Luca. Met zijn vingertje wijst hij het juiste gaatje aan. En zie daar hij krijgt de driehoek in de blokkendoos!!

 
's Middags ga ik met Jurre, Roos en Stijn op pad. Stijn ligt voor het eerst in de grote kinderwagen. Hij ligt zo lekker dat hij in slaap valt. Jurre roept, al rijdend op zijn auto, om de 10 meter 'nog niet klaar'. Dat is zijn manier om aan te geven dat hij het heel erg leuk vindt en nog lang niet terug naar huis wil. Volgens mij is hij zo neurotisch bezig dat hij vergeet te genieten van alles om hem heen en van het moment.

 

Stijn zit heerlijk op schoot bij zijn grote zus/broer.

De ogen van Stijn zijn nu al bruiner (en donkerder) dan die van Jurre en Roos ooit geweest zijn.

23 april, zaterdag  Vandaag moet Jan weer een hele dag werken en dus ga ik met Jurre, Roos en Stijn gezellig naar Hilversum. Het is heerlijk weer en 's ochtends gaan we met oma Wilma even de stad in. Op zoek naar nieuwe schoenen en wat zomerkleding.

Stijn weegt nu 6475 gram en gisteren is hij op controle geweest in het ziekenhuis. Zijn medicatie (Prepulsid) is verhoogd en we zijn weer teruggegaan naar de anti-reflux voeding. Ook heeft hij zalf gekregen voor zijn eczeem.

 De nieuwe schoenen van Roos & Jurre www.petitshoes.com

 
26 april, dinsdag  

Arme Stijn! Zo te zien zorgt de eczeem voor flinke jeuk. Deze wondjes zijn het resultaat van een nachtje. Nu doen we sokjes om zijn handen, zodat hij zichzelf niet zo snel open krabt.

Woensdag heeft Roos logopedie, Jurre heeft donderdag een afspraak bij de fysio en vrijdag heb ik een afspraak staan met de kinderarts van het ziekenhuis om even te overleggen over Stijn. Druk, druk...

 
28 april, donderdag  's Middags met Jurre (Roos is ook mee) naar Joke voor fysiotherapie. In de wachtkamer klimt Roos meteen op het hobbelpaard en Jurre neemt een loopfiets in beslag.  Vandaag is Jurre erg baldadig. Joke wil van alles, maar hij heeft er géén zin. Toch kan Joke zien dat Jurre (wat betreft evenwicht en voeten neerzetten) weer iets vooruit is gegaan! Maar of hij los zal lopen voor de junivakantie???

Stijn ontdekt nieuwe geluiden, zoals gillen en kraaien, keelgeluidjes. Hij gaat van hoog naar laag, en andersom met zijn stemmetje. Vaak ligt in de box en 'vertelt' hij hele verhalen. Hij 'praat' en lacht ook tegen knuffels.

 
29 april, vrijdag   Een drukke dag vandaag voor Jurre, Roos en Stijn. Vanmorgen eerst langs mama haar school. Daar hebben we schoolfoto's gemaakt. Daarna nog even snel door naar de winkels. Omdat het zulk lekker weer was, hebben Jurre en Roos ook nog gesmikkeld van een ijsje bij Mac Donald's. Snel naar huis voor een slaapje want 's middags is het KONINGINNEFEEST bij het kinderdagverblijf. Jurre en Roos beginnen met het beplakken van een hoedenrand. Als de hoed af is, wil Roos hem graag op.
Dan komen we Isa tegen met zijn papa. Samen eten we een pannenkoekje tot het tijd is voor de poppenkastvoorstelling. Dan gaan we naar binnen.

Buiten geniet Roos van het springkussen. Jurre kijkt vol bewondering, vanaf de kant, toe hoe zijn zus zich tussen de grote kinderen waagt en heel hoog springt. Roos wordt vreselijk boos wanneer de volgende ronde in gaat en andere kindjes aan de beurt zijn.
Spekjes happen van een knijper aan een touw is best moeilijk. De spekjes zelf zijn heerlijk! Jurre schuift steeds dichter op naar de voorraadpot...

Voordat we om 18:00 uur weer naar huis gaan, mogen Jurre en Roos nog een cadeautje grabbelen. De grabbelton is wel erg hoog!

 
30 april, zaterdag   

Het KONINGINNEFEEST gaat gewoon door. Van 9:00 tot 12:00 uur is hier in de buurt vrijmarkt. Thuis krijgen Jurre en Roos ieder een portemonneetje met wat kleingeld en dan gaan we op pad. Ik loop met de wagen waarin Stijn ligt en Roos zit. Jurre rijdt ernaast op zijn loopauto. 

Wanneer we bij de vrijmarkt aankomen is Jurre toch wel moe geworden. Dan mag hij naast Stijn zitten. Zijn loopauto parkeren we bovenop de kinderwagen en Roos loopt over het grasveld. Zo kan ze al het speelgoed goed bekijken.

Het eerste wat Roos wil kopen is een telefoon (ojee, met geluid!). Ze laat hem de eerste tien minuten niet meer los. Tot haar oog valt op een paarse step. Die nemen we mee op het dak van de kinderwagen. Dan roept Roos 'Ernie', terwijl ze een Bert & Ernie boek pakt. Netjes geeft ze de mevrouw 15 eurocentjes en zo gaat het maar door.

Jurre ziet vooral heel veel auto's (in alle soorten en maten), maar ook een bus, een grote kiepauto en een houten treinbaan. Verder kopen we mooie boeken, een houten memoriespel, stuiterballen en nog veel meer.

Dan lopen we een keuken (en dat voor 1,50 euro) tegen het lijf! Compleet met fornuis, oven, pannen, winkelmandje, groenten etc. Het is even passen en meten om alles mee te krijgen, maar het lukt. Hoewel? Stijn ligt inmiddels onder het fornuis.

De hoogste tijd om naar huis te gaan om het nieuwe speelgoed aan papa te laten zien! Thuis laden we de wagen uit. Het is zoveel dat het niet eens op de tafel past. Blij laten Jurre en Roos hun nieuwe aanwinsten zien aan Jan (die zich vervolgens afvraagt 'waar we deze troep nu weer moeten laten?').

vlag2.gif KONINGINNEDAG vlag2.gif

Vervolgens weten Jurre en Roos van gekkigheid niet waar ze 't eerst mee zullen gaan spelen. Uiteindelijk kiezen ze voor een soort knikkerbaan met autootjes. Leuk hoor, zo'n vrijmarkt.