'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre & Roos          april 2004

1 april, woensdag

Gisteren is Jurre met mama naar de huisarts geweest. Hij eet niet, drinkt slecht, is lusteloos en inactief, babbelt niet, huilt veel en lijkt het soms benauwd te hebben. En dat duurt al een weekje.

Diagnose huisarts: bronchitis. En met antibioticakuur nummertje 4 (en dat voor een kereltje van 15 maanden!!!) gaan we weer naar huis...

Kijk Jurre eens trots zitten. Zo zou je niet zeggen dat hij ziek is. Sinds twee dagen heeft hij het fenomeen puzzels ontdekt en hij vindt het je-van-het.

 

Ja ja, mama heeft Roos een jurk beloofd zodra ze kon lopen, want Roos is echt een heuse dame. Tja... je kunt nog zo'n dame zijn, maar wanneer je als dreumesdame alleen maar op de grond ligt, rolt, dweilt of kruipt waarbij een ieder tegen je ENORME pamperachterste aankijkt dan vindt mama dat niet echt lady-like ;-)

En dus had Roos geen jurkjes.

'Eerst lopen, dan een jurk!' riep mama streng.

Sinds n week kan Roos staan en mamma is gezwicht. Ok, kunnen staan is ook goed!

En Roos? Die is apetrots.

 

'Joehoe, waar is mijn sok?' grapt Jurre. 'Hier, in mijn mond ha ha.'

 

2 april, donderdag

Vandaag is het driespan (Rogier: 16-12-2002 en Jurre & Roos: 18-12-2002) weer compleet. Rogier en Roos vermaken zich prima. Jurre is ziekjes en valt een beetje buiten de boot.

Rogier laat zien hoe netjes hij van een bord kan eten. Jurre peutert wat aan zijn stukjes brood, maar eten ho maar. Ondanks de antibiotica is hij nog niet de oude.

 

7 april, woensdag  Achter de deur zitten Roos & Jurre te wachten op de fysiotherapeute. Jurre heeft de hele ochtend zijn kunstjes laten zien en is er moe van. Zo moe... dat hij niets laat zien/doet wanneer de fysio er is. In mei is de volgende afspraak. Hopelijk heeft hij er dan meer zin in ;-)

Roos heeft laten zien hoe behendig ze wordt met kruipen & staan. Wel staan haar voetjes erg scheef en naar binnen gedraaid. Hier hebben we wat *oefeningen* voor gehad.

 

Roos ontdekt dat ze bij de tafel kan staan en ook op de tafel met speelgoed kan spelen.
9 april, Goede (??) vrijdag

We gaan vandaag naar oma Maartje in Leeuwarden (anderhalf uur met de auto). We zijn 30 minuutjes op pad, wanneer Roos opeens wit wegtrekt. Haar lunch komt er weer uit. 

Oh, oh wat een feest!!!

Dag paasoufit, dag badfris geurende Roos, dag schone autostoel. 

Omkeren en weer naar huis, al waar mama Roos (met autostoel en al) uit de auto haalt en linea recta naar de badkamer brengt.

Roos uit de troep gepeld, in bad gezet, gewassen, schone kleren aangedaan. Vlug, vlug, snel, snel. En vijfentwintig minuten later ondernemen we poging twee. 

Arme Roos. De hele heenweg blijft ze spugen: slijm & gal.  Gelukkig heeft mama haar een plastic schort over haar kleren aangetrokken en een grote handdoek om haar nek gebonden (zie foto hierboven). Alleen een zielig wit gezichtje is zichtbaar. En dat noemen ze 'goede vrijdag'...

Jurre-in-actie. 

Ja, ja als de fysiotherapeute er niet bij is, dan wil hij best zijn kunsten laten zien! (Ps: Wat een wallen he? Restant van zijn bronchitis?)

 

Nu Jurre zijn zus overal ziet staan, krijgt hij ineens de geest. Hij wil OOK staan! Aan alles (tafel, stoel, in bed) probeert hij zich omhoog te hijsen, waarbij hij alle kracht uit zijn armen gebruikt maar niet verder komt dan op-z'n-knien-steunend-ergens-aan-hangen. De truc van je voet neerzetten en jezelf omhoog duwen beheerst hij nog niet. Maar hij wil wel en da's toch het belangrijkst. De rest komt vanzelf, voorlopig nog even geduld. 

 

15 april, donderdag

Wat een super weertje! Roos en Jurre ontdekken het buitenspelen en ze vinden het geweldig. Sinds een week slapen ze alleen nog maar 45 minuutjes na de  middagboterhammetjes.

Jurre laat hier zijn nieuwe overall zien. Handig. Zo over de mooie kleren aan en ravotten maar!!! Nu nog klompjes en een zakdoeksjaal en we hebben een echt boertje.

 

17 april, zaterdag Vandaag met papa & mama naar Hilversum geweest. De tickets lagen klaar. Mama heeft zin om er even tussenuit te vliegen!!! Vanaf vrijdag zitten Roos & Jurre twee weekjes zonder papa en mama.

Ze zullen het vast naar hun zin hebben met opa en oma. Hoewel mama vreest dat opa & oma, aan het eind van die twee weken, zelf ook wel toe zijn aan vakantie!

 

22 april, donderdag

Sinds dinsdag is (overgroot)oma Agaath opgenomen op de Intensive Care van het OLVG.

Flink schrikken! We hopen dat ze er snel en goed bovenop komt!

Jurre en Roos spelen buiten in hun overall en genieten van het zonnetje. Voor de speel- en klimrekken zijn ze nog iets te klein, maar ze vermaken zich prima.

'Kiekeboe'. Roos ontdekt dat ze ook door de touwen heen kan. Ondertussen zwaait ze naar elke hond, voetganger, fietser die voorbij komt.

Jurre is druk met andere zaken: het n voor n neerleggen van stukjes houtpulp. Voorlopig is hij hier nog wel even bezig.

 

Wij zijn even weg....

 

We zitten in een super de luxe vijf sterren hotel. Fantastische kamer met bubbelbad en balkon met zeezicht (op de 7e verdieping).

Restaurant op de vijfde verdieping, zwembad (zie foto) op de vierde en het strand ligt op de begane grond.

Dit is cht genieten!

 

Als je je afvraagt of ik (zo zonder Roos & Jurre) knuffels en warmte te kort kom... Nee, dus. Lief is ie he?

Foto hieronder: Close-up van de toetjes! Smullen.

 

 

Jeeminee, ik kan er geen genoeg van krijgen. Hopelijk heb ik genoeg plek in mijn koffer om alles mee naar Nederland te nemen.

Deze fotootjes zijn speciaal voor Agnes en Floor (de tas), zodat zij alvast een indruk krijgen wat er is. Veel dus!

 

Tjee Suus.... (en je moet weten dat de dag waarop deze foto genomen is niet eens 30 april is). Heb ook bijpassende slippertjes gevonden, kijk maar:

Inmiddels is het 5 mei en zijn we weer thuis. Jurre en Roos hebben het super gezellig gehad met opa Harry & oma Wilma en Jan en Suzanne kunnen er weer even tegen.